Thailand-Kambodja

Av Tur2007
3 feb. 2011 15:34
Visningar: 10145
Jag åker till Thailand om en vecka och funderar då på att åka över till Kambodja och Siem Reap i några dagar. Jag har varit där innan och vill gärna åka tillbaka. Först hade vi även tänkt att åka vidare till Vietnam, men det verkar vara ganska krångligt så det har vi nog skippat. Min fråga är iallfall hur svårt, hur mycket tid och vad det kostar att ta sig från Bangkok till Siem Reap landvägen? Jag har läst om att det snabbaste sättet verkar vara att ta en taxi från Bangkok till gränsen och sen därifrån också ta någon slags taxi till Siem Reap. Klarar man att göra den här resan på en dag?

Rekommenderar ni att man köper visum innan man åker till Kambodja eller ska man göra det vid gränsen? Tänker mest på att man kan bli lurad kanske...

Väldigt tacksam för svar!
Av Hathor
3 feb. 2011 20:44
Jag har ingen aning om vad det kostar att ta sej från Bangkok till Kambodja,de är ialla fall poppis att flyga från Bangkok till Kambodja.Det tar många timmar att åka dit med bil eller buss.
jag köpte en resa från Banphe till Siem Riep o de tog 3timmar till gränsen sen lika mkt tid efter gränsen.
Min resa kostade runt 13.500 Bth resa utflykter mat o boende...
Var där i 5 dagar

Billigaste resa ni kan ni göra från Pattya,kostar runt 8-9000 bth
Visum köpte jag vid gränsen ,inga problem.
Åker ni på egen hand,vet jag inte vad som är de bästa färdmedlet från gränsen o till Siem Reap,,har ni tänkt åka taxi,då får ni verkligen vara på er vakt så ni inte blir lurade....
Jag läste på innan jag själv åkte,att man inte ska röra sej fritt i landet,göra utflykter själv o så,det finns massor av minor överallt,o många människor omkommer varje år på grund av detta.

Också opålitliga människor kan förekomma,man ska va på sin vakt--
men detta vet ni kanske eftersom ni varit där förut...
Min upplevelse av landet är bara gott...
kolla min blogg o resealbum om ni har lust
lycka till
m

Jag blev bestulen på min mobil...
Av Msdr
4 feb. 2011 19:36
Jag skulle nog också rekommendera flyg, det är inte dyrt, och väldigt enkelt. Vi hörde från de som provat åka landvägen att det inte var helt okomplicerat, det var skakigt, och just då vi var där var det dessutom oroligheter vid gränsen.
4 feb. 2011 23:51
Hejsan.
Själv ska jag till Bangkok om 10 dagar. Därifrån tänker jag ta tåget upp till gränsövergången Aranyapathet / Poipet. Det går två tåg från Bangkok dagligen och de tar ca 5,5 timmar och kostar 58 Bath (typ 13 kr) Därefter tar man en tuk-tuk till gränsen, och väl över gränsen tar du bussen till Siam Reap. Läs http://www.seat61.com/Cambodia.htm#Siem Reap .

Anledningen till att jag tar denna långsamma väg är att jag är ute i 4 månader, så ingen stress. Har du däremot ont om tid så kan jag rekomendera ett flyg från bangkok till Siam Reap med Bangkok Airways. De flyger ca 5 gånger om dagen och kostar omkring 5000-6000 bath enkel resa.

Vad jag har läst är e-visa bäst, då du slipper allt trassel med chaufförer som kör fel och gränsvakter som kräver mutor för att släppa in dig i landet.

Hoppas du får en trevlig resa
Mvh
Johan Bergvall
Av Malin_e
4 apr. 2011 23:50
Jag åker (förmodligen) till Kambodja runt den 20 april. hade tänkt att åka ner genom Kambodja till Saigon där jag bokat ett billigt flyg tillbaka till bangkok ca 9 dagar senare..

Grejen är att jag åker själv.. Har vart ganska ok med det tills jag läste inläggen här och blev lite nervös.. Borde jag vara det??