Tåg från BKK till Trang

18 jan. 2010 19:04
Visningar: 397
Vi funderar på att ta nattåget från BKK, station Hua Lamphong till Trang. Frågan är bara om vi hinner från flygplatsen till stationen i tid. Vi landar kl.15:25 och tåget går 18:20. Är det någon som har erfarenhet av detta och vet hur lång tid man behöver på sig för att ta sig genom passkontroll, bagageutlämning m.m. och ta sig till stationen i tid. Hur lång tid innan avgång man bör vara på stationen?
Vi är tacksamma för alla tips!
Hälsningar från familjen Gunnarson
Av Mpc
18 jan. 2010 19:36
flyg ner dit i stället ta bra ca en timma i från bangkok men man får ju se mer av landet då man tar tåget
19 jan. 2010 01:26
Är flyget i tid hinner du gott.
Av Begesk
19 jan. 2010 10:43
Du har bra koll på tågtiden så jag får uppfattning om att du redan har bestämt dig. Om du ändrar dig kolla att du flyger från rätt flygplats. Många inrikesflyg startar från Don Mueang, den gamla flygplatsen, men en del flyger från Suvarnabhumi.
Tar du taxi in till Bangkok , som är smidigt, skall du ta den från översta planet där taxin lämnar av. Resan in bör hamna på ca 450-500 B, inkl vägtulls avgifter. Åk inte utan att taxametern är påslagen. Är ni många (> 2) så är det billigare och snabbare än flygbussen, med tanke på tidspressen.
Sjäv flög jag med NokAir till Hat Yai från Don Mueang. Det tog 1 timma och 25 minuter och kostade ca 850 B/person, inkl mat. Skall du vidare med båt ex till Pak Bara?
Hat Yai området lär inte vara helt säkert, men jag såg inga skyttar.
Av Karten
19 jan. 2010 13:13
Hej, ja är bara flyget i tid så hinner ni som sagt gott.
Vi åkte tåg förra året i feb och hade då köpt biljetter i förväg. Vi åkte först med 22:50 från Bangk. tåget söderut. Det tåget hade ingen liggvagn och det fanns lediga sittplatser men på återresan hade vi liggvagn från Surathani och då var det ganska fullt.
Känner ni någon i Bangkok så kan det vara ide att köpa biljetter i förväg. Fördelen med nattåg är ju att man sparar in pengar på en hotelnatt.

//joakim