Tips på bra och prisvärt boende Koh Chang med omgivande öar

8 feb. 2012 22:05
Visningar: 2922
Då var biljetten till Bangkok bokad. Till jul blir det 3 veckor i Thailand. Efter att i 5 år kuskat runt i dom sydvästra "farvattnen" styr vi kosan mot Koh Chang. Vill gärna ha er hjälp med tips om bra o prisvärt boende på denna ö. Planerar även att göra strandhugg på någon/några av dom mindre öarna runt omkring. 2-3 nätter/gång. Tips även där.
Liten "kravspec" på boende. Strandläge, AC, rent o fräscht, lugnt läge. White Sand är redan struken från vår lista. Har däremot spånat lite på Lonley Beach.
Har tittat lite på olika sidor på nätet, men vet att ni därute är Experterna och ser tacksamt fram emot era kommentarer.
Seastone
10 feb. 2012 20:06
Hej, har varit 2 ggr på koh Chang och bodde då på White sand beach. Det var i aug, sept så det var lagom med folk. Då bodde vi på kascha hotell resort som var toppen. Bra pris o rent och trevligt på alla sätt.
Vi tog en 4 öars tripp för att kolla läget o sen tog vi en speedboat till koh wai. De fanns 2 resort där då( vi var där 2008 , och 2009. ) det var nog bara ett med ac. Där stannade vi nog 3 nätter. Mycket mycket lugnt.Där kunde man snorkla, och titta på baby havssköldpaddor. De lät dem växa till sig i bassänger innan de fick komma ut i det fria. De hade också planterat ut koraller för att motverka de öde korallfälten. Mycket intressant o trevligt att flyta o titta på. Vår dröm var att ta oss ut på koh kood, men eftersom det var lågsäsong så gick det inga båtar dit.
Makatanee resort på Koh Maak var fantastiskt härligt med. Lycka till.
Av Sheriff
19 feb. 2012 12:16
Hej!

Var i området förra vintern. Vår första resa till Thailand. Vi ankom Bankok på em och valde därför att börja med några dagar på Koh Samet-bara ca 2,5 tim med minibus + speeboat 20 min (som vi bokade genom resorten). K Samet kan verkligen rekommenderas och vårt boende där http://www.samedvilla.com/ likaså. Detta var nog vårt bästa boende under hela vår vistelse 4 v med totalt 9-10 (?) olika boenden.

Efter Samed åkte vi direkt till Koh Mak. Bodde först på Cococape med blev inte så förtjusta- saknade bl a strand. Bytte till Moneky Island http://www.monkeyislandkohmak.com/monkeyisland/index.html Det stället ligger kanonfint, bra strand och kul tema (apa+reggeae). Här firade vi julafton.

Vi drog sen vidare till Koh Wai. Vi var där 4 övernattningar vilket var 2 för mycket. Där är ganska stilla och vi bodde på http://www.kohwaipakarang.com/eng/index_en.html Tyvärr är stranden närmast obefintlig men vi gick en kort bit till en bättre strand- fanns även boende där (hyddor) Paradise någonting.

Vår tur gick vidare till Koh Chang och vi ville också undvika White Sands. Fann ett fantastiskt bra boende
lite söder om Lonley Beach http://bailanbeach-kohchang.com/ Precis som på Koh Samet var det kanonbra här, trevlig personal och en liten pool. De har en strand men mycket sten i vattnet. Vi tyckte ändå att det var bra. Vi firade nyår här och det blev en trevlig fest med god mat. Firandet tog slut ganska tidigt men då följde vi med personalen till Lonely beach lagom till 12-slaget. Gissa om det var ös där med kanske 5 000 pers på stranden, fyrverkerier och musik. Vi hade tidigare pratat med folk som bodde vid Lonely Beach och ville därifrån. Det är tydligen allt annat än lonely där- ös hela natten och det gick inte att sova.

En annan sak som är positiv med Bailan Bay är närheten till http://www.treetopadventurepark.com/kohchang.html Det är häftiga grejor som inte bör missas!

Sen hade vi ytterligare några boende på Koh Chang innan vi drog vidare till Bankok på hemvägen. Övriga boenden lär dock inte vara av intresse för dig.

EN SAK som vi dock inte kommer att vara så noga med när vi åker iväg nästa vinter (har också precis bokat flyget nämligen) är strandnära boenden. Där vi bodde som allra närmast beachen, Cococape Koh Mak och Pakarang resort Koh Wai, slog vågorna in så att vi hade problem att sova.

Oj, det blev en del. Bolla tillbaka frågan om du vill ha mer info.

Hälsningar
Mats
20 feb. 2012 09:49
Vi bodde julen 2006 på Klong Prao resort som vi var jättenöjda med. Ligger precis vid stranden och det var lugnt och skönt - vi åkte in flera kvällar till White Sand Beach med songthaew (flakbilstaxi) som man vinkar in vid stora vägen. http://www.klongpraoresort.com/ På White Sand Beach är det fullt med affärer & restauranger (och tyvärr även girlie bars...) varav många flyttar ut bord & stolar i sanden mot kvällningen. Det var jättemysigt att gå på stranden och välja restaurang men jag skulle inte välja att bo kring White Sand Beach...

När vi var på Koh Chang 2006 var det mycket blåsigt så det blev inga snorklingsutflykter och nu när jobbarkompisen var i julas på Koh Chang och Koh Maak var det också blåsigt - såpass blåsigt att färjan till Koh Maak ställdes in under några dagar.http://www.kohchang.se/ Annars var det lugnt och skönt på Koh Maak!

"Chook di"/Lycka till/skål på thai