Tips på vad man kan göra/se i Doha?

18 nov. 2011 14:17
Visningar: 1663
Vi ska stanna i Doha några dagar på väg hem från Sri Lanka i mitten av december och vill gärna få tips på vad man bör göra och se i Doha, tack.

Gärna också tips på om det finns några bra stränder att åka eller gå till (om nu det inte finns så mycket aannat att se/göra...)
Av Bibby
22 nov. 2011 00:48
Stränder vore ju verkligen att slösa bort vistelsen här, finns massa att se här, åk mot west bay och njut av utsikten.
24 nov. 2011 17:31
Hej Andersochmaggan!

Jag skulle föreslå ökensafari i Qatar. Det är en mäktig upplevelse att ge sig ut bland de enorma sanddynorna som breder ut sig mil efter mil mot horisonten. Jag rekommenderar dock att åka med de lokala arrangörerna snarare än att ge sig ut på egen hand vilket kan vara spännande men riskfyllt.

Ett annat förslag är att strosa omkring i den färgsprakande marknaden Souq Waqif i de arabiska kvarteren. Marknaden är uppbyggd efter vad handlarna säljer. I ett kvarter hittar ni kläder nästa böcker och ett tredje frukt och så vidare. Så det är ganska lätt att lokalisera sig efter vad ni letar efter.

Hoppas att tipsen kan vara till hjälp!

Trevlig resa,
Jeanette på Resfeber
Av Anellip
2 dec. 2011 16:29
Ökensafari verkar kul, skulle gärna prova det själv. Är lite nyfiken på att åka till Doha själv så jag var nöjd när jag hittade en svensk reseguide (http://www.dohaqatar.se).. men inte mycket tips på sevärdheter där inte :) :(