Vädret i Key West i juli?

Av Simba 2
13 juni 2014 10:39
Visningar: 521
Hej,
Vi planerar en rundresa i usa nästa sommar och jag hade velat "landa" lite längre på ett ställe för sol och bad. Hade tänkt mig Key West men när jag tittar på väder-appen nu så visar den bara åska hela tiden.
Hur är vädret där i juli? Jag förstår att det kan dra förbi snabba regn och jag vet att det är klibbigt och orkan-tid (även om det mer verkar vara ett bekymmer framåt sept). Men regnen, är det hela dagarna eller mer snabba skurar så att man kan sola och bada resten av dagen?

Hur är stränderna?

Är det ok eller ska man hellre flyga ut till någon ö i Västindien? Tips tas gärna emot i så fall.

Tackar!
/ Linda
13 juni 2014 15:57
Det regnar inte hela tiden.
Typiskt är det sol mitt på dagen, ett rejält åskoväder typ 4-7 på eftermiddagen/kvällen och sedan uppehåll igen...

Man åker inte till key west för stränderna, de finns men inte så många och ganska små. Går att bada men inget speciellt.
Av Hawaii
13 juni 2014 18:07
Håller helt med Gunillad, både vad gäller vädret och stränderna. Var just i Key West för 2 veckor sedan, och stranden var definitivt inget speciellt. Välj ett annat ställe om du vill ha en fin strand. Men Key West kan vara kul i ett par dagar av andra anledningar.
Av Moth63
14 juni 2014 16:07
Naples har fin strand :-)
Av Birgere
14 juni 2014 17:04
Solen är så stark i Florida på sommaren att man i vilket fall som helst inte ska ligga på stranden hela dagen så regnskurarna på eftermiddagarna är nog naturens sätt att skydda oss soldyrkande människor.
Av Simba 2
14 juni 2014 18:23
Tackar för svar!

Har svårt för att bestämma mig. Skadar som sagt inte med skugga på em när det regnar och paradisstränder har vi haft förmånen att besöka i andra delar av världen men stränderna ska ju vara ok. Känns lockande ändå med vägen ut som i sig verkar vara en upplevelse och den sköna stämningen som KW verkar ha.
Vi får se. Flyget ska bokas i slutet av sommaren så tills dess är det bara att fundera vidare.

/Linda