Hotell Key West

20 feb. 2014 23:49
Visningar: 1841
Hej.

Vi är ett par med en son på 2.5år som åker till Florida i slutet på Mars.

Vi skall lägga två nätter i Key West och gärna vilja ha lite hotell förslag från er som varit där.

Vi har bil men vill Gärna med gångavstånd till det mesta.

Nära stranden.

Skulle vilja att priset var under 1700kr men har ni något bra förslag över så går det också bra. Så får vi litet olika förslag.
Vad skall man tänka på när man bokar hotell i Key West? Områden m.m.
Av Birgere
22 feb. 2014 10:19
Det vanliga svaret... har du kollat tripadvisor?
22 feb. 2014 12:04
Ja! Men tycker det är svårt att se vilka gator man helst skall kolla på när det gäller KeyWest?
3 mars 2014 16:49
Vill ni spara en tusenlapp / natt så bo i Marathon, en mysig stad en timme därifrån.
Av Ekan71
3 mars 2014 22:42
Var i Key West i december och då bodde vi på Best Western Hibiscus inn ett enkelt motell med bra pool(barnen 10,11 gillade poolen) och ca 10-12 minuters promenad till Mallory square. Tror vi betalade 1000 kr/natt och hittade den på Hotels.com. Enkel frukost ingick också.
Hade vi åkt igen hade jag definitivt bott där igen. Gillade Key West väldigt mkt. lugn avslappnad stämning och mycket restauranger att välja mellan. Mitt tips är att bo i närheten Mallory square och inte efter brofästet när du kommer in i KW, då får du använda bil/taxi för att ta dig till de centrala delarna.
4 mars 2014 07:42
Hej Robban,

Key West är en fantastiskt ställe, dock måste jag påpeka att det inte är världens bästa destination om det är strand du söker. den stora stranden är Smathers Beach och förutom att den är konstgjord så är den mycket bra, dock så ligger den ganska långt från själva centrum (Mallory Sq och Duval St).
Vill man bo här så finns det bra hotell precis vid stranden och det går ju att ta taxi eller cykla till stan.
Har man bil så är det ju enkelt att åka till stranden på morgonen och det finns massor av parkering.

Annars rekommenderar jag att man bor någon gata bort från Duval St, det kan bli väldigt högljutt på kvällen då det är ganska mycket fest de flesta dagar i veckan.

Jag har skrivit väldigt mycket mer om Key West och Florida Keys här:
http://runtklotet.com/2013/10/05/key-west-lite-mer-att-gora/
http://runtklotet.com/2011/04/20/key-west-en-smak-av-paradiset/
http://runtklotet.com/2014/02/26/florida-keys-mer-an-bara-key-west/

Det finns även massor av bra restaurangtips och saker att göra - kan rekommendera en kajaktur.

Jag har spenderat (alldeles för) mycket tid i KW och hjälper gärna till att svara på frågor så hör gärna av dig om det är något du undrar - gör det gärna här i tråden så att andra kan se frågorna/svaren också :)
4 mars 2014 12:02
Vi har bott här www.almondtreeinn.com och här www.casamarinaresort.com.

Helt olika, men båda moderna och trivsamma. Båda är något över er budget men ändå prisvärda. Almond ligger betydligt bättre för er korta visit men är ofta fullbokat, tyvärr.

Lycka till!
4 mars 2014 13:47
400$ för ett rum, är det verkligen värt det att bo i KW? Jag har varit där 2 ggr och det känns som en fantasi värld. Visst ska man åka dit någon gång i livet men efter en halv dags promenerande så har man sett allt. Då är väl vägen ner dit betydligt intressantare......
4 mars 2014 14:51
Håller både med BruceCanyon och inte.

hålelr med om att $400 för en natt låter väl dyrt men hålelr inte med om att det räcker med en halv dag.

Det som räcker med en halv dag är Duval St/Mallory Sq som med sin superturistiga atmosfär och knökade barer tappar tjusningen fort.

Jag har själv varit där flera gånger och senast i 2 veckor. det som lockar mig tillbaka är maten och atmosfären utanför det turistiga centrumnavet. att ta en öl på BO's Fishwagon på kvällen och lyssna på nåt band och snacka lite med stammisarna. Sitta på Mangia Magnia's innergård och dricka en drink och njuta av värmen, åka upp till Stock Island och hyra en kajak och glida omkring i kanalerna är grymt trevligt enligt mig.

Maten, klimatet, atmosfären och avkopplingen är det som lockar mig.
4 mars 2014 18:11
Hej vi var på Key West i december och jag kan starkt rekommendera Sheraton Suites Key West, bokade genom Hotels.com, precis vid stranden, gratis parkering, bra pris på rummen och trevlig anläggning. En bit ifrån smeten på Key West men det tyckte vi bara var skönt då det är väldigt turistigt mitt i, men såklart kul att ha sett det!
Av Hkn
5 mars 2014 20:29
Som ren konsumentupplysning:

- Crowne-Plaza Key West-La Choncha.
Med ett pris per natt på över $ 300 så kan det bara stämplas som kraftigt överprisat.
Erbjöd dock en smidig möjighet att parkera för $ 25 per natt, vilket är OK med tanke på att du är mitt i stan.
Att göra sig av med bilen kan vara svårt i Key West.
Faktum är att ställets hela reason to be är läget. Mitt på Duval St. Smack in the middle of buslivet of de mest turistiska sidorna av Key West. Välj själv om det är bra eller dåligt.

- Ocean Key Resort & Spa.
De skickar fortfarande mail till mig, sju år efteråt. Dyrt (en bra bit över $ 400) och episkt dåligt mottagande i receptionen. Övriga minnen av vistelsen: Hiskeligt stort rum. Dock med utsikt delvis åt fel håll, s k Partial Ocean View (lägg på $ 150 så får du Ocean View). Riktigt bra frukost om man med frukost menar choklad-croissanter, söta muffins. En skrämd liten fruktsallad tittade på. Lever högt på läget – granne med Mallory Square. Erbjöd dock ingen parkering. Ska du betala för att bo här, så gäller det att uppskatta ställets facilities ordentligt, och det kan inte förnekas. Drinkarna vid poolen var ganska OK.

Jag instämmer med tidigare postare: Det finns betydligt bättre alternativ längre in på Florida Keys med både vassare leverans och sundare prissättning, t ex Casa Morada: http://www.guidebook.se/archives/300

Dock: Att bo ute på Key West är nästan en förutsättning för att kunna ta del av ståhejet och slippa köra bil därtifrån (en stor del av ståhejet är alkoholrelaterat).

WHAT MAKES KEY WEST SPECIAL:

Dåligt:
- Det är en turistort med ett överprisat, likriktat, ofta rövtrist utbud (det räcker med att räkna antalet souvenirshoppar och mediokra konstgallerier på Duval St.). Du bor dåligt och äter ännu sämre, men...

Bra:
- Stämningen är unikt avslappnad. Folk är glada och pratsamma, locals är roliga när man hittar dem på de barer där de själva hänger, cirkusartisterna på Mallory Square är underhållande...
Man har kort och gott omfamnat geschäftet och tramset och gjort det till sitt. Är man bara själv i rätt sinnesstämning själv så är det jäkligt, jäkligt trevligt. Det är inte svårt att förstå varför Hemingway söp fast här.

Så. Mina 50 cents,

:: hkn ::

PS. Ja, det var ett långt och omständligt sätt att säga; vill du ha gångavstånd, så var beredd att betala dyrt för det.
5 mars 2014 20:35
Vi har nu bokat The Palms Hotel i Key West två nätter 672 USD.
Några som har erfarenheter av hotellet eller hur det ligger?
5 mars 2014 20:47
Sv hkn: bra post med konkreta åsikter vilket jag uppskattar.
Håller med dig om det mesta men inte om maten.
Det går att äta otroligt bra för hyfsad peng.
Key West är en klassisk foodie-destination i USA och jag kan inte annat än hålla med.

Däremot bör man undvika att äta på Duval St

Sv Robbananselmo:
Det låter väldigt dyrt, det är vad man brukar betal för att bo precis vid Mallory Sq (som hkn skriver). Dessutom är läget inte direkt bra. Okej det går att gå men det tar en ganska bra stund och för det priset är det helt enkelt inte värt det enligt mig.

I min post längre upp med länkarna så har jag ju tipsat om en hel del andra boenden som ligger mycket bättre och som kostar mindre. Jag hade kollat på dem (eller liknande)
5 mars 2014 21:11
När vi har kollat verkar det mesta fullbokat, men vi får kolla vidare.
5 mars 2014 21:45
Synd att man inte kan göra tummen upp för kommentarer här, då hade Hkn fått en:-). Om trådskaparen har svårt att hitta lediga hotell i KW nu så sök dig uppöver, personligen tycker jag inte att en timmes bilfärd är hela världen. Jag ska erkänna att för mig som nykterist är inte jag den turist som är reprecentativ, men ni har ju barn så då förutsätter jag att man ändå är försiktig med drickat så att någon kan köra hem på kvällen.... Jag har säkert missat mycket där trots 2 dagsbesök och bara vandrat Duval street och sidogator, men HKN:s beskrivning är klockren, så trevlig lokalbefolkning och underbar stämmning och solnedgång. Ingen verkar jobba i KW.....
För ungar är ett besök på Turtle Hospital i Marathon ett måste och det är även intressant för vuxna!
5 mars 2014 22:00
Jag såg nu att det var helt andra priser så långt upp som Marathon nu jämfört med i Januari, så då spelar det ju ingen roll när det skiljer så lite. Detta hittade jag på era datum, ratad 70 på Trivago för 500$ för 2 nätter. https://www.mrjet.se/book/bookingpath?execution=e2s1
Här är samma hotell på Booking.com, fast 200:-/natt dyrare, men betydligt mer lättläst och med recentioner.
http://www.booking.com/searchresults.sv.html?aid=7344401;label=hotel-408282;sid=0606a5996e6901805e85b752a458cfdc;dcid=1;checkin=2014-04-02;checkout=2014-04-04;dest_id=20022831;dest_type=city;highlighted_hotels=408282;lbox_hp=1&utm_campaign=sv&utm_content=search&utm_medium=SPPC&utm_source=trivago&utm_term=hotel-408282

Av detta lär vi oss att vill man ha billigare semester så åker man i Januari när det är kallt och jävligt hemma!
Av Hkn
7 mars 2014 12:35
@ Brucecanyon: Thanks for the cheer! Ja, tummar upp var en funktion som fanns på RG en gång i tiden. Systemet fallerade då det även fanns tummar ner (och så undrar människor varför det krigas i världen).
Att RG inte har en thumbs-up som kan kopplas till exempelvis FB är ett mysterium (nå, det är för 'Feedback på siten'-fliken).

- - -

@ Runtklotet: När det gäller restauranger så hoppas jag fortfarande på att hitta ett riktigt bra och pålitligt ställe i Key West.
De enda ställen jag hittat som gjort någorlunda avtryck i minnet = högre ambitioner än drinkar i plastmugg och ledsna crab cakes:

CAFÉ MARQUESA, 600 Fleming St.
– relativt hög svansföring och ambitioner men ofokuserat och ojämnt. Spretig vinlista. Deras dykplockade pilgrimsmusslor gjorde avtryck i minnet. Resten var ganska blekt. Notan minns jag dock tydligt. Den var i förhållande till leveransen ganska saftig.
– Däremot har jag det boende som restaurangen ligger inrymd i – Marquesa Hotel – på radarn för nästa besök i Key West. Bra läge och rummen verkar långt bättre än snittet.
För dig, Robbananselmo är detta dock inget alternativ. De har en åldersgräns på 14 år. A no kids accommodation, alltså.

ORIGAMI SUSHI, 1075 Duval St Ste C3
– inget ställe du bara ramlar in på. Det ligger mystiskt inklämt i en liten mall på Duval. Blandade recensioner på Yelp och andra ställen och jag kan bara hålla med. Har varit här med något års mellanrum och kvaliteten har gått upp och ner och sedan upp igen. När det varit bra (två av tre besök) så har det varit så bra att jag vill berätta om det. Ganska många locals. Sansad prislapp.

- - -

Lyssnar mer än gärna på någon som ätit sig igenom restaurangutbudet i Key West. Säkert finns pärlor, bara man har tid att fiska upp dem. Men att staden skulle vara en foodie-destination… ja, det är något helt nytt för mig.
De foodies jag känner (ett ganska illustert gäng som är smått fanatiska; gör matresor och äter sig igenom det mesta, högt och lågt) har inte Key West på kartan.
Men när det gäller restauranger så har vi ju alla olika smaklökar. Bokstavligt talat.

All the best,

:: hkn ::
Av Birgere
7 mars 2014 13:37
Tillgång på hotel och därmed prisnivån är som sämst över jul/nyår och från andra veckan i Mars till slutet av April. Även Juli kan vara fullt.

Kan tipsa om en fantastisk resturang som man antingen stannar påvägen tillbaka eller om man bor i närheten, solnedgången o maten är riktigt bra:
Islamorada Fish Company
8 mars 2014 07:07
@hkn
Med foodie-destination menade jag bland amerikaner (men det kanske du också menade).
Jag är väl själv något av en matfantast och mycket av mina resor handlar om matupplevelser och restauranger men jag hade inte heller nån vidare koll på KW innan jag åkte dit första gången.

Jag tycker även att de flesta restauranger bortom Duval St har högre ambitioner än drinkar i plastmugg men vi verkar ha haft väldigt olika upplevelser av denna lilla ö.

Jag tycker att både blackfin bistro och seven fish är riktigt bra fiskrestauranger som dessutom har bra service och bra vinlistor.
Michaels är ett annat ställe som jag tycker har väldigt bra mat.

Jag kan ju inte ändra din upplevelse av KW, alla "smaklökar" är ju som du skriver olika och det gäller ju inte bara mat utan lika mycket resmål i sig.
Jag gillar KW väldigt mycket men ogillar den plastiga turistsmeten som tyvärr är en stor del av karaktären.
Jag antar att du inte kommer att åka tillbaka men om du hör det så hoppas jag att du får en bättre upplevelse
8 mars 2014 15:47
Fanns inga rum där på deras datum 2-4 April.
Av Hkn
9 mars 2014 04:51
Citerat från Runtklotet:
@hkn
Med foodie-destination menade jag bland amerikaner (men det kanske du också menade).
Jag är väl själv något av en matfantast och mycket av mina resor handlar om matupplevelser och restauranger men jag hade inte heller nån vidare koll på KW innan jag åkte dit första gången.

Jag tycker även att de flesta restauranger bortom Duval St har högre ambitioner än drinkar i plastmugg men vi verkar ha haft väldigt olika upplevelser av denna lilla ö.

Jag tycker att både blackfin bistro och seven fish är riktigt bra fiskrestauranger som dessutom har bra service och bra vinlistor.
Michaels är ett annat ställe som jag tycker har väldigt bra mat.

Jag kan ju inte ändra din upplevelse av KW, alla "smaklökar" är ju som du skriver olika och det gäller ju inte bara mat utan lika mycket resmål i sig.
Jag gillar KW väldigt mycket men ogillar den plastiga turistsmeten som tyvärr är en stor del av karaktären.
Jag antar att du inte kommer att åka tillbaka men om du hör det så hoppas jag att du får en bättre upplevelse
Hejsan Runtklotet,

[en parentes först – b'satt vi pratar om samma sak:]

OM FOODIES:
Foodie = person vars mat- och dryckintresse styr val av resmål och matställen. Kännetecken: Reser över hela världen och lägger hiskeliga pengar på restaurangbesök. Sällan skolad kock/sommelier.
En maktfaktor då de ofta har matjournalisternas öra. Påverkar både krogar och andra gäster via bloggar och recensioner. Högsta vinsten för en foodie: Att hitta ett litet hål i väggen som serverar fantastisk mat för inga pengar alls (att hitta dyra ställen kräver inget engagemang).

[slut på parentesen]

OM KEY WEST:
Dit kommer jag alltid att återkomma. Yes. Igen och igen. I'm a fan. Resan ut är spektakulär (den som åkt över Seven Mile Bridge i sjungande tropisk storm glömmer det aldrig) och atmosfären när man väl är framme är helskön. Som Hemingway-buff så är ett besök i hans gamla villa en nödvändighet (återvänder varje gång).

Tittade närmare på de ställen du nämner. Blackfin Bistro verkar väldigt trevligt (dessutom i samma kvarter som Hemingway Home) och Michaels ambitiöst (albeit with a very American wine list).
Är tacksam för tipsen och tycker att ställena du tipsat om ger stöd för tesen att tillbringa lite längre tid i Key West. Mina besök på 1-2-nätter gav inte riktigt möjlighet till några kulinariska exkursioner.

All the best,

:: hkn ::

PS. Men tillbaka till ruta ett: Tror dessvärre inte att Key West kommer att vara en foodie-destination på ett tag – samma sak gäller Miami – även om det går att äta gott på båda platserna. Se på Köpenhamn och i dess kölvatten Stockholm. Det tog ett halvt årtionde att hamna på kartan och då hade båda städerna stor draghjälp av Nomas framgångar.
9 mars 2014 12:26
Citerat från Robbananselmo:
Vi har nu bokat The Palms Hotel i Key West två nätter 672 USD.
Några som har erfarenheter av hotellet eller hur det ligger?
Det ligger lagom långt från centrum, kan dock inte uttala mig om hur just den gatan är, har för mig att området är lite medelklass bostadsområde typ. Hotellet verkar okej men Du kan boka det för 3.582:- på Booking.com
Av Hkn
3 nov. 2014 13:45
Citerat från Runtklotet:

Jag tycker att både blackfin bistro och seven fish är riktigt bra fiskrestauranger som dessutom har bra service och bra vinlistor.
Michaels är ett annat ställe som jag tycker har väldigt bra mat.
(...)
Jag gillar KW väldigt mycket men ogillar den plastiga turistsmeten som tyvärr är en stor del av karaktären.
Jag antar att du inte kommer att åka tillbaka men om du hör det så hoppas jag att du får en bättre upplevelse
Hejsan Runtklotet – jo, jag kom tillbaka till Key West.

Och någonstans i minnet hade jag den här diskussionen – från i mars 2014. Och eftersom du verkligen verkade ha lyckats tillägna dig Key West på ett bra sätt, så tänkte jag att ”wise man is he who listens to counsel” och bokade BLACKFIN BISTRO.

Q: Var det bra? A: Mycket!
Inte riktigt, riktigt full pott, men det var väldigt, väldigt nära.

- - - -

FÖRRÄTT:
Soup du Jour ($ 9). Baserad på tomat med en liten havskräfta i botten. På papperet lät det inte så märkvärdigt, men jäklar vilken great start! Köket lyckades få den att både vara mild och spicy utan att fungera som bedövningsmedel.

VARMRÄTT:
Pan Roasted Grouper ($28). Det verkliga testet för köket: Fantastisk fiskkreation. På menyn står att den serveras med lokal couscous – min kom med ris – och lite sparris på toppen. Och en galet god ”key lime avocado tartar sauce” enligt menyn. Den var hur som helst en nåd att stilla bedja om.
Till denna knäckte vi en Alsace: 2011 Pierre Sparr Gewurtztraminer. Inte dumt alls.

EFTERRÄTT:
Key lime pie, storlek mindre med några stackars blåbär på toppen. Den höll spåret utan att vara direkt minnesvärd. Där sumpade man sin chans till att skjuta fullt.

- - - -

Men ändå:
Jag rekommenderar härmed helhjärtat och förbehållslöst Blackfin Bistro på 918 Duval Street.
Boka bord på +1-305-509-7408.
Alltså beläget på den värsta turistgatan av dem alla – men be om bord på deras innergård så sitter du väl avskärmad från den armé av trubalyriker som misshandlar Lynyrd Skynyrd på andra etablissemang.

Dessutom var servicen alldeles utmärkt. Så bra att den förtjänar ett särskilt hedersomnämnande.

Så, ja... jag kom tillbaka med en bättre upplevelse från Key West. Lyckades pricka in både utmärkt boende och, tack vare den diskussion vi hade, också utmärkt mat. Detta, mina vänner, är RG at its best. Stort tack, Runtklotet!

:: hkn ::
Av Hkn
3 nov. 2014 14:05
En sak till om Key West:

Det är ingen stor stad (eller rättare; de kvarter där 'allt' utspelar sig är koncentrerade till en relativt liten yta).
Om det pågår ett event i staden, så kommer det att märkas.

- - - -

• jag hamnade där helgen för ”the 23rd Annual Parrot Heads Meeting of the Minds”.

• konsekvens: Publiken var otäckt homogen (tänk välmående medelklass som gått loss på Jimmy Buffet och hans musik = Parrot Heads) i otäckt uniform klädedräkt (tänk högljudd t-shirt med 'tropiska', närmast papegojliknande mönster) med otäckt uniforma dryckesvanor (tänk vuxna människor som dricker för mycket och för ofta och för fort).

• undvik denna helg om du vill slippa att hamna i ett slags spring break för nästan pensionärer.

• observation: Parrot Heads hade hållare för barernas souvenir cups fastskruvade på de golfbilar och små scooters som de använde för att transportera sig runt i staden. När de inte satt på sina golfbilar så bar de omkring på dessa souvenir cups. Överallt.

• Parrot Heads är på inget sätt några våldsamma eller otrevliga människor, men... om du inte vill känna dig som en påklädd som förirrat sig in på nudiststranden, så är det slugt att kolla upp vilka events som pågår när du tänkt åka till Key West.

• eventkollen gör du på: http://web.keywestchamber.org/events

Sådärja. Now, do have a nice trip!

:: hkn ::

PS. Bara några dagar innan jag ankom till Key West, hade man rundat av 10-dagarsspektaklet Fantasy Fest. Låter arrangörerna själva beskriva det hela: ”...now the wildest extravaganza around! Fun-loving revelers from around the globe leave their children and inhibitions behind as they descend upon Key West each year in October for 10 days filled with costuming, parades, libations, and excitement!”
Temat för årets Fantasy Fest var anime. Som Medeltidsveckan i Visby med andra ord. Fast precis tvärtom.