Smekmånad i September - Oahu, Honolulu

Av Chanta
3 juli 2016 22:04
Visningar: 253
Hej!
Jag och min fästmö åker till Oahu, Honolulu och vi kommer bo precis vid Waikiki beach, 15 dagar tot.
Alla tips och råd uppskattas men det vi specifikt vill ha hjälp med att hitta är;

1. Bra matställen, allt från lyxrestauranger med utsikt till lokala matställen.
2. Shopping outlets.
3. Sevärdheter
4. Fallskärmshoppning (tänkte boka med pacificskydivinghonolulu, är det någon här som har erfarenheter av detta bolag?)

Vi gillar i princip det mesta FÖRUTOM klättring, hiking osv, och anledningen till detta är min extrema ormfobi :)

Tack till er som kommer med tips!
Vänligen,
Tomas
Av Hawaii
3 juli 2016 23:11
Du kan lugnt lämna ormfobrin hemma eftersom det inte finns några ormar i Hawaii! Och 15 dagars smekmånad i Waikiki Beach - VERKLIGEN? Om ni vill ha ett enormt hålligång hela tiden kan det kanske vara lyckat, men 3-4 dagar i Waikiki är helt tillräckligt för de allra flesta. Och om ni vill ha en mera romantisk upplevelse så skulle Kauai eller Big Island vara mycket lämpligare. Har ni bokat boende? Om inte, skulle jag definitivt råda att se lite på de andra öarna som (tycker jag) är mycket mera lämpade för en smekmånad. Ang. shopping outlets så har du Ala Moana Shopping Center, precis väster om Waikiki Beach, och det är ENORMT stort. Finns massor med restauranger i Waikiki. Duke's är en av de mera välkända (och precis vid stranden). Och en tur upp till North Shore (helst med egen bil) är alltid en intressant upplevelse. Och att "bestiga" Diamond Head - finns en stig dit upp - man kan faktiskt gå hela vägen från Waikiki - kanske 4-5 km eller så. Och garanterat inga ormar! Hör gärna av dig igen med mera specifika uppgifter - d.v.s. har ni redan bokat allting?
Av Chanta
4 juli 2016 00:47
Haha wow jag kanske borde ha frågat om tips här innan jag bokade, ja dessvärre har vi redan bokat hotell (ej avbokningsbart)..
Outrigger Waikiki Beach Resort heter hotellet och där ligger ju Dukes som du nämnde, så det var ju bra då har vi bra mat på hotellet!
Inga ormar alls? På riktigt? Prickade rätt destination iallafall!
Anledningen till min bokning var att jag hade räknat med att det skulle finnas båtförbindelser mellan öarna, typ dagsturer osv, men det är tydligen flyg som gäller och det är väl inget problem i sig men flyger man så vill man ju helst stanna ett par dagar men å andra sidan så förlorar vi ju en massa hotellnätter.. nu blev det som det blev men vi får väl hitta på en massa grejer på Ohahu istället :)
Av Hawaii
4 juli 2016 01:13
Garanterat inga ormar!
Ja, lite research innan bokningen hade nog varit lämpligt. MEN, Outrigger Waikiki är ett toppen hotell med kanon-läge. Outrigger har en hel del hotell, inte bara på Waikiki Beach utan även på Kauai, Maui och Big Island. Om du är intresserad kan du ju alltid kontakta dem och fråga om det går att att ta en del nätter på ett annat Outrigger hotell. Kostar inget att fråga... Och som du redan vet så finns det som sagt inga båtar mellan öarna. Hawaiian Airlines har i princip monopol på flygtrafiken och de har många dagliga flyg från Honolulu till Lihue (Kauai), Kahului (Maui) och Hilo och Kona (Big Island). Det går ju att ta en dagsutfärd med flyg till en av de andra öarna men kostar också. Bortemot $200 för en retur till Hilo t.ex. (där jag bor). Maui och Kauai säkert billigare.
Av Marulk
4 juli 2016 09:11
just åter från iaf 1v på Oahu. som @hawaii skriver ovan (f.ö. mycket bra tips källa, tack igen @hawaii för dina tips o råd)
ett utflyktsmål är parken Waimea valley på north shore. dessvärre hade vi inte tillräckligt med tid att vandra ngn längre stund.
när det gäller mat på Oahu - oändliga möjligheter men bäst är nog maten från foodtrucks -
även om ni inte gillar vandring så är Diamond Head en väl värd utflykt, men ta morgonpromenaden, det blir ganska trångt fram på dagen.
Pearl Harbor - missa inte denna historie lektion