Split eller Zadar

2 aug. 2022 09:32
Visningar: 633
Hej,
Jag planerar på att ta en resa om någon vecka eller två till Kroatien, där jag flyger antingen med Ryainair till Zadar eller SAS till split. Men undrar om ni har något förslag på vart jag ska åka för ca 5 dagar? Söker något relativt lugnt ställe, möjlighet till bad, trevliga caféer och restauranger, samt eventuellt några korta vandringsleder/promenadstråk.
Av Rafi_1
3 aug. 2022 13:01
Hej Matilda!

om du söker lungt ställe och inte många turister så besök Zadar.. Zadar lugnare än Split!
Split mer turister och ungdom ställer å mer aktiviteter.
3 aug. 2022 17:44
Hej Matilda!
Mellan Zadar och Split ligger Sibenik där det inte finns några stora hotellkomplex i centrum. Du kan åka båt till Vodice, eller någon ö t.ex. Zlarin (känd för sina koraller) eller ta båten till Jadrija där många kroater har sina sommarhus och badhus. 7 minuters promenad från centrum finns en badstrand (Banj). Sibenik är en gammal stad med en välbesökt katedral och restaurerade fästningar som finns på FN:s lista över världsarv. Inne i stan finns restauranger, caféer, affärer, ett litet shopping center (City Life) och en bit utanför det större Dalmare. Det finns några mindre hotell mitt i centrum ( t.ex. Hotel Heritgage Life Palace, King Kresimir Heritage Hotel) samt olika privata boenden.
Som jag skrivit tidigare så har priserna gått upp väldigt mycket här i Kroatien, det är inte all så billigt som tidigare. Vissa varor är lika dyra som hemma. Flygplatsbuikerna som säljer kroatiska varor är ibland 3 x priset jämfört med i vanliga butiker.
Trevlig resa!