Varför har kartmarkeringen försvunnit på uppladdade bilder?

17 nov. 2009 23:47
Visningar: 99
Förut fanns en liten markering "Karta" på de bilder där medlemmen som laddat upp bilden hade kopplat den till en nål på sin världskarta. Jag tyckte det var en trevlig funktion och gick ofta in på kartan för att se var bilder var tagna. Nu är den funktionen borttagen. Man kan fortfarande via kartan gå in på en nål och se de bilder som eventuellt är kopplade dit. Men omvänt, från bilden till kartan, går inte längre.

Det har ju skett en del förändringar på sidan på senare tid. Till exempel att det går att bläddra mellan bilder via pilar. Jättebra, men ta inte bort bra funktioner samtidigt!
18 nov. 2009 11:02
Det är tydligen fortfarande så, att om du klickar på din karta och trycker på placera på kartan, kan både placera bilder och filmer där de hör hemma. Man drar och placerar till sina besökta platser på kartan. Jag har inte utnyttjat detta på länge och det är väl inte många som känner till det överhuvudtaget.

Jag kan ju ha missuppfattat din fråga och får väl prova med att klicka på kartan i så fall. Frågan är ju ställd i alla fall och på RG bör de ju ta tag i problemet som du ser det. Jag tycker inte heller att alla dessa förändringar har inte skett med goda resultat.

Gilla
18 nov. 2009 14:27
Jag vet att det fortfarande fungerar att placera ut bilder på kartan. Det som inte fungerar är att gå direkt från en bild till kartan. Det var en funktion jag ofta utnyttjade när någon gjort sig tid att placera ut sina bilder.
Jag hoppas att någon från Reseguiden svarar på om denna förändring/försämring kommer att fortsätta. Eller är det så att funktionen "försvunnit" av misstag när sidan byggts om?
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
18 nov. 2009 15:54
Hej!

Länken hade fallit bort men är nu på sin plats igen.

Vi ska göra något bättre av det inom en nära framtid, nål-på-karta-länken visas bara om medlemmen har själv satt ut det på sin egna karta och som besökare borde man kunna få upp en karta även om bilden bara är kopplat till en ort.

mvh
Tomas
Reseguiden