Restips om boende, reskassa och era åsikter om diverse.

Av Wulfric
12 juli 2011 19:39
Visningar: 2018
Hej!

Jag är en man på 22 vårar som har en väldig lust att åka utomlands för första gången någonsin. Har haft vänner som vart i Thailand och sen verkar det vara ett bra val för någon med liten budget. Jag har läst en massa artiklar och kollat priser, men det är icke lätt att bestämma sig, av olika anledningar:

Jag väntar svar på 2 vänner som kanske ska plugga, så kan behöva en reskompanjon(skriver så fort jag hört från dem!)

Jag får ta semester i antingen oktober eller mars. Jag hade tänkt att spara ihop 12-15000 och vill stanna i 3-3.5 vecka. Låter det rimligt med reskassan och när skulle ni tipsa om när jag ska åka?

Har väll tänkt stanna i Bangkok några få dagar, sen resa vidare antingen till Pattaya eller Hua Hin. Beroende på om en bekant som bor på Koh Tao kan hushålla mig, så åker jag kanske dit från Hua Hin.

Har ni frågor, så ställ gärna dem, så får ni reda på lite mer om vad jag vill och kan.

Tack på förhand! /Micke
Av Wulfric
12 juli 2011 20:16
Jag kommer inte shoppa så värst mycket. Lite basplagg, men inga stora saker, förmodligen.

Jag kan och kommer nog bo i budgetklass, om jag har 1 eller flera kan vi ju bo lite bättre.

Resa runt i landet är en möjlighet, däremot har jag inte jättestor koll på klimatet överallt.

Jag vill uppleva kulturen, festa, bada och sola. Njuta helt enkelt.
Av Zenzera
13 juli 2011 01:03
Hej Micke

Många jag känner gillar inte Bangkok, iaf om man stannar där de första 2-3 dagarna, kör det på slutet ist.
Det är mycket mäktigt och det finns så mycket att göra och se i BKK... Andra vänner ÄLSKAR staden. Nattlivet, shopping, mat etc är mycket nära till hands. Tja... jag kan skriva hur mycket osm helst om Bangkok, Pattaya och Hua Hin. Jag är från Bangkok. Behöver du en guide så har jag min bror där :)

Jo... tänk en thailön är 5000 Baht å uppåt. Jag brukar bränna minst 10000Baht/vecka(!)... Så du kan nog leva gott under dina 3-4v i Thailand om du inte väljer att bo alla dagar på lyxhotell. Du kan få en ok hotellnatt från 400B (100kr) om du inte är kräsen.

Hua Hin - där måste jag säga att svenskarna har invaderat staden MEN det är inte lika illa som i Phuket iom att kungafamiljen har sin sommarpalatset där. Många thai reser dit för en weekend, en lung och sömnig stad men självklart finns det party överallt.

Pattaya är en lekplats för vuxna efter solnedgång.... behöver jag säga mer?

Det finns gott om flygerbjudande och du kan hitta en resa för 5000kr. Kan rekommendera att resa i april då det vi fira thai-nyår med världens största vattenkrig alla-mot-alla principen. Då ska du inte vara i BKK för de flesta thai reser hem till landet. Det blir också dyrare flygbiljetter då det är event MEN det är mycket skoj!!! Thai sommar är mars-juli, och det är MYCKET HETT.

Oktober är också bra... coolare, monsunregnperiod avtar. Var där dec/jan 2010 och då var det 26 grader, och de flesta thai sa att det var varmast "vinter" de har haft på länge. Jag tyckte det var behagligt.

Nåja... ska inte babbla för mycket. Bäst att du ställer frågor och kommer med mer "kött på benen" så jag kan gnaga lite mer på 555!

555 = uttalas hahaha, ditt första thai ord :P
Av Zenzera
13 juli 2011 01:44
Tips.
Glass på Swensen's - finns över allt.

FOOD COURT
Mat. Ät nudlar i alla former... det finns mer än instants noodle.
De flesta varuhus har Food Court med kupong eller ladda kort system, 100Baht räcker för en måltid med dricka. Blir det kuponger över så växlar man tillbaka till pengar.
Lätt, billigt, mycket att välja på och gott. Du kan kombinera egen 3rätters. Annars är det inte svårt att hitta nåt gott att äta i Thailand. Det är vad jag saknar... att kunna käka nåt gott efter att man gå hem från pubben. Vissa restauranger öppnar vid midnatt, så det blir inte utan mat.

Älskar att gå på bio och det är myckt billigare. Prova VIP-bio!
De flesta stora varuhus har "entertainment" våning högupp där det bruakr vara biosalonger, bowlinghallar och annat skoj. Checka in Siam Paragon - mäktigt stort. ENG tal finns oftast. Pris 100B - 300B. VIP bio e kul, man får oftast en filt, en drink innan bio och sen kan man köpa drinkar så att de kommer in vid halva filmen.
Popcorn är lite dyrt enl. mig men 80B - fortfarande ½ pris jmf med SWE.

MBK - de flesta hamnar här för shopping men kolla också upp Siam Paragon, Discovery Center, Siam Square. Allt det är ligger som en klump och de stänger kl.22 för shopping. Hoppas du e en fena på alla pruta.

BTS - skytrain. Välja att bo i närheten av hållplatsen "Saladaeng" då har du nära till allt. Enklast köpa ett åkkort och fyll det med 100B i taget (30B i kort avgift) sen e det touch & go å slipper långa köer, och behöve rinte tänka på hur många hållplatser du ska betala för. Köper du enkelbiljetter så spara det för du behöver. toucha ut också.

Bra info.

http://www.bangkokinfoblogg.se/
SWE killar som bor om jobbar i BKK å bloggar. De har koll verkligen koll, tummen upp för en mkt bra sida.

http://www.tourismthailand.org/
Den officiella Tourrism Authorithy of Thailand hemsida..

http://www.swedenabroad.com/Page____4908.aspx

http://www.huahinguiden.se/

http://www.shoppinginthailand.com/
Shoping i BKK
Av Wulfric
13 juli 2011 18:16
Tack så mycket Zenzera! Mycket information, mycket hjälp. Uppskattas verkligen! Som sagt, måste invänta mina vänner och min bekantskap i Koh Tao innan jag kan bestämma mig. I vilket fall som helst så lyssnar jag på dig när det gäller Bangkok, lägger det sist.

Får se om det blir Hua Hin 1 vecka och sen Koh Tao eller Pattaya 1 vecka, sen vidare därifrån. Jag kommer nog inte dra mig så långt neråt i landet. Däremot så blev jag intresserad av någon annan ö i väster som gränsade till Kambodja, eller Malaysia?

Det känns som att jag föredrar att vara kvar på ett ställe en längre tid, sen åka vidare och inte stanna någon dag bara.
Av Wulfric
13 juli 2011 21:54
Just det, vid 12-15000 ihopsparade penningar, så var det tänkt att det skulle täcka allt. Resa, boende, mat, dryck. Kommer inte hoppa bungyjump eller nått sånt. Dyka, snorkla, scooter, hyra moppe/cykel kommer jag nog dock göra. Men det kanske du förstod?=) Annars, bör jag spara mer pengar. Issåfall siktar jag på att lägga resan i mars.
Av Zenzera
13 juli 2011 22:02
Koh chang ligger 5tim från BKK och det är österut mot Kambodja. Längst den kusten, efter Pattaya så har du Rayong som är också nice, brukar åka dit som barn.Rayong kommer du också ut till andra små öar. :)
Av Zenzera
13 juli 2011 22:26
15000 SEK? Det borde räcka gott å väl i 3v... men ju mer stålar man har så bränner man mer, å det är mycket lätta att göra det i Thailand :P

Köra i BKK är extra farligt, du kommer nog märka att alla kör som galningar, sedan är det snabbare att ta BTS eller båt då det är korvstoppning på vägarna.

Vill du festa som en thai så e det billigare att beställa en helrör med tillbehör och dela med ett gäng vänner. Drinkar i barer skall man drinka på finare hotell. Det finns mer än bara Singha öl. Lao Beer från Laos är rätt gott. Breezer hittar du även på 7eleven å kostar som hemma,

Rek. ett besök på Moon Bar på hotel Banyan Tree, om du inte är höjdrädd. Kom dit vid skymningen och drinka goda drinkar (kostar som hemma, dresscode = inga trasiga kläder - även det är inne med sånt). The Dome på Le Bua hotell vid floden är också nice.

Sunday-brunchbuffé på lyxhotell = måste prova! Vissa kör med "free flow" å du får drinka vad du vill, allt från Champagne, drinkar, öl, vin..ja du fattar.

Älskar BKK - jag e nog lite bratz av mig när jag är "hemma" :)
Av Legusta
15 juli 2011 00:51
Vad kostar det i Thailand !

Hej, det kommer fler frågor hur mycket reskassa man skall ta med sig till Thailand.

Det är alltid svårt att uppfatta vad för standard andra resenären vill ha och vad dom tänkt sig att göra, kultur, exotiska upplevelser, mat, standard på resor mm

Jag skall försöka göra en snabb och enkel utvärdering, om du vill ha mera kött på benen om kostnader är du alltid välkommen att besöka min hemsida som har en mycket bra allmän information om Thailand och vad man kanske kan tänka på. Även poängterar jag att shopping i Bangkok är betydligt billigare än på turistställena i Krabi och Phuket. Halva priset på saker vi köpt tidigare.

• Boende*

Det brukar inte vara några problem att hitta någonstans att bo i Thailand, men åker man kring jul och nyår är det god idé att boka i förväg.

Allra billigast bor man i en enkel bungalow, på lägenhetshotell eller om man hyr hus (långtidsboende). Priser för enkelt boende med säng och en fläkt kan man hitta för 100-500B per natt (19-90 SEK). Då har man i princip bara en liten säng, enkel toalett och en fläkt.

Hotellrum med luftkonditionering, större säng och varmt vatten samt ett kaklat golv kostar från ca 500 baht (89,15 SEK) och upp. Ibland har dessa resort och hotell en pool.

Ett medelklass hotell eller bungalow kostar från ca 1500 baht (267,45 SEK) och upp per natt. Då finns det ofta en TV och kylskåp samt sittgrupp eller soffa. Dessa hotell eller resort har nästan alltid en pool.

• Transport *

Bussar i Thailand är ofta snabbare att åka än tåg samma sträcka dessutom passar buss den med tajt budget och dom är dessutom bra, de stadsägda långfärdsbussarna går i princip överallt. För resor söderut ifrån Bangkok är nattbussar att föredra.
Prisexempel: Bangkok - Krabi kostar 700 Bath enkel väg och tar ca 14 timmar (133 SEK)

Resrutt ? Är mycket svårare att ge råd om, det är till stor del beroende på vad du gillar och söker efter.
Vill du handla "Shoppa billigt" skall du bestämma att innan du reser ha några dagar i Bangkok.

Om du vill leva billigt så är landsbyggden att föredra, och Rayong provinsen räknas in därutav.
Sedan kanske du kan styra din din rutt efter monsunregnen beroende på när du dels skall åka och beroende på när det är skördetid.

• Tåg mellan Burma, Singapore, Kambodja, Vietnam, Malaysia och Thailand.
Tåg är säker, bekväm, billig och traditionella sätt att resa självständigt mellan Singapore, Kuala Lumpur, Penang & Bangkok. Det är miljövänligt också, jämfört med onödiga kortdistansflygningar.
http://www.seat61.com

Läs mer här:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tips-i-thailand-408
Av Cina36
20 juli 2011 08:09
vi är en familj på 5 personer och brukar åka i april.......vi klarar oss gott på 1000 kr per dygn. då är boende, mat, resor, shopping mm allt lixom med på det och vi lever gott=) så du klarar dej nog jättebra på de slantarna!!
Av Wulfric
20 juli 2011 19:11
Tack för alla svaren! Det blir till stor hjälp, verkligen. Då sparar jag ihop 15000, så får vi se om jag åker i oktober eller mars=) Om det blir i mars, så kan man mjukstarta med en weekend eller något i oktober, hehe.
Av Pelle77
28 juli 2011 21:29
För att svara om Thailand, så undvik oktober, värsta vädermånaden i hela landet. Mars är nästan motsatt, bra både i öst och väst vid den tidpunken.

Vi brukar bo 5 * och för utom hotellet räknar vi 1000-1400 sek om dagen för två. Det inkluderar mat, utflykter, bensin till bilen, shopping och alkohol. Brukar ha väldigt mycket över varje dag om man ser till dagsbudget (shoppar mindre nuförtiden än första gången till Thailand -96). Halverar man detta kommaer man på 5-700 sek förutom hotell. Man kan kapa detta rejält beroende på hur man vill äta, vilka utflyfter man vill göra etc, men personligen tycker jag det är billigt att kalkylera 500 SEK per dag om man jämför med vad en semester kostar härhemma.