Vad är dina bästa travelhacks?

Av Robertn
7 juni 2018 13:07
Visningar: 369
Vad är dina bästa travel hacks?

Har skrivit ett blogginlägg om hur jag samlar poäng (http://neckelius.com/american-express/), men vill gärna veta dina tips, både om hur du samlar poäng och alla andra hacks relaterat till resande?

R
Av Birgere
7 juni 2018 15:13
Ska man se på det hela juridiskt sett så ska väl bonuspoäng som ett företag tjänat in och sedan används privat förmånsbeskattas av privatpersonen alt ses som stöld från sin arbetsgivare.
Nu fuskas det ju otroligt mycket med detta, iaf på mindre företag där det saknas en klar resepolicy och är dessutom supersvåra att kontrollera eller bevisa även om man som privatperson gentemot Skatteverket oftast har omvänd bevisbörda (man ska bevisa att man är oskyldig istf vanlig rättskipning där man är oskyldig tills annat bevisats)

För att undvika att hamna i klorna på SKV så bör man nog inte basunera ut för hela världen vad man gjort😁
Av Robertn
7 juni 2018 15:22
Vet inte hur du hamna på detta spåret.. det är min enskilda firma.. jag och firman är samma enhet juridiskt sett.
Av Birgere
7 juni 2018 16:11
Svarade mer i generella termer som gäller för den stora majoriteten och synade heller inte din sida så noga på alla detaljer. Men har du enskild firma så har du delad ekonomi så då är det som jag ser det helt legitimt.
8 juni 2018 00:30
35 - 70K för Business till NYC? Låter som en extremt dålig deal.

Kollade snabbt på SAS sida och hittade en T&R STONYC för ca 19K. Går garanterat att hitta billigare biljetter om man kan tänka sig att byta på vägen.
8 juni 2018 11:12
Okej. Jag får väl bli först med att svara på den faktiska ursprungsfrågan.

Utöver att jag använder AMEX Premium men jag inte använder min 2-4-1 voucher med SAS utan hellre en långresa till Asien med Star Alliance First class (Lufthansa, Singapore, Thai, Asiana) så använder jag SAS Mastercard Premium också för intjänande av 15 poäng per spenderad krona på ställen som inte tar Amex. Övriga fördelar är att jag tjänar 12000 statuspoäng med SAS varje år som gör att jag lättare kommer upp i Guldstatus. Jag får också en något som kallas FlyPremium med kortet som innebär att jag kan boka bonusresor i SAS Business eller SAS Plus men ändå bara betala bonuspriset för SAS economy. Alltså 60 000 poäng för SAS Business i stället för 100 000 poäng dvs nästan lika bra värde som 2-4-1 voucher.

Som jag redan nämnt är jag Guld på SAS vilket gör att jag tjänar 25% extra bonuspoäng varje gång jag flyger SAS. Det leder mig till nästa punkt gällande Travel Hacks; FLYG. Det allra bästa sättet att tjäna poäng är att flyga in poängen men att flyga smart. Vilka flighter genererar mest poäng till minsta kostnad. Några exempel:
En SAS economy t&r Los Angeles ger mig 11250 Eurobonuspoäng. Jag köper bara biljett om priset ligger runt 3000 kr. Det är väldigt bra intjäning. Jag tycker även om själva flygandet så jag letar ständigt bra deals i Business på Star Alliancebolag som genererar mycket poäng. Som exempel flög jag till Los Angeles via Istanbul med Turkish i Business. Betalade 15 000 kronor och fick ca 25 000 Eurobonuspoäng. Har även flugit till Auckland med Singapore Airlines i Business för 21 000 kronor och det genererade nästan 40 000 Eurobonuspoäng.

Sista tipset är att leta deals som ger en extrapoäng. SAS har massa samarbetspartners som genererar poäng. Exempelvis hotell eller Avis. Prenumerera på DN i 1 månad för 1 kr och få 1000 poäng osv.

Det jag tycker är mest synd är när människor inte låter deras spenderande ge dem någon kick-back. Det värker lite i hjärtat varje gång jag ser någon betala i affärer med sitt vanliga bankkort som inte ger dem någonting tillbaka. Man måste komma ihåg att alla poäng man tjänar faktiskt motsvarar rena kronor.

Oj, det blev långt ;)
Av Nspfish
11 juni 2018 07:52
@Silverfang

"Det värker i hjärtat..." :D :D :D
Måste bara skriva här, att det var det bästa jag läst på länge, och jag håller fullständigt med. VEM använder ett bankkort??! :D
Och tänk om vi vore amerikanska medborgare... Ett himmelrike skulle öppnas!!