Vart ska vi åka i Filippinerna?

5 aug. 2012 09:53
Visningar: 2695
Hej! Jag och en tjejkompis hade tänkt åka till Filippinerna 1 månad i Februari. Där finns ju hur många öar som helst och jag har ingen erfarenhet av Filippinerna. Vilka öar rekommenderas? Vi vill ha paradisöar med bra snorkling, lite blandning av öar med både lugn, äventyr, fest och shopping :) Tar jättegärna emot alla tips jag kan få.. Hur tar man sig runt mellan öarna? Är det dyrt? Rekommenderas det att boka innan man åker hemifrån?

Hälsningar Evelina
5 aug. 2012 13:29
Hej Evelina, mitt tips är Boracay! Kanske inte mest känt för shopping men med mesta av det ni är ute efter finns här. Snorkling/dykning/kitesurfing, fina stränder, klart vatten, slappa under en palm på dagarna och festa på nätterna. Dessutom är det rätt billigt och ni kan hitta bra boende i alla prisklasser.
/M.
Av Haikko
5 aug. 2012 20:43
Boracay är ett bra alternativ dock tappar man restid om man vill åka vidare till någon annan ö.
Mitt råd är om ni vill resa runt på olika öar utan att tappa för mycket restid så bör ni flyga till Cebu, ta en taxi till norra Cebu island och ta er vidare med båt endera till Malapascua(dykö motsvarande Koh Tao i Thailand) eller Bantayan som har fina stränder.
Därefter kan ni ta er söderut och avsluta resan på Siquijor för att slappna av ordentligt innan ni åker hemåt då siquijor är riktigt lugn ö med nästan inga turister så stränderna kommer ni ha mer eller mindre för er själva när ni är där.
9 aug. 2012 08:36
Tack så mycket för tipsen =)

Tar man sig runt med flyg eller båt? Bokar man isf flyg där nere? Rekommenderar ni att man bokar boende hemma? Om man vill ha ett hyfsat shysst boende, vad kostar det per natt då?

Är det lönt att åka till Malapascua om man inte dyker och bara snorklar?
Av Haikko
9 aug. 2012 22:43
Vill ni komma billigast till Cebu så bokar ni t/r till Hong Kong och sen bokar ni nattflyget till Cebu med Cebu Pacific airlines. Då kan ni nog hitta flyg för runt 6000:- totalt.
Boende behöver man inte nödvändigtvis boka i förväg men vi brukar alltid boka några nätter innan så vi inte behöver kolla på det direkt när man kommit fram.
Vi betalade mellan 1200-1500 Peso för bra rum med AC(det är runt 200-250:- sek)

Ska ni till Panglao så kan ni kontakta Mickebulan här på reseguiden så får ni rabatt på hans hotell!
16 aug. 2012 08:45
Nej, det är väl inte för länge att vara iväg i sex veckor. Men vi skulle nog ha delat upp veckorna och även passat på att se något annat land också.
Av Moltas
16 aug. 2012 09:31
Citerat från evelinaskold:
Är det för länge att vara iväg 6 veckor?
Du måste ansöka om visum tror jag om du ska vara där i mer än 21 dagar.
17 aug. 2012 04:41
Hej,
Fixa förlägningen av visum på plats...Ex. tagbilaran tar dom 3100PHP 59 dagar.

MVH Micke
20 aug. 2012 18:06
Det är verkligen värt att åka till Malapascua även om ni bara snorklar. Vi av slutade vår resa där i februari med ett par dagar och när vi åkte där ifrån ångrade vi att vi inte stannade längre. Underbar ö med havet och lugnet som närmsta granne!