Tips Italien med barn

Av Change
31 jan. 2016 22:55
Visningar: 1532
Vi är ett sällskap på tre vuxna och tre barn mellan 3-12 år som gärna vill åka nånstans till Italien i början av juni. Vi bor i Göteborg. Vill kunna flyga dit och sen tåg för att undvika hyra bil om det går. Vill gärna bo nånstans med bra pool och nära till stranden för barnens skull men även lite att göra för oss vuxna. Norra eller södra delen spelar mindre roll då vi bara varit i Rom en gång.
Vad är bästa flygalternativet från Göteborg och sen bra boende?
12 feb. 2016 13:58
Hej, jag har ofta besökt Italien och bor här för tillfället. Är också från Göteborg och jag skulle verkligen rekommendera att åka till Toscana. Från Göteborg går direktflyg med ryanair till Pisa (2 tim & 30 min), och från Pisa är det sedan lätt att ta sig runt mellan Toscanas alla vackra städer med tåg eller buss. Italien har en väldigt smidig kollektivtrafik och bil är absolut inte nödvändigt. Om ni skulle vilja bo vid havet skulle jag tipsa om kustsidan t.ex. Viareggio, Pietrasanta eller lite längre upp vid Cinque Terre. Från dessa platser går sedan tåg/buss till t.ex. Florens, Pisa, Lucca, Siena m.m. Kolla gärna på www.tuscanyguideandrent.com för mer tips om vad som finns att göra i Toscana / tips på boende.
14 feb. 2016 17:15
Ska ni åka till Toscana passar det väl bättre att flyga till Pisa eller en kombination om ni vill stanna i Rom någon dag dvs Göteborg-Rom-Toscana-Pisa-Göteborg. Vill ni åka söderut med ankomst i Rom, kan ni ta tåget till Fondi/ Sperlonga.
Boende hotell, lägenhet eller B&B, beror nog på er budget. Fondi är billigare än Sperlonga och det går bussar rån Fondi till stranden i Sperlonga.
Av Change
14 feb. 2016 22:17
tusen tack för era tips.
Vi vill gärna vara nånstans där vi kan bada men jag ska kolla dessa alternativ.
15 feb. 2016 10:01
Sperlonga är en liten pärla, fint rent vatten.Jag åker dit själv med mina barn och badar. Du åker tåg från Rom till Fondi (kan bo där om du vill ha ett billigare boende; en liten mysig stad som inte är speciellt turistig) det går flera anslutningsbussar mellan Fondi och Sperlonga.I närheten finns en trekkingäventyrspark för barnfamiljer och flera fina små städer att besöka uppe i bergen. Därför rekommenderar jag bil. Men du klarar dig med allmänna kommuniktionsmedel. Dagsutflykter kan även göras till öarna utanför t.ex Ponza. Den större staden Gaeta är också fin liksom Terracina.