Vägglöss

Av Municio
25 jun 2009 23:22
Visningar: 3728
I USA finns det en 'sight' där man kan lägga in varningar för vägglöss så att man kan kolla innan man bokar ett hotell, eller ett motell. Jag önskar att vi hade en sådan möjlighet här också. I så fall skulle jag ha blivit varnad innan jag köpte en resa till ett hotell i Rapaniana på Kreta och blev totalt överfallen av vägglöss. Tråkigt nog ville hotellets manager inte erkänna att det var vägglöss, inte ens när jag lyckades få in ett par av dem (döda) i en plastpåse. Att jag var prickig som ansiktet, hårbotten, örona, armarma och händerna tyckte de väl bara var naturligt - turister är ju så konstiga. Fyra lusnätter fick jag stå ut med, innan jag till slut fick byta till ett lusfritt rim. Det var en pärs och förstörde min semestervecka.
Finns det fler som har samma erfarenheter?
Ingegerd
Av Charina
26 jun 2009 05:49
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/vaggloss-bed-bugs-rys-laste-pa-tripadvisor-att-det-ar-ganska-vanligt-7806

Minns du vad hotellet heter? Lägg in en klickbar länk, om de har en hemsida.
Av Municio
5 jul 2009 01:11
Bra idé - hotellet på Kreta hittar du på http://www.lux-hotels.com/gr/chrispy-village/ - ironiskt nog, med tanke på vägglössen, så talade beskrivningen i katalogen och lyx.
Av Thorgu
5 jul 2009 03:41
Gå in på Google och sök på badklåda (serkariedermatit). Det orsakas av en parasitt som finns i vattenytan. Den syns inte med blotta ögat och tränger ner ca 1,5 mm i huden. Får man den på sig kliar det mycket och det hjälper med cortisonkräm. Kan ta lång tid att bli kvitt. Syns som vätskefyllda blåsor på huden och när den går sönder blöder det. Det är viktigt att duscha med det samma efter badet. Byte till rena kläder och sängkläder ofta är nödvändigt när behandlingen pågår. Kan vara en möjlig orsak till klådan om vägglössen inte syns till. Vanlig åkomma. På Google hittar ni bild på den angripna huden.
Av Municio
5 jul 2009 09:42
Om vägglöss - i mitt fall var det vägglöss, jag hittade ju löss under madrassen och avföring, små svarta kulor, i sängen. Dessutom har jag läkarintyg på att mina bett var av vägglöss - betten var typiska så att de satt flera bredvid varandra, i rad eller som i en triangel, utom på hals och ansikte där de satt så tätt att man inte kunde urskilja något mönster.
Av Thorgu
5 jul 2009 11:46
Jag förstår att du hade vägglöss i ditt rum, men jag skrev mitt inlägg därför att Charina hänvisade till en annan tråd på Reseguiden där det kunne vara anledning till mera kommentarer.
5 jul 2009 12:10
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Av Charina
5 jul 2009 12:37
Citerat från nisse2ears:
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Tittar du i den tråden jag länkar till så ser du!!
Av Charina
5 jul 2009 12:38
Citerat från thorgu:
Jag förstår att du hade vägglöss i ditt rum, men jag skrev mitt inlägg därför att Charina hänvisade till en annan tråd på Reseguiden där det kunne vara anledning till mera kommentarer.
Varför skriva i denna tråden om nåt du vill ha sagt i en annan?!
5 jul 2009 14:54
Citerat från charina:
Citerat från nisse2ears:
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Tittar du i den tråden jag länkar till så ser du!!
Ahaa, tack! Trodde att den innehöll andra länder än bara USA - men den duger ju till det iaf!
Av Municio
6 jul 2009 11:14
Siten med vägglusvarningar i USA är http://bedbugregistry.com - tydligen ganska vanligt, men själv aldrig råkat ut för nåt.
Av Plock99
15 jul 2009 12:48
Först är det ganska knepigt att bli av med vägglöss, sen är det faktiskt ni hotellgäster som släpar in lössen å infekterar hotellen. Om man nu får försvara hotellen en liten aning..
Roadtrip i sydstaterna
USA Anno53, 25 maj 2017
Updaterad av Vidakatten för 4 minuter sedan
4
Vi planerar en roadtrip i sydstaterna till hösten,skulle vilja ha lite tips .
Miami + Orlando eller endast Miami?
USA Mra, 29 maj 2017
Updaterad av Mra för 48 minuter sedan
2
Jag och min sambo planerar 10 nätter i Florida i början på november månad. Vi har dock funderingar på om det är värt att åka till Orlando eller om vi endast ska stanna i Miami. Vi tycker båda om både djurparker och nöjesparker men funderar om det är värt att åka till Orlando både tid och ...
Växla dollar innan resa?
Nordamerika Mariebackman, 30 maj 2017
Updaterad av Ajdan för 1 timme sedan
1
Hej! Åker snart till Los Angeles och funderar på vad som är bäst, växla dollar hemma på forex eller ta ut från bankomat i Usa? Brukar ta ut efterhand i Usa men det är kanske bra att ha kontanter med sig. Eller? Vad är mest fördelaktigt? Tacksam för svar.
Kilimanjaro i vinter :)
Tanzania Nic82, 30 maj 2017
Updaterad av Nic82 för 2 timmar sedan
0
Har länge tänkt på att bestiga berget, så nu känner jag att det är dags. Rätt flexibel på datum, men helst runt Dec-Feb. Är du lika äventyrslysten & känner att livet är för kort för att tänka & fundera, så hör av dig :)
Island
Island Goranl, 22 feb 2017
Updaterad av Goranl för 2 timmar sedan
26
Hej. Bokat en Islandsresa första veckan i juli med boende i områdena södra och västra Island. Läser många inlägg och skräckexempel på nätet vad gäller att hyra bil. Olika uthyrare verkar vara ihopkopplade och förstås som erfarenheten säger dyrt att hyra bil här. Finns det ändå någon som ...
Florida i maj månad
USA Fjallros, 17 maj 2017
Updaterad av David_o för 8 timmar sedan
10
Hej! Vad har ni för erfarenheter att besöka Florida i maj månad? Jag tänker framförallt på vädret... :) Mvh Niklas med familj