Vad är era bästa natur/djur upplevelser i världen?

7 jan. 2011 20:50
Visningar: 2023
Hej!
Skulle vara roligt att höra vad alla hade hade rest och upplevt den bästa djur och naturupplevelsen. Perfekta resemålet för en djurälskare?

Själv är mitt Sydafrika hittills. Det var en fantastisk resa med mycket fin natur och mycket djur!
7 jan. 2011 22:13
En av de mest spännande var nog när vi var på safari kl. 05.00 på Sri Lanka och blev anfallna av en galen utstött elefanthanne. DET var lite spännande kan jag ju säga.....efter det är jag lite avvaktande mot elefanter.
Senare när vi var på safari i Kenya så började några elefanter springa efter vår bil, då blev vi lite nervösa och sa åt chauffören och gasa mera.....hojja!
Det var jätte häftigt att få se giraffer, zebror, flodhästar, lejon, vattenbufflar, vildsvin, strutsar, apor, elefanter, klippgrävling, en himla massa olika fåglar, krokodiler i vilt tillstånd och LIVE!
I Kenya åt vi också zebra kött och krokodil och zebra var gott men krokodil var för fett.
Så jag säger Sri Lanka och Kenya så länge.
Men den perfekta djurvärlden under vatten måste nog vara Maldiverna, härligt att dyka och se så långt. Där såg vi bl.a en djävulsrocka, hajar, muräna, djävulsmussla, havsabborre (det var då jag bet sönder delen av grejen i cyklopen man har i munnen när jag såg en sådan, fasen så stor den var och ensam var jag) plus alla andra miljoner olika fina fiskar som vi matade under vatten.

Mvh Eva
8 jan. 2011 14:53
Mina bästa resmål beträffande djur och natur är Chitwan i Nepal och de olika djurparkerna i Indien såsom Bharatpur, Sariska och Girt forrest vilka var helt fantastiska. Framför allt var deras åsikt att man så lite som möjligt skulle störa djuren med att komma åkande i bil, det var elefantrygg alternativt att bilen stannade på behörigrt avstånd och så var det fotvandring som gällde. Asien är mina favoriter helt klart
Av Babbo
8 jan. 2011 16:17
Jag måste säga Australien eftersom deras djurvärld är så annorlunda.

Där hittar man bl.a wombats, dingos, platypus, koalas, echidnas, emus, wedge-tailed Eagle, flying foxes, cassowaries, krokodiler och alla sorters kängurur från vallaby till röd jättekänguru m.m
Av Lilly
8 jan. 2011 18:57
Safari i Kenya- att sitta mitt på savannen och se alla djur var så mäktigt. Väntade bara på att Arne Weises röst skulle komma ur någon högtalare ;-) Vi hade en fantastiskt bra guide som hjälpte oss att få se "allt" under en vecka. Masai mara och de två andra nationalparkerna gav naturligtvis mest, men att se giraffer beta längs vägkanten på vägen från flygplatsen i Nairobi var nästan häftigast.

Snorkling i Curacao var också bra.
Av Pogge
8 jan. 2011 20:08
Hej, Håller med Kustaffe.. Jag var i Chitwan National Park i södra Nepal. Valde att hyra 2 guider och gå till fots in i Parken... Förutom mängder av färggranna fåglar så hade jag några spännande möten med Noshörningar, en leopard som korsade vägen framför oss. och en tiger som röt på oss på mycket nära håll. Tyvärr visade han sig aldrig men det va ända höjdpunkten på min Chitwan Vistelse./Johan
8 jan. 2011 20:31
Tack för era svar! :)
Chitwan National Park i södra Nepal låter spännande. Kanske blir en rutt att besöka när jag gör min Asien resa efter studenten :) Hur bokar man egna guider på bästa sätt, lokalt eller hemifrån innan man åker? vad kostar det ungefär per dag?
Av Babbo
9 jan. 2011 17:50
Oavsett vart man åker så är det alltid en bra ide med en guide. Man får ut SÅ mycket mer av resan.

Vi hyrde guide både i Daintree och Broken Hill, i Australien, och fick se många spännande djur och växter - som vi inte visste fanns. Via turistbyrån fanns extraknäckande farmare med jeep som körde oss runt.
Av Sthlm
9 jan. 2011 22:18
Kom hem från Costa Rica för några dagar sen...... att i det lilla landet kan finnas så mycket att se och göra är helt otroligt.
Dom har så många fina nationalparker där, och med en guide så får man ut så mycket mer också som man skulle missat om man gick själv.
Vi såg tillexempel sengångare,flera sorters apor, krokodiler, tvättbjörn, ödlor i alla former och storlekar, fåglar såsom ara och tucan m.m.
När jag var och dök såg jag White tip haj, rocka, muräna, sköldpadda, barracuda och mycket mer, även från dykbåten såg vi delfiner och även en val som hoppade upp ur vattnet!
Det gick inte en dag utan att man fick en ny "wow"-upplevelse.
Har varit massor med gånger i Thailand tillexempel och detta land slår Thailand hundra gånger om.
Kommer definitivt att åka tillbaka till det här fantastiska landet och människorna!

Micke
Av Ynwi
9 jan. 2011 22:27
Jag skulle nog säga Iguazu-fallen i Argentina.
Där fanns både ovanliga djur och vacker natur !
10 jan. 2011 18:05
Babbo: Ja en gudie är alltid bra att ha med sig för att uppleva och se extra mycket :).
Andersochmaggan: Jag har läst i eran blogg nu, låter underbart. bokade ni den veckoturen till galapagos på plats i Quito eller innan?
11 jan. 2011 17:56
Vår tur till Galapagos bokade vi i förväg med GAP Adventures (http://www.gapadventures.com/) som anordnar korta och långa turer över hela jorden.

Vi bokade den turen via Kilroy, men även STA Travel säljer GAP-resorna.