Resmål

Av Fylke74
3 apr. 2022 13:20
Visningar: 174
Spenderade för två år sedan några underbara veckor i Asien (Singapore, Malaysia och Thailand) med min då tioårige son. Vi planerade att göra en liknande resa kommande vinter fast till en annan destination. Vi var inne på Costa Rica men insåg att det är oerhört mycket dyrare där än vad det var i Asien.
Kan någon tipsa om ett spännande resmål som både innehåller underbara stränder med bra snorkling men även exotiska djur och spännande natur? Gärna i prisklass under Costa Rica. :)
Av Fylke74
3 apr. 2022 14:08
Tack!
Har varit inne på Sri Lanka men verkar ju vara lite oroligt där nu.
Bali och Borneo är väl tyvärr inte att rekommendera under vintermånaderna?
Av Keja
4 apr. 2022 19:53
Hej!
Costa Rica behöver inte bli så dyrt när man väl är där. Annars så finns ju Guatemala och Honduras med något lägre prisläge. Mexiko har blivit dyrare men är ändå ok.
I sydamerika har ni Peru. Brazilien är lite dyrare.
I Asien finns Nepal och Indien med mycket bra prisläge och massor att se. Filippinerna och Sabah (malaysiska Borneo) kan också rekommenderas.
Iran eller Jordanien saknar spännande djurliv men är sevärda.
I Afrika har du Egypten Marocko, Gambia och Senegal. Länderna i syd och östra Afrika har en tendens att bli kostsamma.
Av M4sta86
5 apr. 2022 14:13
Mexico tycker jag inte var särskilt dyrt när vi var där 2017 & 2018. Dyrare än Asien ska tilläggas men inga överdrivna priser. Gick både leva dyrt och billigt om man vet vad man ska leta efter :) Mexico har mycket att erbjuda med stränder, parker, natur, sevärdheter etc
Favoritland för mig
22 apr. 2022 06:40
Vi kom precis hem från 3,5 veckor i Mexiko. Besökte Cancun, Holbox, Tulum och Bacalar.
Betydligt dyrare än vad researchen jag gjorde på nätet innan, påvisade.
Mat för 2 personer på en medel restaurang gick lös på 300-350 svenska kronor. En pizza 100-120 kr. Glass och icke alkoholhaltiga drycker som i Sverige ungefär. Inhemsk öl kostade runt 50 kr för ett sexpack i butik. Solstol på stranden på Holbox kostade runt 350 kr/dag.
I Tulum lyckades vi hitta en Beach Club där solstolen ingick om man beställde i restaurangen för 235 kr/dag.
Buss och taxi är billigare än Sverige.