Utflykter i Andalusien

Av Kesv42
4 mars 2013 16:07
Visningar: 2334
Vi är några som bokat en resa till Fuengirola i början av april, 12 dagar. Vi vill hinna se så mycket möjligt, Alhambra, Ronda, Sevilla. Är osäkra om man kan boka utflykter när vi kommer dit eller om man ska göra det hemifrån. Såg att ett företag Residencia ordnar passande utflykter, men är lite osäkra om vi vågar boka och betala i förskott hemifrån! Är det någon som känner till företaget eller har tips hur man ska göra. Vi vill helst inte köra bil själva. Vad vi förstått är att det kan vara svårt att komma till Alhambra utan att boka långt i förväg.
4 mars 2013 19:17
Om man vill kunna åka hur man vill så hyr man bil och åker när man vill överallt, så mycket smidigare än fösas runt som boskap i dessa rundresor.
Ronda är jättekul att köra bil i och vi åkte tom upp på Gibraltarklippan.
Nerja är sevärt och byn Mijas är mysig och vi åkte också upp till Sierra Nevada och kom upp till snögränsen.
Jättekul att åka bil själva på alla möjliga småvägar.
Vi åkte runt överallt Marbella, Gibraltar, Mijas, Ronda, Nerja, Sierra Nevada, Granada, Torremolinos mm.mm.
Mvh Eva

P.s. http://www.alhambradegranada.org/en/info/ticketsale.asp
Av Jonnyx
8 mars 2013 12:16
Om ni kommer ner i April så finns det ingen som helst anledning att boka några utflykter i förväg. Vill ni se er omkring ordentligt så rekommenderar jag att ni har en hyrbil. Men till Alhambra bör ni köpa en bussresa, resebolagen köper upp biljetter till Alhambra i förväg så det är oftast den enda möjligheten. Så knalla bara in på Viajes Maxy Travel som ligger på strandpromenaden (Paseo Marítimo 26) och köp en bussresa. De har också resor till Gibraltar, Cordoba, Sevilla, Tanger etc. Jag och mina vänner har alltid anlitat den resebyrån, de är pålitliga och priserna är OK.
Boka långt i förväg behöver man bara göra Juli - Augusti.
Titta gärna på mina bilder härifrån kusten: http://pinterest.com/jonnyx1/

Välkomna,