Tips på bra svenska resebloggar önskas

Av Paulina
6 feb. 2013 15:42
Visningar: 4918
Hej,

Jag håller på att ta fram en lista på de svenska resebloggar jag gillar bäst. Nu behöver jag tips på massor av bra resebloggar.

Har du kanske en egen reseblogg, eller läser du någon som du kan rekommendera?

//Paulina
Medlemmen har tagit bort svaret
6 feb. 2013 21:50
Hej Paulina,
jag tar mig friheten att tipsa om min reseblogg, http://rositareser.se

"Rosita reser" är mer än en blogg, jag beskriver det som ett virtuellt resemagasin som utkommer med längre frekvens än en blogg men oftare än ett pappersmagasin. I gengäld till de färre inlägg (publiceringar) än för en traditionell blogg bjuds på omfattande, välskrivna artiklar framför korta blogginlägg. Mitt fokus är resor - och utflykter - med barn, men ambitionen är att tilltala många fler "resegrupper".

Jag har stor erfarenhet att resa med barn och vid tidpunkten då mitt äldsta barn - av 3 barn - fyller 10 år kommer vi att ha gjort 30 utlandsresor (!) tillsammans. På "Rosita reser" presenteras även flera intervjuer med andra resglada föräldrar och temaintervjuer om mammalivet utomlands.

Jag är yrkesverksam skribent med 16 års erfarenhet av arbete i resebranschen varför jag tycker mig kunna erbjuda både välskrivna texter och god resekunskap. "Rosita reser" premierades nyligen som vinnare i Travel Blog Awards, kategori "Bästa Barnresetipsen" http://www.supersavertravel.se/tavling/blog-awards-2012/barnresa

Några av de resebloggar jag har kikat in på nämns ovan. Jag vill även tipsa om: http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/

Hos "Rosita reser" kan ni bl. a läsa om rykande aktuella tv-programledaren Malin Gramer favorit resesällskap, Mallorca, Australien, Dubai, Gran Canaria, Thailand, Rhodos och mycket mycket mer! Härnäst väntar intervjuer för båtluff i Grekland med fyra barn, roadtrip i USA med tre barn och Jamaica med barn. Personligen ska jag snart besöka Teneriffa, Istanbul, Rom och Berlin under en sex veckors period (!). Häng med hos "Rosita reser" för varierande och välskriven reseinspiration.

Med vänliga hälsningar, Rosita
Av Paulina
7 feb. 2013 09:14
Tack för alla tips om bra resebloggar. Nu ska jag in och läsa och gotta mig i alla förslag!

/Paulina
7 feb. 2013 10:17
Vilken bra idé! Här smalas ju alla på ett ställe :)
Jag har sett att folk brukar länka till sina bloggar och jag har lagt ett par som bokmärke för att ständigt återkomma till dem.

Jag tar mig friheten att tipsa om ::hkn::s blogg:
http://www.guidebook.se/

Sedan tänkte jag tipsa om desires, men hon har ju redan gjort det själv :)

Sen har jag en annan om lyxresor som jag gillar:
http://lyxresor.wordpress.com/om/
(ingen från RG mig veterligen)
Av Aniika
19 feb. 2013 21:24
Hej, vad kul!

Själv läser jag flera av de bloggar som redan omnämnts (Freedomtravel, Rositareser, Symary). Jag har efter ett halvår i Thailand tillsammans med familjen samlat på mig en ansenlig mängd inlägg om just Thailand i min blogg: http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.se/search/label/Thailand

Numera är vi tillbaka i kalla och mörka Sverige. För att inte helt förgås kör jag istället restema på bloggen varje fredag: "Resfredag". Häng gärna med! http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.se/

Tack för en utmärkt sida, med hjälp av er ligger drömmen om "Den Stora Resan" aldrig mer än ett par klick bort! :)

/Annika
Av Paulina
20 feb. 2013 08:05
Härligt att höra Annika! Ska självklart kika in din blogg.
/Paulina
26 feb. 2013 03:41
Förra vintern åkte mor och dotter (48 & 19 år) på en resa i Asien som varade i nästan 100 dagar. Tillsammans nästan dygnet runt. Vi skrev om det i vår reseblogg.
SJälva resan börjar här(http://asiatour.lajke.se/se/squirrelcount-gate-21b-landvetter-flygplats/) men vi har skrivit många inlägg både före och efter.
Vi gjorde squirrelcounts på massa härliga och välkända platser (vår grej) båda är intresserade av foto och båda bloggar i vardagen också (på andra bloggar). Så mycket foton och många tips. Bland annat får du veta vilka vi betraktar som asiens bästa stränder och vart du INTE ska åka :)

Http://asiatour.lajke.se
28 feb. 2013 10:00
Hej!

Har ingen reseblogg men en hemsida som kanske kan vara till hjälp, idébank eller inspirationskälla för dem som skall ut och resa som kan vara kul att besöka.
www.stalvik.se
19 juni 2013 21:26
Skriver min helt för egen del som resedagbok, dokumentera minnena, men blev trött på att öppna upp den en och en till föräldrar, syskon, vänner etc, så gjorde den publik. Vill ngn läsa och får ut ngt av det så var så god. :)

http://familjensresor.blogspot.se/
Av Ocap112
2 juli 2013 21:38
Jag har en blogg som jag uppdaterar på somrarna med varierande innehåll

Lånamigdinsoffa.blogspot.com

Nordeman.se

Lägger upp rätt mkt redigerade videos på somrarna från när jag är ute och rör på mig.
7 okt. 2013 16:07
Kina är ju hett just nu. Här finns en blogg där en 20-åring som just nu bor ett år i Beijing delar med sig av observationer och tankar, tips och trix om att bo i Kina: http://www.gogab.se/ainstaincorp/.

Kanske denna blogg kan intressera!
Av Paulina
7 okt. 2013 16:13
Tack för alla bra bloggtips. Ska spana in alla!
Kul!

/Paulina
30 dec. 2013 13:08
Vilka FANTASTISKA resebloggar du tipsar om "Reseblogg". Riktigt profesionella. Jag är stolt och glad att min webbplats (www.rositareser.se) nyligen har placerats på också Cisions 10-topplista av svenska resebloggar, som du kan läsa här: http://www.cisionnewsroom.se/2013/11/28/cision-rankar-resbloggar/
Jag är trots allt en högst upptagen yrkesarbetande (skribent) 3-barnsmamma, som den lilla fritid som återstår uppdaterar min webbplats.

Så här väljs resebloggarna i Cisions Bloggtopp: ... rankar fristående bloggare och tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes.

Gott nytt År!
Rosita, resglad 3-barnsmamma med 31 utlandsresor MED barn i bagaget och många fler utan barn.
Av Emelaia
11 jan. 2014 00:37
Hej! Jag skriver en blogg om mitt liv som säsongare och backpacker. Många tips och mycket inspiration för olika slags resor! http://emelaia.blogg.se
4 feb. 2014 16:37
Hejsvejs!

I vår blogg,

WWW.BLOGGITHAILAND.SE

får ni följa oss genom världen. Just nu befinner vi oss i Dubai. Helt underart! :)
Av Aniika
4 feb. 2014 20:04
Hej! Jag bloggar numera på http://www.resfredag.se/ - här hittar du tips, inspiration och reseskildringar från jordens alla hörn.

Välkomna att kika in!
/Annika
19 feb. 2014 06:22
Hej!
Lite sent på det, jag vet, men jag vill tipsa om min reseblogg.
linnikl.blogg.se
Det är inte endast en utpräglad reseblogg utan handlar om hur det är att leva i Kuala Lumpur. Många tips på restauranger och annat skoj i Kuala Lumpur samt resmål runtom i Sydostasien utlovas!
//Linn
Av Marilcj
19 feb. 2014 10:35
gilla-gilla.blogspot.se där Gilla som varit aktiv här på reseguiden sen åtskilliga år tillbaka skriver om deras olika resor samt även hennes Kärvänlig2, trebgilla.blogspot.se där hon skriver om vardagslivet som pensionär o sambo och alla deras mer lokala utflykter runt om i första hand södra Sverige
12 apr. 2014 18:56
-Vi cyklade från Norge till Sydafrika, en resa genom 24 länder. Här kan ni läsa bloggen från et äventyret:
http://www.lifeofengberg.com/se/cykelresan/bloggen-från-sadeln-20901152

-Om ni vill drömma er bort till paradisön Zanzibar utanför Tanzanias kust kan ni läsa denna bloggen om när vi jobbade där:
http://www.lifeofengberg.com/i/t21058670/zanzibar

-Vår nya blogg handlar om alla möjliga äventyr, mat, träning och hälsa. Om 6 dagar drar vi en månad till Taiwan och det kan ni läsa om här:
http://www.lifeofengberg.com/se
27 maj 2014 09:23
Jag missade denna tråd men min blogg kom ju med till slut på ett hörn. :) Tack!
Dock lägger jag länken här också.

New York är min största passion och jag driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple: http://newyorkmybite.blogspot.com

Det är en blogg för alla som älskar New York, som ständigt återvänder eller bara längtar dit.
Här finns allt från restaurang- och shoppingtips till ren inspiration. Dessutom finns flera praktiska listor:

Hur hittar man bra och billiga hotell i New York?
35 saker du inte får missa i New York
Packa smart för resan till New York
New York for Dummies – nybörjarguide till New York
Tips mot jetlag

Bloggen har två år i rad fått första pris i Travel Blog Awards: år 2012 som Mest inspirerande New York-blogg och år 2013 som Bästa USA-blogg.

Varmt välkomna till min blogg om New York!
Anna
23 juli 2014 15:03
Jag är så ofin att jag rekommenderar min egen blogg Runtklotet (www.runtklotet.com)

På Runtklotet försöker jag skriva om ställen som jag själv har upplevt och som intresserar mig.
Det är mycket fokus på att hitta det lilla extra på en semester, något som gör att man får ut mer än man får på att bara besöka det mest uppenbara turistmålen.

Det kan vara varför jag tycker att Chicago är en bättre och roligare stad än New York, Det är varför jag tycker att östkusten är USAs bästa roadtrip-resa eller hur man hittar de bästa lokala kvartersrestaurangerna i Rom eller Berlin.

Jag försöker att alltid svara på de frågor jag får via kommentarer, twitter eller email och jag tycker det är det roligaste som finns när man kan hjälpa någon att få ut mer på sin resa.
Av Lan
16 aug. 2014 12:02
Här är 3 resebloggare varav en snart är färdigrest denna gång.
Mary of rövarhamn
Freedomtravel
danielcyklar.se
21 aug. 2014 00:30
OK, då klämmer jag in min blogg också, där jag sedan 2008 skrivit om de resor jag gjort (mer eller mindre flitigt, har egentligen lite kvar att uppdatera..), mina favoritställen återfinns flera gånger :-), se kategorierna i vänstermenyn..

http://restanten.blogg.se/

Det blir åtminstone något mer inlägg i kategorin New York 14, för jag återvänder 29 okt-4 nov :-), bl.a för So You Think You Can Dance-touren, o hockey i MSG o såklart jazz på Arrthurs Tavern...
11 dec. 2016 16:51
Passar på att tipsa om min egen blogg: https://mattrippen.com/

Inte hunnit så långt än, men en del fokus på mat - vilket även inkluderar recept - och även vanliga resmål. Allt självupplevt så klart.
12 dec. 2016 23:14
Resebloggen City-Lover-Reser.

Välkomna att läsa om mina resor till storstäder och andra vackra platser i världen!

Idéer och tips till weekendresor, resor med tonåring och annat smått och gott.

http://city-lover-reser.blogspot.se/

PS. Jag finns även på Facebook och Instagram.
18 sep. 2017 10:41
Även om tråden är gammal hoppas jag att den fortfarande läses, så jag kan tipsa om http://lokalaparlor.se/ där vi skriver om turistmål och pärlor i Sverige :)
Av Alexxx
30 dec. 2017 09:16
Kan tipsa om min reseblogg också - https://www.Swedishnomad.com/sv/

Jag startade min blogg för att dela min passion om resor och för att inspirera andra till att ge sig ut i världen. Utöver det vill jag förenkla resandet och hjälpa andra genom användbara tips och reseguider :)
Medlemmen har tagit bort svaret
7 jan. 2018 23:02
BLOGG OM THAILAND 🌴☀️

Bloggithailand.se är till för dig som vill drömma dig bort mot varmare breddgrader, till dig som söker inspiration. Som en liten reseguide till dig som söker svar.

http://bloggithailand.se
6 jan. 2019 14:13
Jag håller precis på att bygga upp min reseblogg.
Den heter gyllintours.se
Https://gyllintours.se
Jag tar tacksamt emot förbättringsförslag :)
9 juni 2020 21:10
www.mittportugal.se är min blogg där du kan läsa om min flytt från Sverige till Portugal och hur livet är i Portugal, det är en personlig blogg och jag skriver om mina upplevelser.
7 aug. 2020 07:02
Vill tipsa om Sveriges störta husbils- och äventyrsblogg (på Facebook) det är HUSBILSRESOR & ÄVENTYR. Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker.

Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise.

Att resa med husbil är frihet.

Bloggen finns på så gått som alla socila medier. www.husbilsresorochaventyr.se
Av Jedin
1 nov. 2020 19:55 (redigerad)
Hej på er!
Vet att inlägget har några år på nacken. Kanske är det ändå några som använder sig av denna lista med bra blogg-sidor. Jag har själv haft nytta av den.
Jag är fotograf som precis startat en rese-blogg på min hemsida. Vill ni ha inspiration om resor till London, Koh Jum i Thailand eller Sri Lanka kan ni gärna kika in. Snart kommer fler resor!
Tills vi kan resa fritt igen kan vi behöva läsa lite eller kolla på bilder för att planera våra kommande resor...
Gå in på www.edinfoto.com
Med vänlig hälsning, Jessica Edin
Av Vican_e
11 jan. 2021 23:03
Travelhappy.se, min egen. Inte uppdaterad på ett tag men kika gärna för lite tips. Bland annat Albanien.
1 mars 2021 20:29
Jag ser att det här är en gammal tråd men som någon nämnde i tidigare inlägg, kanske någon använder sig av denna lisa och då vill jag gärna vara med :) Min reseblogg heter Evas-restips https://www.evas-restips.se/

Titta gärna in för inspiration!
Av Loocy
20 mars 2021 16:12 (redigerad)
Jag är också väldigt sent ute på bollen här, men vill tipsa om min reseblogg Oh darling, let's be adventurers :)

Ni hittar den på https://www.ohdarling.org