Tips på hotell i Grand Canyon i december

Av Beckis
1 okt. 2015 11:36
Visningar: 323
Vi ska till Las Vegas i 10 dagar i december, innan jul, och tänkte ta en sväng till Grand Canyon. Någon som har tips på vilken del man lämpligast besöker då med tanke på väder. Har förstått att vissa delar/vägar är stängda vintertid. Gärna tips också på boende för en övernattning där.

Vi har hyrbil hela vistelsen och tänkte se oss omkring så tips på annat sevärt på ”köravstånd” mottages tacksamt.
Av Marulk
6 okt. 2015 18:29
En knepig fråga då vädret kan växla fort. Vilken del du än väljer är du på hög höjd o därmed risk för vinterväglag. Flest övernattningsmöjligheter finns nog i närheten av south rim. När vi var där bodde vi i byn Tusayan strax utanför entré till NP. Respektive NP webbsida brukar vara bra uppdaterade. Kanske kan du få mer info där. Låter fantastiskt att besöka GC o med förmodad snö 😀👍🏻❄️
Av Beckis
6 okt. 2015 21:05
Tack för tipsen! Jag har hört mig för lite också och tror att vi gör bäst i att bestämma det när vi väl är på plats och ser vädret. Anledningen att vi ska dit just då är att vi har en son som spelar hockey i Utah men som har matcher i Las Vegas då så då passar vi på. Får bli lite improvisation mellan matcherna.
7 okt. 2015 12:54
Säkrast är "South Rim" till Visitor Center. Ca: 2,30 - 3 timmar med bil.
Sevärdheter beror på vad man är intresserad av, svårt att sia om.
Angående boende nära Grand Canyon rekommenderar jag förbokning av hotell för det är alltid många besökare som vill se solnedgång och soluppgång där.