Resväska försvann på lyxhotell

14 juli 2014 09:58
Visningar: 300
Jag råkade ut för något riktigt tråkigt förra veckan på ett av Miami finare hotell .
Hotellpersonalen hade av misstag lämnat ut min resväska till en annan person (den matchade inte den personens inlämmningskvitto). Jag fick aldrig tillbaka väskan innan det var dax att resa hem.
Väskan kom däremot via hotellets omsorg
Hem till mig 5 dagar senare, men ALLT som jag köpt under resan saknades i väskan.
Jag har mailat hotellet men har inte fått något svar ännu.
Undrar i fall det är någon som råkat ut för något liknande och i så fall hur det löste sig?
14 juli 2014 10:28
Gjordes polisanmälan?
Det hela låter ju lite konstigt. Var hittades väskan? på hotellet? på ett rum? utanför på gatan? Vem lämnades väskan ut till, de borde ju ha namnet på den som lämnade inlämningskvittot och fick fel väska (kom inte denna person tillbaka för att hämta sin egna väska? Känns spontant väldigt skumt och inte omöjligt att reda ut. Hotellet i första hand bör ju ersätta dig om de slarvat, å andra sidan lär de väl ha avsagt sig allt ansvar när Du lämnade väskan, då blir det antagligen att hoppas på välvilja från ditt försäkringsbolag.
14 juli 2014 11:29
Citerat från Floridasidan:
Gjordes polisanmälan?
Det hela låter ju lite konstigt. Var hittades väskan? på hotellet? på ett rum? utanför på gatan? Vem lämnades väskaern ut till, de borde ju ha namnet på den som lämnade inlämningskvittot och fick fel väska (kom inte denna person tillbaka för att hämta sin egna väska? Känns spontant väldigt skumt och inte omöjligt att reda ut. Hotellet i första hand bör ju ersätta dig om de slarvat, å andra sidan lär de väl ha avsagt sig allt ansvar när Du lämnade väskan, då blir det antagligen att hoppas på välvilja från ditt försäkringsbolag.
Väskan lämnades ut av hotellpersonalen till en person
Som skulle hämta ut sina 10 väskor men fick 11 ( detta upptäckte vi efter genomgång av nummerlapparna som sitter på dom inlämmnade väskorna som dom river bort och lägger i en låda när väskan lämmnas ut , mitt nr låg alltså tillsammans med hans 10 nr.)
Hotellet fick efter någon dag kontakt med personen och min väska skickades tillbaks till hotellet som sedan skickade hem den till mig. Jag har mailat den
Ansvariga på hotellet om att det saknas artiklar i väskan och frågat vilket ansvar dom tycker dom skall ta och samtidigt frågat om dom tycker jag skall vända mig till polisen, men har inte fått något besked ännu.
14 juli 2014 12:07
Då vet man alltså vem som fick väskan och om inte denne tagit sakerna så måste det ju vara hotellet eller någon som transporterat väskan. Vem lämnade väskan till dig? Du kan ju kontakta dem (transportföretaget) och lämna en rapport om att saker försvunnit. Sen var det tydligen även ett transportföretag mellan den andra personen och hotellet.....

Tycker nog att Du ska kontakta polisen också för att i alla fall se om de har något råd att komma med, var det i Miami borde det vara http://www.miami-police.org/index.asp att fråga kostar ju inget.

Det låter ju i mina öron som att personen som fick väskan har länsat den och det är nog svårt att bevisa något men hotellet borde ju ta ansvar för detta, var det någon större hotellkedja så kan Du kontakta dem också centralt.
14 juli 2014 14:20
Jag är ju nyfiken på vilket hotell det gäller.