Sverige - Tyskland - Österrike

23 mars 2016 15:00
Visningar: 366
Haft tanken om man skall bila ner genom Europa i sommar. Tänkte är de värt att köra bil själv ner till Österrike och köra runt på egen hand eller flyga ner o hyra bil där??! Tänkte om någon som gjort de så man skulle kunna få råd vilket som är bäst.. Kommer resa själv så vilket som är billigast/smidigast.
Av Birgere
23 mars 2016 19:11
Vad som är billigast, smidigast o bäst kan du ju bara svara på själv.
Beror ju på var du bor, vilken milkostnad du räknar med på din bil och vad flygbiljetten inkl bagage kostar när du ska åka.
Ska du hyra bil beror det ju på hur stor bil o hur länge.....
Av Mipec
23 mars 2016 23:06
Jag har bilat genom Tyskland på Autobahn flera gånger förr. Har man inte gott om tid och intresserad av stopp på vägen är det otroligt drygt. Du ser i stort sett bara motorvägen där det är massor av trafik. Har du otur och hamnar i tyskarnas semesterstart kommer du lära dig allt om "Stau", dvs köer.

Off season och med gott om tid i en trevlig bil kanske...
24 mars 2016 09:25
Det kan vara värt att ta extra tid på sig i Tyskland och ge sig bort från Autobahn. Det finns så fina små pärlor längs vägen. Har alltid mest sett Tyskland som ett genomfartsland ner till Italien och Kroatien. Tills för några somrar sedan, då vi pga havererad bil, hamnade i en liten by i södra Tyskland ca 1 mil fr Autobahn.
I stunden uppskattades det inte så mycket, men väl på plats och framför allt i efterhand inser vi att Tyskland har så mycket mer att erbjuda än Autobahn.
Så om tiden finns, se Tyskland som en del av semestern! Det är mitt tips!