Tips om ö-luffning i Karibien

Av Lisa_93
1 aug. 2013 11:08
Visningar: 592
God dag!

Vi är två ungdomar 20+ som planerar att ö-luffa på några av Karibien öar i höst, tänkte åka i mitten av oktober och cirka tre månader framåt. Vi har kollat upp en del och det verkar vara billigast att boka en tur/retur biljett med flyg från samma flygplats. Stämmer detta? Då tänkte vi åka till Bahamas och resa runt på de små öarna där. Vi vill ju helst uppleva så mycket vi kan och jag kan tycka att bara vara på Bahamas kan bli lite drygt. Vi har en reskassa på cirka 40 000.

Kan man ta båt mellan öar, t.ex mellan Grenada och Barbados? Har försökt kolla upp det men utan resultat!

Är det någon som har några tips så hör av er!

/Lisa
1 aug. 2013 12:45
Det behöver inte alltid vara billigare att åka hem från samma flygplats man anlände, det är bara att kolla runt på t.ex. http://www.momondo.se eller http://www.flygresor.se där man kan välja att åka hem från annan flygplats. Men annars kan ni ju flyga tillbaka till flygplatsen ni landade på. LIAT är ett vanligt flygbolag i Karibien och det är inte jättedyrt.
Bahamas, däremot, är ganska dyrt. 3 månader där är kanske i överkant också.
För att klara er på 40 000 kr måste ni hitta väldigt billigt boende, men det har ni kanske kollat upp?

Jag tror inte man kan åka båt mellan Grenada och Barbados, men ni kan flyga. Man kan åka båt mellan St Martin och St Barths eller Anguilla samt mellan Trinidad och Tobago. Möjligtvis andra öar längre norrut (som Jamaica och Dominikanska Republiken), men har inte varit där själv.
1 aug. 2013 14:54
I Lonely Planets Karibien-guide finns information om vilka öar som har flyg- och båtförbindelser med varandra.
Av Lisa_93
1 aug. 2013 20:55
Vi har 40 000 var i reskassa dvs ca 80 000 tsm, det borde väll man kunna klara sig i 3 månader om vi ö luffar mellan 3-4 öar?

Mycket tacksam för era svar. Har kollat upp massa olika öar nu och det ser ut som vi skippar Bahamas.

Något mer ni kan rek?

/Lisa