Thomas Cook Airlines

Av Lavelii
3 feb. 2014 10:05
Visningar: 2269
Reser med Thomas Cook Airlines imorgon till Aruba och läste (mer noggrant) deras regler för bagage igår... 20 kg inkl 5 kg handbagage. Läste ju det så klart som jag önskade att det var (20 kg plus 5 kg handbagage).
Ringde Thomas Cook och undrade om man kunde förboka övervikt på hemresan. Det gick inte. Vår flight kunde man inte göra detta på.
Kan dessutom bli så att skulle man ha över 20 kg på hemresan så kanske man inte ens får ta det med sig ombord. Ja... Hur vanligt är detta?
Någon som rest med TCA och råkat ut för detta?

Tror ju inte våra väskor dit uppnår 20 kg var men däremot tillbaka om man vill inhandla någon souvenier etc till familjen (och helst kunna shoppa lite själv med!).

Hursomhelst, någon som har tips? Handväska räknas tydligen också som handbagage, om de vill vara riktigt petiga. Undrar vad min plånbok och pass väger... får tömma ut mynten då kanske...

(Ja, som ni märker finns där en frustration inom mig nu! har inget emot att betala övervikt...men i detta fall får man inte ens det?!).

// En som vet att semestern blir underbar hursomhelst! :-)
3 feb. 2014 11:41
Detta finns på ett par andra bolag också, men i de fallen handlar det mest om att folk har med sig så mycket att det helt enkelt inte får plats med övervikt. Alternativt kan bolaget har mycket cargo också.
Vissa charterbolag har 20 kg inkl. 5 kg handbagage och det är inte mycket att göra åt. Om du har tur vägs inte handbagaget på hemresan, men det kan du såklart inte räkna med.
Packa med dig lite kläder helt enkelt, det är ju ändå inte så kallt på Aruba att du behöver tjocka kläder.
Av Lavelii
3 feb. 2014 12:57
Nej, kallt är det inte. Däremot är jag av typen "byta plagg varje dag, kanske till och med två gånger per dag" haha... Det blir ganska mycket kläder då om än "lätta" sådana (speciellt eftersom det är vår smekmånad). Sen vill jag ju ha möjligheten att shoppa också utan att vara osäker på om jag kommer få med mig det hem eller ej för att det blir 3-4 kg för mkt för deras tycke och regler.
Skulle ju då vara trevligt (i detta fall) att veta att allt löser sig med lite pengar (m.a.o betala för övervikten).

Aja, tur att man har en man som lämnar utrymme i sin väska :-) och till nästa gång blir det nog inte TCA.