Ordningsföljd på bilder i resealbum

3 maj 2011 18:34
Visningar: 222
Jag har just lagt ut resealbumet ”Kenya, en oplanerad resa.” Vid uppladdningen lyckades jag inte få alla bilder i den ordning jag önskade varför texten från bild till bild inte blir helt logisk. Jag förstår att datumet styr bildföljden men bilder med samma datum är det värre att få i önskad följd. Vad är det som styr bildföljden när bilderna har samma datum och hur kan man ändra detta?
3 maj 2011 18:47
Bra att du lyfter detta!
Jag har alltid saknat en möjlighet att organisera bilderna.
3 maj 2011 20:37
Jag brukar strunta i att koppla bilderna till resealbumet utan bara ladda upp bilderna och länka dem i bloggar med relevant text och i den ordning jag vill ha dem.
3 maj 2011 21:23
Grekland - ja det är ju oxå ett alternativ :)
Jag däremot brukar sällan kolla andras bilder om de inte ligger i Resealbum. Anledningen är att det är lättare att titta i album med begränsat antal bilder då många har flera hundra bilder totalt och ingen ordning alls. Men det är ju jag ;)
Av Sierra
3 maj 2011 21:41
Jambo_habari

När du har laddat ner dina bilder går du in på "Redigera" som finns ovanför kartan till höger.
- Där ser du dina bilder under resp datum.
- Tag tag i strippen som bilden ligger på och drag strippen till den plats du vill ha den och gör så med de bilder du vill flytta tills du är nöjd.
- Avsluta med att klicka på "Spara" längst ner.
- Klart :-))
3 maj 2011 22:52
Sierra - ja det var så man gjorde ja :) Nu när du säger det så minns jag att jag upptäckte det till slut.

Den funkar när man har datum på fotona. Men av någon anledning så fixar inte uppladdningen att läsa av datum automatiskt för mig. Det måste bero på formatet jag sparar dem i efter att jag laddat dem på datorn.

Detta innebär att jag måste sätta alla datum manuellt. Och har man 50 bilder är det rätt jobbigt.. Ibland vill jag skippa det och då funkar inte organiseringsfunktionen.
Av Sierra
3 maj 2011 23:05
Nisse2ears,

Det finns en annan variant också.
Den funkar bara om man bestämmer vilken ordning bilderna skall vara innan man laddar ner. Detta kan vara lämpligt även när man inte har ett album, men en viss följd i sitt "bildspel".

Du måste då ladda ner bilderna från sista bild till första bild, alltså den bild du vill skall ligga först skall laddas ner sist. Det är krångligt och kräver en viss organisation i bildhögen och hjälper ju inte dig i ditt nämnda fall då du redan har laddat ner.......
3 maj 2011 23:31
Sierra, tack ändå för att du tar dig tid att hjälpa till :)

Men som du säger, då måste man tänka till INNAN :D det försöker jag visserligen göra, eftersom de precis som du säger hamnar i bakvänd ordning. Men sen har jag den där bilden som jag glömde lägga upp i första vändan...då är jag helt lost.

Jaja, jag klarar mig!
5 maj 2011 10:10
Sierra, tack för ditt tips

Jag försökte att flytta de bilder som hamnat fel men de sitter som limmade. Det kanske beror på att det finns text till bilderna. Jag har ju tidigare bytt datum på vissa bilder och lyckats få dem i en hygglig ordning. Men lite förargligt är det t.ex. att bilden ”Tågbekvämlighet” tidsmässigt hamnat efter att vi lämnat tåget. Nu får det vara som det är med bilderna men jag hoppas kunna komplettera resealbumet med en filmsnutt senare när detta blir möjligt.
Nästa gång jag skall lägga ut ett resealbum med bilder provar jag med att lägga in bilderna först, sedan sortera och sist skriva texterna. Det blir säkert bra.
Av Sierra
5 maj 2011 10:27
Jag ser att dina tågbilder är daterade 3 februari medan bilden "Tågbekvämlighet" är daterad 4 feb. Om du ändrar datum på "Tågbekvämlighet" till den 3:e kan du lägga in den på rätt ställe.

Att du har text till bilderna har ingen inverkan...
5 maj 2011 10:50
Har försökt men då fastnar bilden innan vi går ombord på tåget, och då med lim. Det är samma med bilden på loket (I väntans tider) som jag var tvungen att lägga den 3/2 istället för 4/2 för att undvika att tåget tidsmässigt hamnade i Tiwi. Kan det bero på att många, inte alla, av bilderna är klipp från film?
Av Sierra
5 maj 2011 10:56
Det är möjligt.
Tomas på RG kanske kommer in och kommenterar detta...
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
6 maj 2011 09:36
Jambo_habari, beklagar att det inte är helt lätt att få ordning på album och hoppas att vi kan förenkla det inom en snar framtid.

Kollade du på dra-och-släpp-sorteringensfunktionen under "redigera resrutt" ?

Om du skriver korrekt datum på alla bilderna så ska det gå att redigera inbördes ordning på ett datum genom att dra runt med i "samma" datumbox och sen trycka på spara.

Om det finns fortfarande inte fungerar, skulle du kunna tala om exakt vilka bilder det är som krånglar så skulle jag kunna kolla på det här mer i detalj.

Vänliga hälsningar
Tomas
Reseguiden