Transport mellan Phuket och Koh Lanta?

Av Suss58
10 aug. 2011 11:53
Visningar: 14718
Hej
Åker till Phuket i januari, med huvudmål Koh Lanta med omnejd. Dessvärre landar inte planet förrän strax efter lunch, och det betyder att sista färjan för dagen 13.30 till Koh Lanta via Phi Phi har gått. Vill inte övernatt i Phuket och tappa en natt. Bussarna från flygplatsen till Koh Lanta är dyra. 3000bth/pp, medan en minibus från Phuket stads busstation kostar knappt 300/pp.
Går det att boka någon sådan hemifrån? Onödigt att ta sig ner till stan för att sedan åka tillbaka igen... Stannar minivansen mer norrut? Vill inte stå där utan alternativ på flygplatsen.
Har ni några tips??
Av Akosen
13 aug. 2011 00:20
Hej!
Vi landade på Phuket Airport senast (mars2011) och ville inte heller slösa en natt på Phuket. Vi landade på morgonen och hade säkert hunnit att ta oss till Koh Lanta den dagen men valde en natt i Ao Nang. Det tog ca två och en halv timme med minibuss. Vi bokade Krabi Shuttleservice hemifrån som stod med namnskylt på flygplatsen och betalade på plats 2300bath för en sedan (vi var tre så det hade räckt men det kom en minibuss)
På så sett fick vi en dag/kväll i Ao Nang (där vi inte varit) för att kunna ta färjan till Koh Lanta nästföljande morgon. En trevlig båtur över och landade på hotellet kl ett. Då hade man resten av dagen på sig... Krabi Shuttleservice tror jag tog 5200bath för turen Phuket Airport-Koh Lanta med en sedanbil...
go tur
mvh Akosen
13 aug. 2011 12:24
Ett annat alternativ är att ta minibuss från Ao Nang till Koh Lanta - bokas antingen via hotellet (på plats) eller i någon av de många små resebutikerna i Ao Nang. Det tar ca 2 1/2 timme med minivan inkl väntan på de två bilfärjorna.

Vi brukar stanna ca en vecka i Ao Nang innan vi drar vidare till Koh Lanta. Det finns flera fina stränder och öar utanför Ao Nang som bara tar ca 20 minuter med longtail båt (taxibåt) och som man åker till över dagen. På ex Koh Poda finns en enklare restaurang och även longtailbåtar som säljer mat & dryck.
Av Suss58
14 aug. 2011 17:32
Tack för svar. Skall kolla lite mer om Ao Nang. Phuket vill vi inte stanna på...
Av Alexa_b
17 sep. 2011 18:16
Citerat från susz:
Tack för svar. Skall kolla lite mer om Ao Nang. Phuket vill vi inte stanna på...
Får jag låna din tråd och fråga varför ni inte vill stanna en enda natt på Phuket?
Av Mo1
17 sep. 2011 21:33
Det går att beställa minivans från Phuket direkt till piren utanför Koh Lanta. Där kan ni sedan ta färjan över och ta vidare taxi till ert hotell och vara framme samma kväll. Kanske tilloch med minivanen kan köra er ända fram, men det är rätt dyrt för dem att ta sig över bilfärjorna och tillbaka.
Av Suss58
18 sep. 2011 11:58
Hej Alexa
Det är ju bara "ett genomgångsställe". Målet är ju Koh Lanta. Varit på Phuket tidigare, och det var inget vi gillade. Solstolar i 3 rader - som vilket överbefolkat resmål som helst. Karon och Kata värst..Vill ha mer som Phi Phi..:-)
Fått svar nedan från vårt hotel- snacka om god service!! ;-)))

"I just managed to talk with the minivan company. Basically we see two main
options for you (that’s reasonably priced):

1) take a short ride to the main road from the airport and take the minivan
from there. The cost is 520 baht per person and the last minivan departs at
about 3pm. The van will take you directly to us. Please note that no van
travelling to Lanta will actually enter the airport so hence the need to
come to the main road.

2) take any public transport to Phuket town and then get the minivan from
there to Lanta. The price is 350 baht per person. The disadvantage here is
that a lot of time will be wasted.

Please let us know if any of the above could be possible. We can arrange it
for you nearer the date.
Best Regards,

Tam"

Underbart!!
Av Alexa_b
18 sep. 2011 20:30
Citerat från susz:
Hej Alexa
Det är ju bara "ett genomgångsställe". Målet är ju Koh Lanta. Varit på Phuket tidigare, och det var inget vi gillade. Solstolar i 3 rader - som vilket överbefolkat resmål som helst. Karon och Kata värst..Vill ha mer som Phi Phi..:-)
...

OK, tack för svar!
Vi har aldrig vart i Thailand innan men har bokat resa i jan-feb 2012. Vi har bokat hotell första 3 nätterna på Kata beach och sen vill vi åka till nåt med färre turister, mindre kalabalik, mer natur och lugnare. Kanske vi skulle göra som er då och ta oss till Koh Lanta =)
Av Suss58
7 mars 2012 09:46
Så blev det.
Vi fick hjälp av vår familjeresort att boka minivan. Fick dock ta en taxi från flygplatsen till 'mainroad' där trafiken går.Kostnaden skulle sedan vara 500 Bath pp, för minivanen, men kvinnan på vägkanten som bl.a. sålde biljetter tog 500 för oss båda!! Sen blev vi hämtade vid färjan i Saladan för vidare färd t resorten. Måste bokas innan, det var fullt, och vi kom med sista skjutsen för dagen. 4,5 Tim tog resan. Hade vi gjort om det, tog vi en speedboat från Phuket- Lanta