Resmål i vinter - vart?

29 maj 2013 11:35
Visningar: 1254
Sitter här en regnig dag och funderar på vart man skulle åka i vinter. Tar tacksamt emot tips. Det är till värmen som gäller!

Insåg att jag kommer vara ledig över jul- och nyår och man skulle kanske passa på. Kan även tänka mig runt sportlovet. Vi har barn som är 10 och 13 år och är därför ganska låsta till att åka ungefär på loven. Det gör ju allt både begränsat och dyrare.

Tidigare har vi varit i Dubai, på Kap Verde och på Kanarieöarna. Skulle gärna åka tillbaka till Dubai och Kap Verde, men skulle helst vilja testa något nytt. (Ni kan läsa om våra erfarenheter av Dubai och Kap Verde här: http://wila.nu/2013/february/resmal-dubai.html samt http://wila.nu/2013/february/resmal-kap-verde-2.html)

Vi kan alltså tänka oss:
* resa 1 eller 2 veckor
* till värmen - sol och bad
* Antingen hyra hus/lägenhet som är fräscht eller ungefär 4-stjärnigt hotell
* Flygtid max 10 timmar
* Både charter och reguljär+boende fungerar
* (Thailand
lockar inte)
* Hmmm...då kommer vi till budget. Det beror ju givetvis på resans längd. Men en utgångspunkt kan vara 35 000 - 50 000.
* Det är inte så viktigt att det finns en massa sevärdheter. Vi är mest ute efter avkoppling, men samtidigt kul att det finns lite att göra. Framför allt för grabbarna.

Jag har haft lite funderingar på Florida. Norwegian flyger väl direkt dit nu, vad jag förstår? Vilken årstid åker man dit?
29 maj 2013 12:06
Om Norwegians tidtabell stämmer nu så ska de börja flyga till Ft. Lauderdale den 29/11, Från Stockholm verkar den första direktflygningen gå den 1/12.

Det kan nog gå att hitta flyg där för en 5-6000:- men ju mindre flexibel man är med datumen ju svårare blir det så klart, risken är att de billigaste biljetterna går åt ganska snabbt (de allra billigaste har säkert gått redan).

Till Florida åker man året om men i December ska man tänka på att det inte är lika varmt i vattnet överallt, då är sydligaste ostkusten med Key West, Miami Beach, Ft. Lauderdale o.s.v. bäst i det avseendet. Det är också oftast betydligt svalare i luften när man kommer inåt land och lite norrut som t.ex. Orlando vid den årstiden.

Vad har ni föresten sett av Kanarieöarna eftersom det inte fanns med bland alternativen, tycker där är fantastiskt fint om man väljer rätt ställen. Puerto de la Cruz, Las Palmas är mina favoriter på "holmarna".
29 maj 2013 13:37
Egypten och Förenade Arabemiraten funkar ju runt nyår - värme- och badmässigt!
Man behöver inte åka till Dubai - det finns många andra resorter :)
Eller varför inte Oman?

Som alternativ om Florida faller.
29 maj 2013 18:44
Tack för era svar!

Gällande Kanarieöarna så har jag varit på olika ställen på Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote. Flest gånger har jag varit på Gran Canaria och bott i bland annat Bahia Feliz, San Augustin, Playa Ingles och ett ställe i närheten av Mogan. Kanariöarna är ju ett smidigt resmål, men jag har haft otur med vädret ett par gånger och känner att 8-10 gånger där räcker. Det blir säkert någon mer gång, men kände den här gången för något annat.

Förenade Arabemiraten och Dubai är som sagt var ett favoritresmål. Nu blev jag lite sugen på det igen...=) Bra väder, kul med annan kultur, tar bara 7 timmar i flygtid med Norwegian, bra shopping!

Jordanien? Det har jag aldrig funderat på. Vet ingenting om resmålet eller landet. Kanske något att kolla upp?
Av Zahide
29 maj 2013 22:22
Jordanien lockar även mig, men jag tror inte vädret är det allra bästa vid den årstiden. En bekant var dit veckan före jul och dom hade inte haft det så riktigt varmt. Kan tänka mig att höst och tidig vår skulle vara lämpligare.