Uganda;Rwanda,Kenya Zanzibar

5 nov. 2009 12:03
Visningar: 853
Hej jag och min kompis ska ut på ett afrika äventyr!
vi vill se bergsgorilor safarie och äventyr även sol och bad så vi tänkte åka till Uganda Kenya Rwanda sen avsluta med Zanzibar.
men problemet är vi vet inte vad som är billigast och smartast antingen att man bokar safarie och se gorillor när man väll är framme eller att man åker med typ en guid tur runt allt som vissar guld kornen? vi har ett förslag hos killroy låter väldigt kul men värkar väldigt dyrt men det kanske e värt det?
jätte tacksam för svar så fort som möjligt måste boka snart!=)

MVH/Therese
Av Trea
5 nov. 2009 14:35
Jag skulle tro att det är billigast att boka själv, men förstås en hel del mer jobb. Å andra sidan vet inte jag om Kilroy kanske har bra erbjudanden? Sök på flygbiljetter själv t.ex. på Destination.se eller här på RG (förmodligen billigast att flyga till Kenya), lägg till priser för hotell och safari där nere och gör ett litet mattetal ;) Jag har ingen aning om vad safari kostar där nere, men nån annan kanske kan tipsa om det. Vi bodde för ca 600 kr/natt för dubbelrum på bra men ganska enkla hotell. Har även hört att det finns enklare hostels och så som är billigare, men det känner jag inte till något om.
5 nov. 2009 23:32
Tack så jätte mycket för svar. ja du har nog rätt att det blir billigast att boka när man väll är på plats. Det enda man är rädd för är att allt e uppbokat. men det e det nog inte. Sen om du har lite tips på andra roliga saker fman kan göra där.får du och alla andra gärna dela med er. skulle villja träffa urbefolkningen masajerna och se hur dom bor.och även andra saker som inte är så turistiska? vad som hälst kan va av intresse=)
Av Trea
7 nov. 2009 16:53
Om man kommer mitt i högsäsong kan ju en del vara uppbokat, men knappast allt. Vi var i Kenya och Tanzania på högsäsong (jul och nyår) och när vi t.ex. kom till Zanzibar var det flera hotell som var fullbokade. Vi kunde alltså inte välja bland alla, men jag kan ändå inte säga att det var svårt att hitta rum eller så.

På Zanzibar kan man ta båtturer, det finns t.ex. en ö med jättesköldpaddor, Man kan också åka ut och fiska, åka på kryddsafari och förstås gå på restauranger som serverar swahilimat. Man kan också besöka Stonetown, gå på marknader eller t.ex. besöka Mercurys bar (Freddy Mercury kommer från Zanzibar). För övrigt är väl Zanzibar mest för sol och bad! (Tänk också på att det är muslimsk så det är bra att ha med lite mer täckande kläder...)

Men måste ju inte ha inbokade aktiviteter hela tiden heller. Att bara resa runt i Afrika och möta kulturen och människorna är fantastiskt spännande bara det! I Kenya hade jag gärna velat åka till ön Lamu, men det blev aldrig av eftersom vi råkade hamna i Kenya när det var oroligheter och blev tvungna att fly... (Till Tanzania där vi fortsatte semestern)
8 nov. 2009 23:07
ush det lätt läskigt det där med att fly tur att det gick bra Tack för alla tipsen den Ön med jätte sköldpaddor lätt kul=) ja vi ska åxå fira Nyår i Kenya faktiskt Nairobi så om du vet nått bra ute ställe kanske=)
Tack så mycket för hjälpen
Av Trea
9 nov. 2009 13:09
Jo, vi var i Kenya vid helt fel tillfälle kan man säga... Ni får det säkert bättre! Vi var i Nairobi över julen, och då var det fantastiskt att se alla människor på gatorna som var uppklädda i kostym och fina klänningar och alla sa "Merry christmas" så fort de såg en! Vi var aldrig på nåt uteställe i Neirobi, men det finns säkert många bra ställen! Taxi dit och taxi tillbaka samt lämna de största tillgåmgarna i ett värdeskåp på hotellet är nog klokt, men sen kan ni säkert hitta nåt ställe att ha kul på!
Av Fredden
11 nov. 2009 20:16
Hej,

var nere i de traketerna för ett tag sedan. Vill bara förvarna om att antalet bergsgorillelicenser är kraftigt begränsade. För att inte riskera att missa "gorillasafari" bör man alltså helt klart boka detta (långt) innan avresa. När jag var nere var gorillaturer dyrast i Uganda. Rwanda var något billigare och DRC var de billigast. Det är även i DRC som det är minst åtgång på licenserna och således störst chans att med kort varsel komma med på gorillatur. Säkerhetsläget i DRC är dock så dåligt att jag inte skulle vilja rekomendera detta alternativ.

/F
Av Fredden
11 nov. 2009 20:22
Hej igen,

glömde några saker...
Jag skulle helt undvika Nairobi. Även om vi i tidigare inlägg i denna tråd hört om trevliga människor mm så går det inte att komma ifrån att Nairobi är ett av världens allra farligaste städer. Det är inte för inte som den går under beteckningen Nairobbery. För storstadspuls skulle jag istället rekomendera Kampala, som är en riktigt trevlig, och relativt säker, stad. Även Kigali är riktigt trevlig

Besöka massaier låter trevligt, men nog inte som du tror, oturistiskt. Det har utvecklats en rejäl turistindustri runt deras kultur. Jag skulle istället rekommendera dig att åka till Karamoja-regionen i Uganda vilket förmodligen skulle vara mer spännande.

Lycka till!
16 nov. 2009 13:21
Blir tyvärr ingen Afrika resa detta år blir lite väll dyrt =(men det e bara å spara för det är något som jag värkligen vill göra. Å Tacka för alla bra råd och tips!
MVH/ Therese