Tobago!

Av Mirre81
4 feb. 2013 10:07
Visningar: 1400
Jag planerar att åka till Tobago i början på April, Nu har jag lite frågor och funderingar: Vart kan man hitta de billigaste flygresorna? Jag har hittat en resa för ca. 7700 :- är det ett ok pris till Tobago? Boende har jag kollat upp och hittat för ca. 320 :- per natt med frukost. Jag planerar att bo i bucco eller castara ,eventuellt en vecka på vardera ställe. Hur är det att ta sig runt ön? bussar,taxi? hur är priserna på mat? Hur mycket pengar kan gå åt förutom boende och flyg,jag ska vara där 2 veckor? Sen en sista fundering: Vad jag har läst och hört är det relativt säkert på Tobago jämfört med Trinidad,jag åker ensam är det något speciellt man ska tänka på? kan man känna sig säker på kvällar osv? Tacksam för lite råd och tips av er som varit där!
/Anna
4 feb. 2013 18:47
7 700 låter dyrt, men om det är det du fått upp så är det väl billigast. (Antar att du kollat på denna sida eller på liknande sida).

320:- per natt är däremot ett bra pris. Det går bussar runt ön, men det är lite hipp som happ med det. De kommer när de kommer helt enkelt... Jag bodde i Crown Point, vilket jag tyckte var bra. Nära till den fina stranden Pigeon Point.
Tog bussen till Scarborough och Englishmans Bay, men det var, som sagt, ganska besvärligt. Taxi eller hyrbil är såklart bäst, men det är ju ganska dyrt.

Matpriserna tyckte jag var okej, lite dyrare än hemma mest för att det är små butiker. Tror faktiskt inte att jag åt ute när jag var där.

Tobago är säkert, skulle jag påstå, inte alls som Trinidad. Jag var inte rädd varken på dagen eller kvällen.
5 feb. 2013 11:29
Som sagt... Bussar finns men går lite när chaffisarna behagar ta sig lusten.

Taxi är däremot mycket tillgängligt och billigt. Bokar du i förväg kan du ta dig över halva ön för några hundringar - SEK.

Att vara svarttaxi är öns favorithobby. För några få dollar kan du ta dig alla medeldistanssträckor - t ex från en butik till ditt boende.

Bucco är trevligt och det kan vara ett riktigt bra drag under Sunday School. Bucco Reef kan du däremot hoppa över, för det är mer eller mindre dött pga turismen. Bättre då att ta en tur med någon bra arrangör av resor längs med nord-västra delen av kusten (bra snorkling) eller norra delen (bra driv i strömmarna för dykning).

Finns bra arrangörer av mindre jeepturer (kan kolla upp namnet på dem båtarrangörer) som tar dig från de stora vägarna och in i regnskogen.

Omkring Crown Point finns många bra restauranger, och även en del omkring Castara. Fisk är ju grejen för oftast är det som finns färskt för dagen vilket betyder att menyerna kan diffa.

"Bake" är lokala snabbmaten. Cocosbröd (jäst eller ojäst) fyllt med t ex flygfisk och lokal "mojja" är riktigt schysst. Indiskinspirerade "Roti" kommer också i olika former och smaker men oftast med curry, kyckling och linser i.

Ovanstående är billigt och mättande, men sätt av åtminstone några kvällar för lite "finmat".

Lokal dryck är Carib, Stag (båda öl) och Rum Punch vilket kan vara farligt gott (ock starkt).

För något år sedan hade Tobago 15 mord på ett år och då var alla utom två narkotikauppgörelserelaterade.

Liming är annars huvudsysslan. Sitta på någon schysst strandbar med lite lokal reggae och en stag kan vara riktigt schysst.

Just ja... Lokala patois är enbart i "presens" så om någon säger "He come right now" kan det vara om en timme eller två veckor och inte "nu".
Av Mirre81
5 feb. 2013 17:56
Tack för era svar! Vad är rimlig pris för en flygbiljett? jag har kollat runt på de flesta sajter och har inte hittat nåt billigare tyvär. Vart köpte ni era biljetter?

/Anna