Tips på hotell i Phu quoc?

15 jan. 2013 17:13
Visningar: 3352
Hej, jag undrar lite var man helst vill bo när man är i phu quoc och om nån har bra tips på billiga hotel,helst nära stranden? :)
Av Hille2
15 jan. 2013 17:43
Det finns inte så många hotell på Phu Quoc och de som står nära stranden är rätt dyra. Enkla bungalows finns det fortfarande relativt gott om men priserna har stigit en hel del de senaste åren. Hur mycket hade du tänkt dig att betala?
15 jan. 2013 17:50
Okej :) Jaaa, egentligen är vi väl ute efter de biligaste alternativet men där det är fräscht att bo på och ett tryggt ställe! Har förstått att man kan hyra scootrar och komma lätt till olika ställen tex. stränder med hjälp av dem!
Av Hille2
15 jan. 2013 21:02
Jag kan egentligen inte rekommendera att hyra moppe. De är nämligen helt oförsäkrade i Vietnam så man kan åka på en rejäl smäll om det händer något.. Trafiken är dock rätt lugn (för att vara i Vietnam), många hyr en cykel i stället.

Man kan nog säga att alla ställen på PQ är trygga. De flesta boenden finns nära "staden" och flygplatsen. Ju längre ner på Long Beach, ju fler lite billigare ställen. Moon Resort ligger "mitt i smeten" på stranden, har bungar med fläkt eller AC från 20-30 dollar. Inte så fina men iallafall rena och direkt på den fina stranden.
Ett annat ställe som ligger ett par km längre ner är Nath Lanh, ett mysigt ställe som har både lite risiga men helt ok bungar(25-50 dollar), en vacker trädgård ner mot stranden och en restaurang med god mat till låga priser (ofta överfull då de håller låga priser jämfört med de finare ställena runt omkring). De har även ett nybyggt litet hotell med fräscha rum i samma prisklass men lite längre upp, ca 75 meter från stranden. I det här området finns flera ganska fina bungalowresorter men de flesta som ligger nära stranden håller en prisklass på minimum 100 dollar. Bor du i detta område och vill ta dig in till "centrum" och marknaden så fungerar det att promenera på kvällen. Det finns numera också en "turistmarknad" som ligger lite närmare hotellen.Taxi är dyrt, ungefär som på Thailändska större turistorter eller dyrare. Utom från flygplatsen där det är fasta priser.
Det finns gott om boende på PQ så egentligen behöver man inte boka något i förväg om man inte kommer i dec-jan (då brukar de billigaste ställena vara fulla). Boende och mat är förhållandevis dyrt här med Vietnamesiska mått mätt.