Tre veckor på Koh Lanta och ?? med 8, 5 och 1-åring

28 sep. 2010 14:04
Visningar: 708
Tacksam för tips om boende på Klong Dao beach, som vi läst ska vara barnvänlig strand. Hur gör alla som är fem och ska hitta hotell? Vi vill helst ha ett sovrum och ett livingroom, alternativt connecting doors så att man inte bor alla i ett rum. Villorna som kommer upp när man söker är ju väldigt stora och dyra...vi söker något 3-4 stjärnigt där det är flott men givetvis frächt.

Vad finns det för mer fina och mysiga ställen i närheten av Koh Lanta?
Vi söker ett ställe till att stanna på i c:a 10 dagar innan återresa till BKK.

Tack på förhand,
Maria
28 sep. 2010 14:05
Jag menar inte alltför flott, men frächt ;-)
28 sep. 2010 17:19
Du mailar eller ringer Maj-Britt på Lanta Diver och kollar om det finns något hus ledigt att hyra på Koh Lanta: http://www.lantadiver.com/sv/Om-Lanta-Diver/Kontakt Hon vet också om det finns någon resort som uppfyller era krav angående vardagsrum & sovrum.

Vi brukar bo på ca 3-stjärniga Royal Lanta (Klong Dao-stranden) med deras familjerum består av ett enda stort rum. De har även lite lyxigare bungalows med vardagsrum men de är inte avsedda för mer än tre person (varav en person i extrasäng). Royal Lanta bokas billigast via www.sawadee.com

Vi brukar börja med några dagar i Ao Nang (fastlandet) innan vi åker ner till Koh Lanta. Det finns en otroligt fin ö-värld söder om Koh Lanta (ett 50-tal öar) varav några går att bo på. Du har färjeförbindelser från bl a Koh Lanta. Här är en klickbar karta över öarna (klicka på en ö så ser du vilka resorts som finns). http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Åker ni under högsäsong bör man i förväg boka boende på öarna eftersom utbudet är begränsat. Exempel på öar är Koh Lipe, Koh Ngai och Koh Muuk.
Av Bengtar
28 sep. 2010 18:37
Nej Caisawarg.
Sawadee är ofta bland de billigaste. I det av dig
nämnda fallet med Royal Lanta är DizzyGoat billigare.
Om man använder sig av en jämförelse sajt som WEGO ser man direkt hos vem man hittar bästa pris
Jag gjorde ett provsök på 15;e nov.
Mariawiener!
Prova WEGO eller någon annan jämförelsesajt så ser du massor!
29 sep. 2010 10:55
Svar till Bengtar: att se bästa pris på www.wego.com är en sanning med modifikation då Sawadee inte ingår i deras sökmotor (däremot ex Agoda).

När jag jämför pris under högsäsong via WEGO ex 5/2 2011 så vill Dizzy Goat ha 1.015,-/natt för ett "Superior room" och via sawadee kostar samma rum 926,-/natt. Däremot i november skilde det endast några tior till Dizzy Goats fördel.
29 sep. 2010 11:33
Tack för tipsen, vi ska kolla dessa siter. Nu gäller det först att bestämma hur länge och var...vi är som vanligt lite sent ute.

Längtar efter att landa i det Thailändska lugnet!

/Maria