Tips och råd om Kalifornien

Av Liisa10
1 mars 2010 11:37
Visningar: 1367
Hej! I juni flyger vi till San Francisco, bilar till LA och sedan vidare t LV. Vi diskuterar för fullt hur många dagar varje ställe kräver samt om vi skall ta oss till Grand Canyon. Vi är lite fundersamma kring hur många dagar vi skall vara i LA och hur lång tid det tar att köra till Grand Canyon. Ett alternativ är att ta en arrangerad resa fr LV till GC men det verkar (totalt sett) ta lika mycket tid som att köra själv? Eller skall vi skippa GC, "det ligger kvar" som ngn sa....Vi kanske kan nöja oss med Red Rock Canyon. Så här ser planen ut just nu: SF 4 dagar (inkl ankomsdag) US1 2 dagar, Santa Monica 2 dagar, Hollywood 2 dagar, LV 4 dagar. Den äldre tonåringen kräver sol och bad samt shopping, den yngre Universal studios och GC, själv vill jag hinna allt och maken är diplomatisk.
Av Hawaii
1 mars 2010 16:07
Om ni vill besöka GC, så kör själv dit. Det ger er betydligt mera rörelsefrihet att ha egen bil. Du har 8-9 körtimmar LA-GC. Jag skulle rekommendera att köra från LA till någonstans en timme eller så INNAN du kommer till GC och övernatta där. Lättare att hitta motellrum. Sedan nästa morgon, starta tidigt, kör den timmen till GC och tillbringa morgonen där, och kör sedan till LV på eftermiddagen.

Tyvärr kommer ni inte att ha speciellt mycket sol i Santa Monica i juni. Juni månad är den tråkigaste månaden i södra Kalifornien. Kallas för "June gloom". (Bodde själv där i 10 år). Anledningen är vad som kallas "the marine layer", ett helt kompakt grått molntäcke varje morgon, och speciellt ute vid kusten. Om man är lite inåt landet och har tur spricker molntäcket framåt eftermiddagen och det kan bli sol då. Plus, att Stilla Havet är kallt, speciellt i juni.

Personligen hade jag minskat antalet dagar i SF med en dag, från 4 till 3. Vilket i praktiken innebär 2, för du kan inte räkna ankomstdagen.
Av Lalia
6 mars 2010 00:45
Vi körde från L.A. till G.C south rim förra sommaren. Tog nog runt 9 timmar men vägen var bra och det var lite trafik när man väl lämnat L.A. Vi bodde en natt vid G.C och besökte själva utsiktspunkterna på morgonen i några timmar. Kände att det räckte för vår del. Körde sedan på 5-6 timmar till L.V. Tycker nog ändå att det var värt omvägen, var rätt mäktig upplevelse.

Håller inte med om att ni borde minska dagarna i SF. Vi var där 4 nätter och hade kunnat stanna ännu längre, klart trevligare stad än L.A. Det fanns så mycket mysiga områden i S.F och bra shopping också. Däremot gillade vi inte L.V och det räckte med 2 nätter där för oss. Beror ju förstås på vad man är intresserad av... Vi var väl inte så sugna på partylivet.
Av Liisa10
7 mars 2010 11:29
Tack snälla för tips och råd. Vi kommer nog att köra från LA till GC och sedan vidare till LV. Det som för tillfället skapar lite funderingar är "June gloom" som Hawaii nämnde. Det känns som vädret kommer att styra lite hur mycket tid vi lägger på US1 och i LA. Hur svårt/lätt är det att lösa boendet på plats?
Av Hawaii
7 mars 2010 16:15
I, eller nära större städer är det inga problem att hitta något motell eller hotell (utan att ha förbokat), men det finns inte så många möjligheter längs US1. Det går säkert att hitta något, men inte säkert precis när det passar. D.v.s. möjligt att om ni kommer till en mindre stad att det är fullbokat där och att ni får köra vidare till nästa lilla stad. Detta gäller givetvis speciellt på sommaren. En variant som ni kanske kan fundera på är att köra en eftermiddag från SF till Carmel/Monterey området, där det inte bör bli några problem att hitta motell. Det är en relativt kort bit, runt 90 minuter i körtid, beroende på om det är rusningstid och var i SF ni startar. Definitivt inte mer än 2 timmar. Kanske ett kort stopp i Santa Cruz på vägen.
Sedan starta tidigt nästa morgon och sikta på antingen Solvang eller Santa Barbara den kvällen. Solvang är en mindre (dansk inspirerad) stad. Turistisk men definitivt sevärd. Finns en hel del motell och hotell där, och i värsta fall kan ni ju köra vidare till Santa Barbara som är en mycket trevlig liten stad.
Av Ranca
8 mars 2010 09:20
Trots att det inte är så mycket sol så är det inte kallt i LA i juni. Att vara på beachen med shorts och t-shirt kommer säkert att gå bra.
San Francisco är helt klart era 3 hela dagar, betydligt trevligare än LA och mer "stad". Jag håller med Hawaii om att Solvang är ett utmärkt stopp på vägen söderut. Väldigt söt liten stad. Det finns dessutom möjlighet att slinka in på en vinprovning om man tycker sådant är av intresse.
Gran Canyon är helt fantastisk så missa inte den! Jag tror att LV i 2 dagar räcker. På väg öster från LA ligger ett outlet mall i Barstow. Precis längs vägen. Det kan vara värt ett stopp någon timme för den shoppingglada tonåringen...

Vilken härlig resa ni har framför er!
9 mars 2010 20:33
Hej! Ska börja med och säga att det låter som en underbar resa! Min sambo och jag ska göra en liknande resa som ni ska göra. Jag är nyfiken på vilket flygbolag ni reser med och vad ni får betala för flygresan per person? Tar också gärna imot tips på resesajter/flygsök.

//Anna
Av Liisa10
10 mars 2010 19:22
Tack för ytterligare råd och tips!
Anna: Vi bokade med SAS/United Gbg-London-SF och hem LV-Chicago-London-Gbg och för det betalade vi 7 800 kr/pers. Jag kollade runt på Travelpartner och Supersaver och hittade ToR biljetter Gbg-SF el Gbg-LA runt 6 500 kr/pers men då hade det blivit mer bilåkande, vilket vi inte ville dessutom så hade vi inte flexibla datum. Efter en massa sökande så slutade det med bokning via resebyrå (!) och då blev det detta priset. Lycka till!
Av Matto
11 mars 2010 11:13
Tyckte själv att mitt upplägg med dagar var bra, ni kan läsa om de på resedagboken för resan http://roadtripkalifornien2008.blogspot.com/

Är så avundsjuk, vill tillbaka dit varje dag! Funderar på nästa sommar, ta med min nya flickvän och så fyller jag 30 de året :)