Vaccinering

15 aug. 2018 06:44
Visningar: 429
Hej!

Jag ska åka och backpacka i Sydostasien i November och måste vaccinera mig. Nu har jag ett litet problem, för det känns som att jag inte kommer hinna vaccinera mig.

Biljetten är bokad till 10 November. Jag är just nu inte i Europa, utan kommer hem till Sverige den 3 September. Den 27 September åker jag iväg igen och kommer tillbaka hem den 5 November och biljetten till Asien är då altså bokad till den 10 November. Altså har jag bara ca 3,5 vecka på mig emellan mina resor att skaffa vaccin.

Min fråga är nu, kan man vaccinera sig för alla sjukdomar som man borde vaccinera sig emot på en och samma gång? Eller måste man ta det i omgångar?

Om man ska göra det i omgångar blir det lite problem känns de som.

Tack!
15 aug. 2018 07:59
Hej, härligt att komma iväg och resa :)

Jag är ingen expert men det beror nog en del på vilka vaccin du redan har. Om du bara ska ta en påfyllnadsspruta så är det nog inga problem men om du ska ha ett grundligt skydd med flera sprutor så kan det bli ont om tid. Själv kommer jag ihåg att jag tog två sprutor mot japansk järnhinneinflammation när jag skulle till sydostasien i 6 mån. Då skulle det vara några veckor mellan de båda sprutorna. Men då borde du kunna ta en när du kommer hem och en någon dag innan resan.

Jag är som sagt dock ingen expert så det bästa är nog att du hör av dig till din vårdcentral eller en klinik som utför vaccineringar så du är säker på vad som gäller.

Lycka till!
Medlemmen har tagit bort svaret