Semester i Rom?

9 juni 2012 11:33
Visningar: 3676
Funderingarna kring årets semester är många :) men nu funderar vi på att åka iväg en vecka till Rom i slutet av juli, början på augusti.
Undrar om det är en bra fundering eller om det är alldeles för många dagar i Rom? Hur är det att ta sig runt till andra städer från Rom under denna veckan?

Tack på förhand! :)
Av Annl
9 juni 2012 21:08
Rom är fantastiskt och det räcker inte med en vecka för att upptäcka denna stad, men för en första tur är en vecka lagom för att se staden och få behållning - och mersmak...

Tänk på att det kan vara väldigt varmt vid den tiden. Ett hotell med pool kan vara en god tanke.

Ni kommer att få det helt otroligt!
12 juni 2012 16:35
Hej!
Vi var i Rom i augusti förra året. Har varit där tidigare men altid lika roligt att åka dit igen - man får aldrig nog av all historia. Som Anni skriver så blir det varmt i augusti. Vi hade mellan 34 och 38 grader. Eftersom Rom ju är en storstad så räkna med att priserna är höga, men det kostar ju inget att titta.
Treflig resa!
Lisa
Av Annl
12 juni 2012 20:48
En egen guide är en bra investering och man får verkligen mycket mera behållning än att gå runt själv och kolla och läsa i guideboken.

Att åka till Ostia och bada är inte heller så dumt även om det nog tar en knapp timme med tåget, om jag minns rätt.
13 juni 2012 11:23
Citerat från alanya2011:

Undrar om det är en bra fundering eller om det är alldeles för många dagar i Rom? Hur är det att ta sig runt till andra städer från Rom under denna veckan?
Som Annl skriver så räcker inte en vecka men är en bra början. Vi var där 4 dagar och det är tillräckligt för att ge mersmak men inte för att uppleva stan riktigt.

Så fokusera på Rom och börja inte med att tänka på att klämma in andra städer den veckan. Det kommer precis som inläggen ovan säger vara kokhett så ni behöver ta det lugnt mellan varven och följa lokalnormen att ta siesta på eftermiddagen.

Hotell med pool, ja!
Av Annl
13 juni 2012 23:40
Helt rätt som NIsse skriver - bättre med hotell med pool än att åka till Ostia även om det är mysigt där. Men det spiller tid från Rom.

Och siesta kommer att bli nödvändigt.
Av Maryo
17 juni 2012 22:30
Hej. Ville bara säga att Rom i augusti kan kännas lite tomt på lokalbefolkning. Det är mest turister som är där i augusti då romarna flyr stan o värmen. Ändå tycker jag det är en underbar stad. Jag bodde i Rom år 2000, och då åkte vi bl a ut till Ostia m tåget. Men jag skulle inte rekommendera det...lokalbefolkningen (och vi med) undvek havet o duschade i stället på stranden pga fräscht vatten. Tröttnar man på Rom o gillar att köra bil så skulle jag i stället åka ner till Åmål-kusten...fast det är nog ingen risk att man tröttnar på Rom snarare på värmen! Hoppas ni får en trevlig semester! Glöm inte bort att utforska Trastevere.

Hälsn Maria.