Skottlandsresor med slottsboende

1 jan. 2014 17:37
Visningar: 4106
Hej,
Jag och sambon har blivit nyfikna på det där med att bo på ett slott någonstans i Skottland alternativt Irland. Åkte med en gruppresa (buss) till Irland för massa år sedan men vore klart trevligare att åka bara vi två än att rätta sig efter gruppen så att säga.

Har hittat massor av olika slott men vore önskvärt med något som låg så att man själv slapp köra bil dit (gillar inte tanken på vänstertrafik), kanske om de har ev gratis hämtning i närmsta stad / flygplats eller om det går att ta sig dit kollektivt utan för mycket besvär.

Edinburgh är den enda flygplats jag känner till i Skottland från Arlanda men kanske finns fler.

Finns det typ paketresor eller liknande eller är det bäst att fixa allt själv? Fanns ju relativt billiga flyg dit, Norwegian, SAS, m.m.
7 jan. 2014 13:17
Frågan var just främst inte HUR jag ska ta mig till Skottland utan snarare de slott som är lättast att nå utan att behöva hyra bil...
Av Dirgis
7 jan. 2014 17:27
Det finns ju otroligt många slott i Skottland, men hur de ligger i förhållande till någon flygplats har jag inte koll på.
Det borde inte vara omöjligt att hitta ett slott, men då får man lägga ner lite tid och maila till de olika slotten hur långt det är från närmaste flygplats såvida det inte finns angivet.

Kanske du finner något slott i dessa filer. En del slott bara står där.
http://www.britainirelandcastles.com/region/Scotland/Aberdeenshire.html
http://www.britainirelandcastles.com/region/Scotland/Glasgow-and-the-Clyde.html