Vägglöss

Av Municio
26 jun 2009 23:22
Visningar: 4584
I USA finns det en 'sight' där man kan lägga in varningar för vägglöss så att man kan kolla innan man bokar ett hotell, eller ett motell. Jag önskar att vi hade en sådan möjlighet här också. I så fall skulle jag ha blivit varnad innan jag köpte en resa till ett hotell i Rapaniana på Kreta och blev totalt överfallen av vägglöss. Tråkigt nog ville hotellets manager inte erkänna att det var vägglöss, inte ens när jag lyckades få in ett par av dem (döda) i en plastpåse. Att jag var prickig som ansiktet, hårbotten, örona, armarma och händerna tyckte de väl bara var naturligt - turister är ju så konstiga. Fyra lusnätter fick jag stå ut med, innan jag till slut fick byta till ett lusfritt rim. Det var en pärs och förstörde min semestervecka.
Finns det fler som har samma erfarenheter?
Ingegerd
Av Charina
26 jun 2009 05:49
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/vaggloss-bed-bugs-rys-laste-pa-tripadvisor-att-det-ar-ganska-vanligt-7806

Minns du vad hotellet heter? Lägg in en klickbar länk, om de har en hemsida.
Av Municio
5 jul 2009 01:11
Bra idé - hotellet på Kreta hittar du på http://www.lux-hotels.com/gr/chrispy-village/ - ironiskt nog, med tanke på vägglössen, så talade beskrivningen i katalogen och lyx.
Av Thorgu
5 jul 2009 03:41
Gå in på Google och sök på badklåda (serkariedermatit). Det orsakas av en parasitt som finns i vattenytan. Den syns inte med blotta ögat och tränger ner ca 1,5 mm i huden. Får man den på sig kliar det mycket och det hjälper med cortisonkräm. Kan ta lång tid att bli kvitt. Syns som vätskefyllda blåsor på huden och när den går sönder blöder det. Det är viktigt att duscha med det samma efter badet. Byte till rena kläder och sängkläder ofta är nödvändigt när behandlingen pågår. Kan vara en möjlig orsak till klådan om vägglössen inte syns till. Vanlig åkomma. På Google hittar ni bild på den angripna huden.
Av Municio
5 jul 2009 09:42
Om vägglöss - i mitt fall var det vägglöss, jag hittade ju löss under madrassen och avföring, små svarta kulor, i sängen. Dessutom har jag läkarintyg på att mina bett var av vägglöss - betten var typiska så att de satt flera bredvid varandra, i rad eller som i en triangel, utom på hals och ansikte där de satt så tätt att man inte kunde urskilja något mönster.
Av Thorgu
5 jul 2009 11:46
Jag förstår att du hade vägglöss i ditt rum, men jag skrev mitt inlägg därför att Charina hänvisade till en annan tråd på Reseguiden där det kunne vara anledning till mera kommentarer.
5 jul 2009 12:10
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Av Charina
5 jul 2009 12:37
Citerat från nisse2ears:
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Tittar du i den tråden jag länkar till så ser du!!
Av Charina
5 jul 2009 12:38
Citerat från thorgu:
Jag förstår att du hade vägglöss i ditt rum, men jag skrev mitt inlägg därför att Charina hänvisade till en annan tråd på Reseguiden där det kunne vara anledning till mera kommentarer.
Varför skriva i denna tråden om nåt du vill ha sagt i en annan?!
5 jul 2009 14:54
Citerat från charina:
Citerat från nisse2ears:
Vilken är den amerikanska sajten där hotellvarningarna finns? Kan ju vara bra att ha i frånvaro av en svensk sida.
Tittar du i den tråden jag länkar till så ser du!!
Ahaa, tack! Trodde att den innehöll andra länder än bara USA - men den duger ju till det iaf!
Av Municio
6 jul 2009 11:14
Siten med vägglusvarningar i USA är http://bedbugregistry.com - tydligen ganska vanligt, men själv aldrig råkat ut för nåt.
Av Plock99
15 jul 2009 12:48
Först är det ganska knepigt att bli av med vägglöss, sen är det faktiskt ni hotellgäster som släpar in lössen å infekterar hotellen. Om man nu får försvara hotellen en liten aning..
Mötas upp på Sri Lanka nån gång 12/3-29/3
Sri Lanka Ronja_k, 28 feb 2017
Updaterad av Ronja_k för 25 minuter sedan
0
Hej! Om ca två veckor beger jag mig till Sri Lanka. Jag har ingen bestämd resrutt men planen är att resa runt och hinna med vandring, bad och kanske även dykning. Om någon annan är i landet under samma period skulle jag gärna mötas upp. Skicka isf PM /Ronja
Florida med SMÅbarn..
USA Mn8o, 13 feb 2017
Updaterad av Mn8o för 35 minuter sedan
18
Vet att det finns mängder med trådar redan där det frågas kring vistelse i Florida med barn. Plöjt igenom ett gäng av dem men känner ändå att jag vill ställa ett par frågor i en ny tråd. Kikar just nu på att ta med mig familjen till Florida nu i maj/juni (förmodligen maj = ganska kort ...
Filippinerna, Sri Lanka, Indien, Indonesien och NZ from slutet av mars 2017
Asien Josa, 28 feb 2017
Updaterad av Josa för 55 minuter sedan
0
Hej! Jag är en trettioettårig tjej som håller på med en fyra månader lång resa i Sydostasien. Befinner mig fn i Burma. Jag har resesällskap tom ca 18 mars. Därefter avser jag besöka Indien, Sri lanka, Filippinerna, Indonesien (här vill jag som jag tänker nu åka till Sumatra, Flores, Komodo och ...
Bästa och billigaste bolaget att hyra bil från för USA biltripp?
USA Pernordin, 26 feb 2017
Updaterad av Birgere för 1 timme sedan
5
Hej, Så har skrivit om våra reseplaner här: https://www.reseguiden.se/diskussioner/tips-infor-bilresa-i-kalifornien-46476 Vi tänkte i dagarna, ta och boka vår resa, cirka 2 månader november-december i år. Biltrip Washington - Oregon- Kalifornien - Nevada och Arizona (Las Vegas och Grand ...
Asien i april/maj
Amandacarolina, 28 feb 2017
Updaterad av Amandacarolina för 1 timme sedan
0
Hej! Jag är sugen på att dra till något varmt land i slutet av april och sedan stanna till slutet av maj månad! Spelar egentligen ingen roll vart jag åker, men tänker mig någonstans i Asien. Är du glad och gillar att sola och festa, så hör av er!
Sista minuten i mars
Kap Verde Aias01, 27 feb 2017
Updaterad av Ronja_k för 1 timme sedan
1
Hej! Jag är en tjej på 23 år som är sjukt sugen på att åka iväg en eller två veckor i mars (runt den 15de till den sista) för att byta ut det gråa vädret mot sol och fina stränder! Jag har tänkt mig Kap verde som har både sol och underbart fina stränder samt bra priser på hotell och flyg med tanke ...