Doha flygplats.. hjälp?

20 nov. 2012 02:17
Visningar: 6123
Hej!
Har kikat runt men inte hittat en lämplig tråd så tänkte skapa min egen för att stilla min oro (ha).

Jag ska åka till Kapstaden och mellanlandar i Doha. Till frågan: jag har hört att man tar transferbuss från terminalen där man anländer till där man sedan ska till nästa flyg för att de ligger på olika platser (???) Hur går det till, är det många bussar att hålla koll på, hur ofta går dem, kostar dem o hur hittar man dit? Hur lång tid tar det? Tyckte det lät superkrångligt o jag har 0 i lokalsinne haha. Tacksam för svar ifall någon vet hur det är!
20 nov. 2012 08:13
Hej,

Tyvärr är jag inte till någon hjälp,
men mellanlandar själv i Doha på väg till Delhi i början av januari,
så jag tar också gärna emot tips, och på vad man kan roa sig med på flygplatsen.

Har dock inte jättelåg tid på plats, men kanske finns det exempelvis något roligt att köpa med sig på hemvägen :-)

Hoppas på många fina svar som hjälp i denna diskussionen :-)
Av Jahlvik
20 nov. 2012 08:44
På Doha är det välorganiserat. Det kommer färgkodade bussar (totalt 3 olika färger), varav en färg är för de som ska till direkt transfer (kommer inte ihåg färg). Du kan inte göra fel. 98% av de som landar på Doha ska till direkt transfer så det är bara att följa med strömmen.
Av Elicec
20 nov. 2012 13:22
Var inte orolig! Det är lättare än vad det låter och ser ut som.
När man landat i Doha så kommer alla i flyget, oavsett om de ska åka vidare eller stanna, gå på samma buss som åker till olika ställen. Eftersom du ska vidare så ska du följa gul färg, gå av vid departure så kommer du till en säkerhetskontroll och är sedan inne bland gaterna. Väskor sköts automatiskt.

Bussarna kostar ingenting, men förbered dig på att ni kan få åka runt länge i dom. För området är stort, riktigt stort! Vi åkte i 20 minuter när vi skulle ut till det nya flyget.

Mellanlandade där när jag var påväg till Bali.

Det går smidigt och lätt, och de hjälper till att visa var din nya gate är efter säkerhetskontrollen.
Vi var oroliga innan också, men det släppte när vi kom fram.

Trevlig resa! :)
23 nov. 2013 14:52
Hej,

Jag undrar om man måste ta med betalkort VISA och betala visa on arrival på doha flygplatsen? Eller kontant eller kredit?

gökmen
24 sep. 2014 19:47
Hej!

Ni som varit där innan...

Jag sitter nu o kollar flyg till sri lanka o behöver på mellanlanda i doha. har 6 timmar väntetid tid o 10 timmar hem. Är det säkert för en blond svensk tjej?

Står skyltar på engelska så man kan ta sig runt?

Eller är de bättre o kanske hitta ett billigt lågpris flyg till london/frankfurt o leta flyg därifrån o kanske mellanlanda nån annanstans?

tacksam för svar
Av Hille2
24 sep. 2014 21:47
Förstår inte riktigt hur du menar, du ska väl stanna på flygplatsen och lär väl inte råka ut för nåt farligt där?
24 sep. 2014 22:52
min mamma blev lite hispig på att jag ska sitta på en flygplats i ett arabiskt land där man kan bli sprängd eller bortrövad typ :)

hon tänker väl de värsta så klart. :)
Av Hille2
24 sep. 2014 22:54
Haha...nä det är nog ingen fara för din säkerhet om du tar en sväng i stan heller, hälsa mamma det :)
25 sep. 2014 10:52
Ingen fara att var på flygplatsen som ensam tjej. Det är fullt med folk där och mycket välordnat. Man kan gå runt och kika i den stora shoppingsalen och sitta och fika och titta på folk. Vi såg tre man som kom med tre falkar sittandes på armarna och jag bad att få ta kort på dem och det fick jag, det var en märklig syn och de åker visst inne i kabinen med människorna och inte i några burar.
När vi kom dit så hade jag rullstolsassistans och blev utskjutsad direkt till den gate där vi skulle åka buss ifrån men min man och jag tog oss till shoppingen och fikade och det var dyrt att fika där.
Men tiden kommer gå fort för det finns som sagt alla möjliga folk att titta på. Se bara till att gå i rätt tid till din gate och så kommer bussen och sen får man åka herrejosef vad man åker långt så man tror man hamnar i Calcutta nästan..:)
Mvh
Av Bibby
25 sep. 2014 16:22
Ny flygplats nu, förhoppningsvis bättre.

Köp dig in i en lounge är mitt tips.