Travelbird

Av Chrlju
16 jan. 2015 05:56
Visningar: 7816
Det finns ett online-reseföretag som heter Travelbird. Dom har väldigt bra erbjudande. Är där någon som har bokat via dessa och hur fungerade det?
Christer
Av Chrlju
17 jan. 2015 06:24
Verkligen ingen som bokat något med dessa?
Av Biela
9 feb. 2015 09:20
Jag undrar detsamma, väldigt bra priser, men ligger det kanske en överraskning i detta pris!
Av T99
10 feb. 2015 10:10
Vet inte hur bokningen fungerar, men de spammar friskt. Fick e-mail igår:

"Välkommen till TravelBird!
Vi är ett online-reseföretag som varje dag lägger upp nya inspirerande erbjudanden. Vi väljer ut de bästa erbjudanden för att ge dig den ultimata reseupplevelsen.

Från och med i morgon kommer vi att skicka dig våra 6 bästa reseerbjudanden dagligen. Vi hoppas att du hittar något du gillar, så att du snart får uppleva din perfekta resa med TravelBird.

Trevlig resa!"

Har aldrig haft kontakt med dem tidigare och nu rasar det in e-mail från dem. Oseriöst är bara förnamnet, och jag bedömer hela deras verksamhet från deras marknadsföring. De borde brännmärkas digitalt!
Av Soller
22 juni 2015 18:30
Hej
Även jag undrar, är det ingen som vet något om denna on lime Travelbird??
9 juli 2015 01:50
Hej!

Jag bokade hotell i London via dom i maj. Hotellet var fräscht och inget att klaga på förutom servicen var lite sådär på hotellet. Inga dåliga överraskningar från Travelbirds sida utan deras service var bra när det blev fel namn i bokningen & gällande pris. Ska testa dom igen vid nästa resa, men rekommenderar dom. Var också skeptisk i början men testade och är nöjd som sagt. Det enda jag kan säga är att vid betalning av hotell så kolla att det blir rätt pris i kassan. Det står t.ex "dubbelrum 2 nätter, 1519 kr". Jag trodde det menades att det var priset för 2 nätter totalt men det betydde alltså "PER natt". Jag kanske e lite dum som inte fattade det men det kan vara en gnutta vilseledande om man är snabb att trycka på "betala" -knappen som jag gjorde :)
Av Soller
9 juli 2015 08:35
Hej Petra
Tack för ditt svar. Jag hade nog tolkat priset på samma sätt som du. Var det så som det stod i annonsen på
Travelbird? Då tycker jag det är vilseledande.
Jag hittade en resa som var väldigt billig men vågade inte köpa för det lät för bra.
Soller
15 sep. 2015 17:03
Bokade en weekend i Toscana i somras och 2 nätter i Berlin i maj, inga långresor men tyckte det funkade smidigt med både flyg och hotell. Det var samma för mig som för Petra90 med priserna, men det är ju vanligt att resepaket anges så i pris. Kanske bara jag och min kritiska skalle som tänkte att det såg sinnesjukt billigt, prislappen blev ändå mycket mindre än om jag bokat alla delar för sig.

Ingick både rundtur och vinprovning i Italien, som var riktigt trevliga så kan varmt rekommenderas om de kommer upp en ny liknande deal.
4 nov. 2015 21:35
Har åkt med Destly/Travelbird 2 ggr hittills
I februari var vi på Maldiverna (Maafushi) 10 nätter för knappt 9000.-/pers (utan båttransfer)
Flög med Aeroflot och det funkade bra.
Rätt enkelt boende på en av de bebodda öarna men helt otroligt pris.
Vi gjorde en egen island-hopping och tog två nätter på en ö som heter Gulhi och sista två på en resort som heter Olhuveli. Gjorde dessutom några snorkelutfykter
Allt som allt kom vi undan med ett pris som låg ungefär 15.000 kr under Vings billigaste resa till Maldiverna.

Nu i september så var vi på Bali - Lombok och Gili Trawangan
Tot 11 nätter i Indonesien och flög med Quatar Airways.
Vi gav knappt 15 tkr/pers inklusive all transfer och bra hotell med frukost.
En fantastisk resa (dock lång flygresa till Bali)
Kommer absolut att åka med dem igen

Är samtidigt rätt kul att kolla in deras erbjudanden som man får i princip dagligen i mailboxen.
Av Soller
5 nov. 2015 12:51
Hej
Jättebra information. Tack. Ska börja titta igen efter deras utbud.
5 nov. 2015 13:42
Om det är något du undrar över mer så är det bara att fråga :-)
Har förvisso ingen mer info än de på två resorna som vi gjort, men ändå ;-)
13 nov. 2015 16:04
Hejsan, lite sent ute men jag har lite feedback angående Travelbird (tidigare destly), jag har använt mig av deras tjänster två gånger.

Första gången bokade vi en resa till Prague, Tjeckien. När vi kom fram till hotellet vi skulle bo på visade det sig att det var under ombyggnation. Tjejen i receptionen blev lite förvånad men ordnade snabbt ett liknande rum på ett syster hotell, det hela gick ganska smidigt så hotell personalen i Tjeckien löste det hela väldigt bra.

Andra gången bokade jag ett weekend paket till Tyskland (Kelhiem), i erbjudandet kunde man välja mellan en liten utflykt på donau eller att besöka ett bryggeri för ölprovning. Det visade sig dock att öl provningen kunde man endast välja mellan vissa specifika datum, information som Travelbird antagligen inte tyckte var särskilt viktigt eftersom det inte stod något om detta i paket erbjudandet. När vi sedan skulle åka hem blev det ännu värre, nu ville hotellet ha betalt för vistelsen fastän vi redan hade betalat allting till Travelbird innan resan, vi hade tom kvitto, personalen gav sig dock inte så det var bara att betala hela kalaset ytterligare en gång för att inte missa flyget. Jag var nogran med att spara kvitto och eftersom jag betalade med kort kunde ju även banken bokföra den här betalningen. När jag kom hem kontaktade jag deras support och efter en stund fick jag tag på hjälp, jag berättade om den extra betalningen och Travelbird tyckte det var lustigt, hotellet måste missat något email sa hon som hjälpte mig, iaf efter ett par omgång mail fram och tillbaka (1 vecka) hade jag skickat bild på kvitto, kontoutdrag, gett IBAN/BIC etc etc. Hela tiden var jag tvungen att fråga hur det går med mitt ärende, hon ursäktade sig och sa att hon hade skickat mail till mig men att det måste kommit bort (bullshit), senaste mailet jag fick av henne sa hon att hon hade fått kontakt med hotellet och skulle höra av sig under eftermiddagen, det var 5 dagar sedan nu. Har gått över 1 månad sedan jag kontaktade Travelbird angående min dubbelbetalning men har fortfarande inte fått några pengar tillbaka.

Så mitt tips till er alla som läser detta, håll er borta från Travelbird ifall ni vill ha en smärtfri semester!
29 nov. 2015 10:19
Hej Johan_G_84
Var bara nyfiken om det hade löst sig för dig?
Mailade faktiskt Travelbirds kundtjänst för jag tycke det lät så konstigt och fick då info om att de ändrat sina rutiner så att kunden inte skall bli lidande, så var lite nyfiken...
Av Nadia15
28 dec. 2015 20:32
Vi funderar på att boka rundresan i Sri Lanka, knappt 12.000 för 14 dagar. Tycker allt verkar toppen med den resan
29 dec. 2015 11:35
Har oxå kollat på Sri Lanka resan
Men under 2016 så blir det först Amalfi i april och sen Bodrum i september
(Båda råkade bli bokade med Travelbird faktiskt)
Men skriv gärna en kommentar om hur resan var till Sri Lanka om ni åker
Av Mcenroe
29 dec. 2015 17:52
Hej Ackrediterad!

Smart sätt att marknadsföra sig på tycker du? Eller bara klantigt och lite löjligt? Själv blir jag bara trött när jag ser sånt här. Zzzzzzzzzzz.

J.
Av Bergabo
29 dec. 2015 21:47
Mcenroe,

Vad är det Du blir trött på ?
30 dec. 2015 10:14
@Mcenroe - Om du blir trött får du gå och lägga dig ;-)
Förstår inte riktigt ditt inlägg
Trodde tråden gällde Travelbird?
För info så jobbar jag som målare i Varberg ang att marknadsföra sig själv, men det är rätt ovidkommande när det gäller att diskutera resor som enligt mig är en av de goda kryddorna i livet och där jag gärna vill ha så mycket valuta för pengarna som möjligt.
Lev idag - i morgon kan det vara för sent :-)
Av Nurina
30 aug. 2016 21:00
Vi är 2 st som funderar på att åka till Vietnamn i feb. Kom in på travel bird sidan.. Är det ett seriöst bolag..? Vågar man boka med dom.. Dom har ju super bra priser ju?! Någon som har erfarenhet av dom?. Jätte tacksam för svar
27 okt. 2016 07:45
Citerat från Nurina:
Vi är 2 st som funderar på att åka till Vietnamn i feb. Kom in på travel bird sidan.. Är det ett seriöst bolag..? Vågar man boka med dom.. Dom har ju super bra priser ju?! Någon som har erfarenhet av dom?. Jätte tacksam för svar
Hej Nurina
Med risk för att McEnroe blir ännu tröttare nu (se tråden), vi har åkt med Travel Bird vid hittills 5 tillfällen (Maldiverna, Bali, Amalfi, Turkiet, Bali) och har har överlag enbart positiva upplevelser. Nu senast i oktober då vi var vi en fantastisk rundresa i Indonesien (Bali, Gil Menoi, Lombok och Nusa Lembongan). Vi åkte runt till olika platser på Bali, bodde på ett flertal olika hotell och på resan var det även ett par till som vi inte kände sen innan. Alltså 4 pers samt guiden då som körde. Allt funkade i princip klanderfritt, var bara ett hotell som inte var helt ok, men funkade för en natt. I Indonesien köper de paketet av ett företag som heter Domestic Asia om jag förstått det rätt. Totalt 8 olika hotell på titalt 16 dgr med frukost (från 3-5*), transport med bil och guide på Bali och Lombok, transport med speedboat mellan öarna och pickup etc för en summa på 14.900/pers. Grymt bra tycker vi.

De gånger som vi upptäckt att det inte funkar som ex på Ving var när vi köpte resan till Turkiet. Mina tre vuxna barn (+ett barnbarn) som skulle åkt med drog sig ur när oroligheterna eskalerade i somras och man har inget avbeställningsskydd. Kostade alltså ca 20.000 och det fanns inget att göra, gick inte heller att ta via försäkringsbolag etc. Surt så klart.
Andra gången det var problem var när vi skulle hämta ut hyrbilen i Italien och jag hade klantat mig och glömt mitt körkort hemma. Grannen tog en bild och messade över, men det godtogs inte.
Eftersom mitt namn stod på kontraktet så kunde inte hyrfirman göra ngt, jag hade telefonkontakt med Travelbirds HK som försökte få tag i Locauto som vi hyrde av, men det var utanför kontorstid så efter några telefonsamtal fram och tillbaka så struntade vi till slut i det och hyrde en bil i min hustrus namn istället. Lite surt såklart, men inte deras fel.

Så totalt sett har vi överlag bara positiva erfarenheter och kommer tvekar inte att åka med dem igen om rätt resa dyker upp, vilket händer då och då ;-)
23 feb. 2017 06:58
Ser att detta är en äldre diskussion, men jag har lagt upp en ny där jag och min sambo verkligen varnar för Travelbird. Nyss hemkomna från Budapest och även att Budapest är en väldigt vacker stad ångrar vi bittert att vi bokade genom Travelbird tyvärr. Kunde vi göra om så..., Ni kan läsa vår historia i den diskussionen.
23 feb. 2017 07:09
Citerat från Vagabond82:
Ser att detta är en äldre diskussion, men jag har lagt upp en ny där jag och min sambo verkligen varnar för Travelbird. Nyss hemkomna från Budapest och även att Budapest är en väldigt vacker stad ångrar vi bittert att vi bokade genom Travelbird tyvärr. Kunde vi göra om så...,Finns säkert de som varit nöjda med sina resor, men tyvärr lämnar de en verkligen i sticket totalt om/när något väl inträffar i utlandet... och vad vi även har förstått på många andra. En skälig kompensation efteråt är också bara att glömma tyvärr... Ni kan gärna läsa vår historia i den diskussionen.
27 feb. 2018 09:05
Angående diskussionen om Travelbird. Vänner till oss har rest med dessa ett 10 tal ggr, dom är ytterst nöjda med dess arrangemang. Skulle själv bokat en rundresa till Indien med dom nu i februari, men pga hälsoskäl så får det bli nästa år istället. Någon som gjort rundturen och kan ge lite feedback