Restaurang i Warszawa

29 mars 2011 15:38
Visningar: 10131
Tar tacksamt emot förslag på finare men prisvärd restaurang i Warszawa? Även sevärdheter om det finns ngt tips: "som måste ses!". Tack!
Av Theelf
29 mars 2011 16:04
Hej Mersan,

Att äta ute är billigare än hemma - jag skulle säga c:a halva priset (beror väl förvisso på var man väljer att äta). Här är det tung rejäl mat som gäller. Mycket gott enligt mig. Testa gärna restaurant Senator i gamla stan. Restaurant Podwale är inrymd i ett gammalt bryggeri och ligger på gatan omedelbart utanför stadsmuren som omgärdar gamla stan. Tror gatan också heter Podwale. Ett annat skitbra ställe är restaurangen Folk Gospoda ( ligger mellan hotellen Hilton och Westin på gatan Grzybowska). Kan kännas lite turistig men jag har bara träffat polacker där. Ett måste på alla ställen är att beställa in buffelgräsvodkan Zubrowka - en höjdare. Restaurant Sense (gatan heter Nowy Swiat) serverar modern mat. Ägs av en känd polsk sångerska. Jag tycker det är skitbra men det gör inte alla. En liten gatstump som korsar Nowy Swiat är känd för stans bästa barer. Gatan heter Foksal.

Hoppas detta kan vara av intresse - även om det inte är gourmetrestauranger.

Hälsar,

TheE
29 mars 2011 18:01
Tack för ett bra,innehållsrikt och givande svar. Vi ska bo på just Hilton.. Vad jag har förstått på tripadviser ligger det lite off? Eller? Tack igen!
Av Theelf
29 mars 2011 18:20
Off och off. Warszawa är så pass litet att du kan promenera nästan vartsomhelst. Men visst - Hilton ligger i ett område där man rivit många gamla byggnader och håller på att bygga nytt. Närmaste granne är en bensinmack! (som för övrigt säljer väldigt billig Zubrowka - buffelgräsvodka). Hotellet är jättefint - har bott där vid två tillfällen. Tar c:a 10 minuter att gå från Hilton till Kulturpalatset. Just gatan Grzybowska utgjorde ghettots södra gräns. Om ni fortsätter gå Grzybowska förbi Westin och över Johannes Paulus avenyn, så byter gatan namn till Krolewska. Fortsätt 15 minuter och håll vänster så är ni snart i gamla stan.

/TheElf
Av Peter_o
29 mars 2011 18:32
Jo, lite off är det nog. 1,5 km till närmaste tunnelbana. Gamla torget är ett givet turistmål. Och huset som Stalin byggde.

/PeterO
Av Theelf
29 mars 2011 18:45
Måste erkänna att jag efter ett tiotal besök i stan inte ens visste att det fanns en tunnelbana i W. Tittar dock på tunnelbanekartan och ser att den inte verkar ha någon funktion för en turist som vill se centrum, gamla stan och promenera längs gatan Nowy Swiat. Så att hotellet ligger 1,5 km från en tunnelbanestation verkar inte vara ett relevant mått på huruvida det ligger off eller inte. Tycker jag ja.

TheElf
Av Pelle77
29 mars 2011 19:43
Hilton är kalas, har bott där två ggr och det är ett nytt Hilton med fräscha rum. Värt att uppgradera sig till exec om ni inte redan bokat det. Fin lounge med generösa öppettider samt välfylld bar och bra matutbud. Bland de bästa Hiltonlounger jag besökt. Förresten, ta med badkläder. Hotellet har en bra badavdelning med pool, bubbelbad o både torr och turkisk bastu.

Folk Gospoda måste ni besöka, ligget ett stenkast därigrån. Visst, turistigt, men jag minns det också som ett ställe med mycket lokalbefolkning samt trevlig stämning med olika musikteman. testa deras "köttplanka" o dela på två, räcker gott!

Vi var på ett av de kändare ställena på torget (minns inte namnet men det hade många fotografier på kändisar som besökt restaurangen), men det gick inte alls upp mot ovan nämnda restaurang.

Missa heller inte att äta piroger, bästa piroglandet i världen.

Ett besök till Lazienkiparken rekommenderas också, oavsett årstid. Mysigt att strosa omkring där i vad som känns som en grön oas i staden, fika, titta på folk.. Lätt att ta sig dit.

För en kvällsdrink rekomenderas Marriott, som har en bra skybar med utsikt över staden. Rätt nära Hilton.
Vill ni anlända till hotellet med stil så boka transfer så hämtas ni med en fin Mercedes. Lite kul när vi anlände till deras lågpristerminal ( etiuda?) och gamla bilskrällen till taxi försökte få in en i deras bilar och en fin Mercedes E-klass gled fram.. Rätt prisvärt vill jag minnas.

Blev jättesugen på att resa tillbaks till Warszawa nu.
Av Theelf
29 mars 2011 22:26
Skall på svensexa i Warszawa i maj (när britter gifter sig räcker det inte med en kväll - de pangar på med en hel helgs svensexa). Bord för 16 personer är bokat på Folk Gospoda! Det blir köttplanka, piroger, Zubrowka och en meter öl. Undvik att besöka restaurangen just den kvällen ....

TE
Av Hkn
30 mars 2011 01:39
Hejsan Merseburg,

I will second TheElf när det gäller Foksal. Ett gäng bra barer som koncentrerats på ett område så litet att man nästan kan skjuta en champagnekork från ena änden till den andra. De som ser Polen och Warszawa som något öststatsgrått brukar ändra sig efter en sväng i det här kvarteret. Gatan är knökfull en lördagkväll vilket inte hindrar stadens egna Runar-clones att tränga sig in med sina Lamborghinis.

I olika guider omnämns ett ställe som heter Foksal 19 – vilket var en bra bar och klubb om man ville se snygga människor åla omkring bland låga skinnmöbler i lila belysning, äta överprisad fusion-mat och riskera förnedring av köttmuren i dörren (ibland vill Warszawa vara New York, circa 1994).
Foksal 19 har stängt och Sketch har tagit dess plats. Av TripAdvisor + andra recensioner att döma verkar man mest bara ha målat om, bytt inredning och 'koncept'. Och jo... Sketch har adressen Foksal 19.
http://is.gd/aPQP62

Nästan tvärs över gatan ligger Papaya. Betydligt mer restaurang än bar och glädjande nog serverar de bra asiatisk/japansk mat i en miljö där det går att samtala. Mer avslappnat än sina grannar, om du frågar mig. Papaya har adressen Foksal 16)

Vill du äta lite tjusigare? I så fall kan Belvedere vara värt ett besök. Det är beläget i orangeriet i Łazienki Park. Du äter med andra ord bland stora växter, (ja, inomhus). Köket håller rimligt hög nivå och beredd på att stället som helhet håller hög profil och att servicen är mer formell. Skippa jeans och slitna sneakers, med andra ord.
Belvedere ligger inte precis mitt i smeten (Łazienki Park är Warszawas största grönyta), så be taxichauffören att köra till 1 Ulica Agrykoli.

Så här ser Belvedere ut från utsidan: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Warszawa_Lazienki3.jpg

All the best,

:: hkn ::

PS. När det gäller hotell så försöker jag personligen undvika de stora kedjorna. Mina två tips blir sålunda:
Hotel Rialto – omskrivet som Warszawa första boutique hotel men inte riktigt så flådigt som det låter – http://www.guidebook.se/?p=453
MaMaison Le Regina – beläget i ett gammalt palats precis intill Old Town –  http://www.guidebook.se/?p=492
Länkarna går till mina egna recensioner och bilder. Inget av dessa hotell har skrämt när det gäller prisnivån.
31 mars 2011 19:06
Tack alla för många intressanta svar! Jo, vi har valt till executive, därav valet av just Hilton.

Hkn: Vi brukar oxå vanligtvis undvika de större kedjorna. Men denna resan blev annorlunda av olika skäl...
Nu lääängtar jag verkligen dit! Hoppas bara att våren har kommit längre i Warszawa än blåsiga, regniga Malmö! Mvh Cissi
7 jan. 2014 17:40
Är det någon som har lite nyare matnyttig reseinfo om Warszawa? Tack på förhand!
Av Salle68
9 dec. 2015 19:13
Citerat från Cissiburg:
Tar tacksamt emot förslag på finare men prisvärd restaurang i Warszawa? Även sevärdheter om det finns ngt tips: "som måste ses!". Tack!
Vi har varit i Krakow 3 ggr 1 g i Warszawa på julskyltning.
Restaurang Stara Kamienica är bra och prisvärd.
Ska dit med mitt företag vi ska besökan Butchery & Wine Michelin restaurang ska vara bra sist kom vi inte in.

/Salle 68