Transport från Suvarnabhumi (Bangkok flygplats) in till Siam

Av Aede
27 nov. 2012 04:49
Visningar: 6512
Hej!
Åker till Thailand på lördag och ska b la besöka Bangkok några dagar. Vi flyger dit och landar på Suvarnabhumi.
Hur tar man sig från Suvarnabhumi till Siam (ska på på grande centre point ratchadamri hotel)?
Taxi? Skytrain?
Vad bör det kosta ungefär?
Om taxi: ska man köra på taxameter eller bestämma pris i förväg? Några andra tips angående taxi?

MVH Anna
Av Hille2
27 nov. 2012 09:32
Jag skulle ta skytrain, särskilt efter att ha åkt med en påtänd taxichaufför :(
Kör på taxameter, ca 300 bath.
Av Vmalm1
27 nov. 2012 11:14
Ska med till bangkok fast 1 januari åker jag :) har kollat lite grann på det och skulle nog ta skytrain faktiskt. Det verkar rätt så smidigt!
Av Aede
27 nov. 2012 17:37
Tack för era svar!
Funderade först på skytrain men måste byta 2 ggr för att ta mig till rätt station. Kändes lite besvärligt med väskor och allt tyckte jag, men kanske är smidigt ändå?
Av Vmalm1
27 nov. 2012 18:22
Citerat från aede:
Tack för era svar!
Funderade först på skytrain men måste byta 2 ggr för att ta mig till rätt station. Kändes lite besvärligt med väskor och allt tyckte jag, men kanske är smidigt ändå?
Då kanske taxi är smidigare ändå... Själv ska jag bo på Baiyoke Sky Hotel som är raka vägen med skytrain. Och vad som är bra med det hotellet är att det är högsta huset i bangkok. Så går knappt att gå vilse från sitt hotell! haha
Av Kerstin
30 nov. 2012 15:10
Ta skytrain, jätte smidigt o snabt även om du behöver byta . Krångligt med köer och så tar det lång tid med taxi.
//Kerstin
Av Jami
4 dec. 2012 20:46
Skytrain är dyrare om ni är fler och ni slipper leta rätt på.
Dom flesta hotel har gratis transport på flygplatsen- shufflestation. Så kolla upp det först

Jag tar alltid taxi i bbk då det är så billigt; när det gäller taxi från flygplats är priset redan satt, du bokar i en kassa och får lappen till chaffören med pris. Det tillkommer tullavgift på 25 bath som du betalar på plats.
Men haffar du en på gatan eller annanstan säg till innan du kliver in att det ska var på taxameter.

Ska du shoppa skinnväskor i bra kvalite; har jag ett ställe att rekommendera. Åker dit varje gång och tom dom i butik känner igen en vilket underlättar prutningen:-)
Silom village, gå speciellt till damen på P:S shop- liten butik vid entren,en av dom dyrare men har bra väskor och oftast ensam om utbudet. Sen rakt ner på samma "gata" den allen hela vägen ner ( området är som en ett u och detta är i vänstra benet på u.et), hittar ni en butik varav en av säljkillarna pratar svenska.

Vanliga turister hittar inte dit vilket innebär lugnt och skönt. Många i flygvärdinnor hittar dit.
Av Hille2
4 dec. 2012 21:12
De flesta hotell har INTE gratis transport från flygplatsen utan tar ut ett saftigt överpris för att hämta er där. Och om man ställer sig i taxikön utanför flygplatsen så betalar man en fast avgift (50 bath har jag för mig) som man får ett kvitto på och visar för chauffören, lämna inte kvittot till honom. Det gör att du får en taxi som kör på taxameter dit du ska. Kör han utan taxameter och vill ha en fast avgift är man lurad. På baksidan av kvittot finns det en ruta för ev klagomål som man kan skicka in till nån myndighet (glömt vilken) tex om han har kört runt några varv på stan eller krävt ytterligare avgifter av dig.
Sen går det ju också att boka taxi till fast pris på flygplatsen men det blir rejält mycket dyrare.
Av Pelle77
4 dec. 2012 22:29
Taxi alla dar i veckan efter minst 10 timmar i luften. Max 370-500 baht så är man på sitt hotell på 30 min. Det har funkat på mina 12 Bkk resor segan -96. Orkar inte släpa väskor för att tjäna några baht via tåget för så liten "vinst".
Av Aede
10 dec. 2012 16:47
tack for alla svar! svarar jag sahar ganska sent :) blir taxi jag tar iaf, da bekvamt oftast ar bast har jag insett nu nar jag befinner mig pa plats i Asien. Det kan vara vart pengarna :)
Av Jami
11 dec. 2012 08:50
Ja, kostnaden är hela 60 -80 kr;-)