Tips på billiga flyg, hotell till resa till Auschwitz

Av Axel93
22 sep. 2011 21:56
Visningar: 5695
Hejsan allihopa, Jag heter Axel och går tredje året på gymnasiet. Som projektarbete har jag och 4 andra att vi ska åka ner till Aushciwtz - Birkenaue. Jag såg att det fanns inlägg om billiga resor dit men dem var från typ 2008 så dem kanske är lite out of date om jag säger så. Jag undrar bara om det finns folk som har åkte ner dit som kanske kan tipsa på billiga flyg,hotell etc. och även typ vad det kostar väl där med guide etc. Skulle uppskattas!

Tack på förhand :)!
4 okt. 2011 13:12
Man kan flyga väldigt billigt ditt från många svenska städer (Malmö, Göteborg eller Stockholm) till Krakow eller Katowice. Ryanair och Wizzair flyger dit. Därifrån tar man bussar eller tåg till Auschwitz. Staden heter po polska Oswiecim och uttalas åsvjentsim. Jag kan rekomendera Hotel Przystan www.hotelprzystan.pl med lyxigt boende och frukost som kostar 280 kr för två. Men det finns massor med möjligheter att finna boende: även så billigt som 70 kr per person.

Man vet inte men det finns många andra platser med konsentrationsläger som ligger närmare Sverige. Många skolklasser från Norge eller Sverige besöker även Stutthof i byn Sztutowo - 3 mil öster om Gdansk. Dit kan man flyga billigt eller åka färja. Hör av dig om du har några specifika frågr