Doha flygplats.. hjälp?

20 nov. 2012 02:17
Visningar: 4399
Hej!
Har kikat runt men inte hittat en lämplig tråd så tänkte skapa min egen för att stilla min oro (ha).

Jag ska åka till Kapstaden och mellanlandar i Doha. Till frågan: jag har hört att man tar transferbuss från terminalen där man anländer till där man sedan ska till nästa flyg för att de ligger på olika platser (???) Hur går det till, är det många bussar att hålla koll på, hur ofta går dem, kostar dem o hur hittar man dit? Hur lång tid tar det? Tyckte det lät superkrångligt o jag har 0 i lokalsinne haha. Tacksam för svar ifall någon vet hur det är!
20 nov. 2012 08:13
Hej,

Tyvärr är jag inte till någon hjälp,
men mellanlandar själv i Doha på väg till Delhi i början av januari,
så jag tar också gärna emot tips, och på vad man kan roa sig med på flygplatsen.

Har dock inte jättelåg tid på plats, men kanske finns det exempelvis något roligt att köpa med sig på hemvägen :-)

Hoppas på många fina svar som hjälp i denna diskussionen :-)
Av Jahlvik
20 nov. 2012 08:44
På Doha är det välorganiserat. Det kommer färgkodade bussar (totalt 3 olika färger), varav en färg är för de som ska till direkt transfer (kommer inte ihåg färg). Du kan inte göra fel. 98% av de som landar på Doha ska till direkt transfer så det är bara att följa med strömmen.
Av Elicec
20 nov. 2012 13:22
Var inte orolig! Det är lättare än vad det låter och ser ut som.
När man landat i Doha så kommer alla i flyget, oavsett om de ska åka vidare eller stanna, gå på samma buss som åker till olika ställen. Eftersom du ska vidare så ska du följa gul färg, gå av vid departure så kommer du till en säkerhetskontroll och är sedan inne bland gaterna. Väskor sköts automatiskt.

Bussarna kostar ingenting, men förbered dig på att ni kan få åka runt länge i dom. För området är stort, riktigt stort! Vi åkte i 20 minuter när vi skulle ut till det nya flyget.

Mellanlandade där när jag var påväg till Bali.

Det går smidigt och lätt, och de hjälper till att visa var din nya gate är efter säkerhetskontrollen.
Vi var oroliga innan också, men det släppte när vi kom fram.

Trevlig resa! :)
23 nov. 2013 14:52
Hej,

Jag undrar om man måste ta med betalkort VISA och betala visa on arrival på doha flygplatsen? Eller kontant eller kredit?

gökmen
Av Bibby
23 nov. 2013 19:43
Ofta hittar man infon bäst hos källan, så varsågod:

http://www.qatarairways.com/swedish_sweden/doha-arrivals.page
24 sep. 2014 19:47
Hej!

Ni som varit där innan...

Jag sitter nu o kollar flyg till sri lanka o behöver på mellanlanda i doha. har 6 timmar väntetid tid o 10 timmar hem. Är det säkert för en blond svensk tjej?

Står skyltar på engelska så man kan ta sig runt?

Eller är de bättre o kanske hitta ett billigt lågpris flyg till london/frankfurt o leta flyg därifrån o kanske mellanlanda nån annanstans?

tacksam för svar
Av Hille2
24 sep. 2014 21:47
Förstår inte riktigt hur du menar, du ska väl stanna på flygplatsen och lär väl inte råka ut för nåt farligt där?
24 sep. 2014 22:52
min mamma blev lite hispig på att jag ska sitta på en flygplats i ett arabiskt land där man kan bli sprängd eller bortrövad typ :)

hon tänker väl de värsta så klart. :)
Av Hille2
24 sep. 2014 22:54
Haha...nä det är nog ingen fara för din säkerhet om du tar en sväng i stan heller, hälsa mamma det :)
25 sep. 2014 10:52
Ingen fara att var på flygplatsen som ensam tjej. Det är fullt med folk där och mycket välordnat. Man kan gå runt och kika i den stora shoppingsalen och sitta och fika och titta på folk. Vi såg tre man som kom med tre falkar sittandes på armarna och jag bad att få ta kort på dem och det fick jag, det var en märklig syn och de åker visst inne i kabinen med människorna och inte i några burar.
När vi kom dit så hade jag rullstolsassistans och blev utskjutsad direkt till den gate där vi skulle åka buss ifrån men min man och jag tog oss till shoppingen och fikade och det var dyrt att fika där.
Men tiden kommer gå fort för det finns som sagt alla möjliga folk att titta på. Se bara till att gå i rätt tid till din gate och så kommer bussen och sen får man åka herrejosef vad man åker långt så man tror man hamnar i Calcutta nästan..:)
Mvh
Av Bibby
25 sep. 2014 16:22
Ny flygplats nu, förhoppningsvis bättre.

Köp dig in i en lounge är mitt tips.
14 timmar på flygplatsen i Doha!
Qatar Safir80, 7 nov. 2017
Updaterad av Safir80 för 1 år sedan
3
Hej! Ett sista minuten inlägg här. Vi missade vårt planerade flyg till Sydney med mellanlandning i Doha. Vi skulle haft tre timmar där men nu efter ombokning blir det 14 timmar! Vi är självklart glada att det löser sig men får samtidigt lite panik av att tänka på detta långa stopp. Vi har två barn ...
Hotell på Doha flygplats
Qatar Annl, 20 nov. 2012
Updaterad av Annl för 6 år sedan
3
Hej, Och då fortsätter jag på ämnet Doha flygplats; Håller på och letar efter ett hotell som är beläget på flygplatsen men får inte till det - det närmaste jag kommit är att det ser ut som att det finns ett hotell som är beläget precis utanför flygplatsen. Eftersom vi inte gärna vill gå ...
Doha Flygplats
Qatar Tmpneo, 3 sep. 2011
Updaterad av Muumi för 7 år sedan
3
Hej! Någon som vet om det är billigt med elektronik på denna flygplats, omdet går bra med Visa kort som Betalning.. Göran ... Mpc: Flög via doha i febuari i år tykte att dom ha inte något . sen var det inte billigt där en hemma ja vissa går bra att bet med guld är rätt billigt lika så ...
Doha Airport
Qatar Bobrikoff, 9 dec. 2016
Updaterad av Amelial för 2 år sedan
4
Hej kan man dricka alkohol på Doha Airport? har en mellanlandning där på 17 timmar och gillar inte att flyga och ett glas vin brukar hjälpa... ... Amelial: Hej! Inga problem att ta en öl eller ett glas vin där. På den nya flygplatsen finns många barer och restauranger. Men jag tror det är dyrt. ...
Mellanlandning Doha
Qatar Scsm, 3 mars 2018
Updaterad av Turochretur för 1 år sedan
5
Hej! Vi åker till Filippinerna snart och vi har en mellanlandning på vägen hem i Doha på ca 10 timmar, vi flyger med Qatar och jag har förstått att man kan få en gratis hotellnatt med dem om man uppfyller kriterierna. Jag har försökt läsa mig till hur det går till men förstår inte riktigt, Vilka ...
15 timmar i Doha?
Qatar Guamikeni, 8 nov. 2017
Updaterad av M_olsson för 1 år sedan
11
På väg hem från Bali mellanlandar dottern (12 år) och jag i Doha. Vi landar vid midnatt och reser vidare vid 15-tiden. Tyvärr uppfyller vi inte kriterierna för en gratis övernattning. Men jag funderar på att betala en själv. Men jag skulle väldigt gärna vilja åka med den guidade turen som Qatar ...

Doha Qatar, Asien

Nöjesliv
Storstad
Lyx
Nattliv