Stopover Dubai/boende i Phuket

Av Pellep3
15 sep. 2013 15:08
Visningar: 398
Hej

2vuxna + dotter på 2 1/2 år ska till Thailand i Vinter. Är det pga dottern smidigare att ta lite dyrare direktflyg (Thai)eller bör man mellanlanda (Emirates) i t ex Dubai och ta nån natt där, s k stop-over?

Hur mycket stiger priserna i december på boende i Phuket?
Tänkte boka via latestays o nu finns där ju fantastiska hotell för 400kr/natten med frukost men på sidan kan man bara boka 3 veckor i förväg.
Av Marilcj
15 sep. 2013 15:29
Tänkte mest på flygningen!
Vår erfarenhet av resa m barn överlag är att en mellanlandning funkar bäst, minst tjat och även om de varit runt 1-2 år och kanske inte tjatar så mycket, så har det uppskattats att få "släppas lös" lite.
Dock har vi aldrig valt att stanna över på mellanlandningarna utan valt de alternativen m 2-3 timmars väntetid antingen i Dubai eller Doha beroende på om de varit Emirate eller Qatar!
Dessutom blir det inte så markant med "sovtiden" på de flygningarna som det är när man flyger direkt, då de ofta släcker ner under några timmar o det är ju inte alltid barn oavsett ålder vill sova just då.
Både Emirate o Qatar är oerhört barnvänliga och sätter barn i första läget så de får en bekväm o bra resa på ett betydligt bättre sätt än Thai gjorde när vi flög med dom!
Men det finns säkert andra som har andra åsikter och barn är ju olika, tack o lov!