St.Vinvent?

21 sep. 2008 21:14
Visningar: 425
Hej alla! Har bokat resa till St.Vincent 2 veckor över jul. Svårt att hitta bra information om ön och sevärdigheter osv.
Någon som har varit där? Skriv gärna ;)
24 sep. 2008 14:35
Hej! Var på St Vincent för många år sedan i fyra dagar. Hyrde bil en dag och åkte runt ön och tittade samt provade diverse stränder. Andra dar tog vi lokalbuss till någon vit eller svart strand när solen lyste. Tyvärr var inte vädret tillräckligt bra för att bestiga vulkanen La Soufriere, vilket annars ska vara en höjdpunkt om man gillar sånt. Se t ex http://www.hazecotours.com/ Vi besökte botaniska trädgården i Kingstown och det var en höjdare speciellt med en guide som kunde berätta massor om alla växter som fanns där. De flesta åker nog annars vidare till Grenadinerna (småöarna mellan St Vincent och Grenada) där stränderna är mycket finare fast huvudön är nog mer genuin. Ha en bra resa!
Av Rols
10 okt. 2008 22:07
St Vincente är ingen turistisk destination, den är en mer genuin västindisk ö. Som alla öar i Västindien är religionen start och en del av vardagslivet, som t.ex. att affärerna stänger - kýrkorna öppnar och på söndagen är i stort sett alla lokala småbarer helt stängda.

Alla vägar går utefter kusten, vilket man förstår om man går/åker upp till den gamla befästningen ovan staden.

Med maxitaxi är det billigt att åka, och det finns rätt mycket att se men inga turistgetton. De har stränder med svart vulkaniisk sand, några stränder är nästa helt grå-svarta. De har vattenfall, ett klippfort utanför ön Yung Island, som är en ö med ett stor lyxhotel.

Det är OK att åka över och bada där, men inte före frukost! Från en liten telefon på "fastlandet" ringer du och en lite båt kommer över för att hämta upp dig. Före Young Island finns Indian Bay som har nmassor av svart sand och en del små, udda öar, fina för fotografier.

Åk över till Bequia, det går båtar från hamnen varje dag samt en postbåt som går upp och ner genom Grenadinerna. Bequia har flera fina stränder på Caribbean Side, Atlantsidan är farlig pga hårda strömmar emot oskyddade stränder. Det finns flera små-medelstora ställen att bo på i Bequia.