Reseguiden = slöguiden

8 mars 2010 19:22
Visningar: 348
Reseguiden måste vara i särklass en av de slöaste sighterna i Sverige, Inte sällan jag får följande meddelande: Anslutningen avbröts

Servern på www.reseguiden.se svarar inte.

* Platsen kan tillfälligt vara nere eller upptagen. Försök igen om en
stund.

* Om du inte kan öppna någon sida alls, kontrollera datorns
nätverksanslutning. (kan öppna andra sidor).

* Om datorn eller nätverket skyddas av en brandvägg eller proxy, kontrollera
att Firefox har tillstånd att ansluta till webben.

Detta ovanstående händer alltför ofta. kan inte hellre komma på att jag råkar ut för detta på andra sighter!
Vill också säga att när man väl är inne på RG måste man ha tålamod.
Kan inte vara ensam om dessa problem?
Av Chilli
8 mars 2010 20:00
Datorn här hemma är igång minst 6 tim vardagar o hela dagar på helgerna o har RG som startsida , har aldrig upplevt några problem med RGs sida så som du beskriver det. Men kan hålla med om att det tar en jäkla tid när man bläddrar mellan sidorna, vilket jag inte upplever på andra hemsidor.
8 mars 2010 20:56
Hej,

Har aldrig upplevt något av ovanstående, här går det bara bra och snabbt och jag är inne varje dag på reseguiden.
Kanske något med din dator...

Hälsn Jessan
8 mars 2010 21:00
Kan inte påstå att jag har några problem alls med det du beskriver, möjligen kan sidan vara seg från min gamla hemdator men från jobbdatorerna går det hur bra som hellst men där är ju uppkopplingen litet vassare än det adsl bredband jag har hemma kanske är det din uppkoppling eller datoriställningar som spökar vad vet jag? hoppas du får rätsida på det.
mvh. Bosse.
Av Mpc
8 mars 2010 21:21
håller med dig Ingemar satt näst i mer 10 minuter i förmiddags o vänta o på att få komma in sen i kv. var det likadant kör en sprilans ny mac hemma i från så den är det inte några fel på o kör en hp med Windows i från arb. där jag nus sitter men nu går det fortare
8 mars 2010 22:34
Nu är det helt annan snabbhet, Varit på RG två ggr tidigare i dag och fruktansvärt slött.
Har relativt ny dator och bredband.
Finns inte någon annan sight jag är inne på som kan vara så trög som det är här ibland.
Vägra att tro det beror på min dator eller uppkoppling!
Ingemar
Av Mpc
8 mars 2010 22:43
tro det var du som dragit i handbormes
Av Marika
8 mars 2010 22:45
Tycker också att det är ovanligt segt här ikväll. Kan det vara för att många är inne just nu? Lite synd för man tröttnar lätt om man måste vänta för länge.
Av Mpc
8 mars 2010 23:10
tro inte det är vi som har problem utan det problemet äger nog reseguiden själv tro dom har lite problem med sina små datorer
9 mars 2010 00:01
Jag håller helt med Ingemar och flera.

I eftermiddags var jag inne på RG, men behövde en uppgift från min egen sida, medan jag höll på att skriva ett meddelande. Då skulle jag öppna en ny RGflik, men det gick inte. Som tur var kopierde jag vad jag hade skrivit och la det i ett Worddokument, så jag skulle kunna få tillbaka det igen. Försökte alltså på samma flik att leta upp det jag sökte. Men då gick det inte att komma i kontakt igen. Sen tog det lång tid att överhuvudtaget komma in igen på sajten.

Häromdan, skulle jag skriva en blogg och skulle då koppla upp tre bilder. Det tog en evighet, så jag tröttnade för klockan var mycket. Men konstigt nog så kunde jag koppla upp exakt samma bilder till ett annat ställe Metrobloggen.se. Det tog inte så mycket som en ½ minut att koppla upp varje bild. Konstigt tycker jag.

Sen när man loggar in och ser till exempel att man har fått ett meddelande så tar det evigheter igen innan man får fram sitt/sina meddelanden. Överhuvudtaget, att gå in från den ena sidan till den andra tar mycket lång tid.

Märkligt att detta kommer upp just idag, för jag hade faktiskt själv tänkt ta upp problemet. Är det möjligtvis att RG inte har tillräckliga resurser i maskineriet?

Gilla
9 mars 2010 00:03
Jag upplever också ReseGuiden siten som väldigt seg iband. Det kan ta en evighet så fort man vill byta sida. Ibland sitter jag med flera flikar öppna så att jag kan läsa något annat medan RG laddar. De andra sidorna, t.ex. Facebook, fungerar utan krångel när RG segar. Detta hände nu senast ikväll. Sedan kan allt fungera utmärkt under en tid. Det här problemen har periodvis funnits under lång tid.
9 mars 2010 09:39
Nu på morgonkvisten såg jag, när jag hade loggat in, att jag hade fått ett meddelande. Det tog nästan en minut innan jag kunde läsa det. Jag har visserligen inte den snabbaste uppkopplingen, men så lång tid brukar det inte ta någon annan stans.

Gilla
9 mars 2010 11:10
Nyss var jag inne igen efter att ha varit ifrån datorn ett tag. Men jag var inte utloggad. Då tog det tre minuter att se ett meddelande från att ha haft min förstasida framme. Slött!

Gilla
Av Charina
9 mars 2010 11:37
Citerat från gullsing:
Nyss var jag inne igen efter att ha varit ifrån datorn ett tag. Men jag var inte utloggad. Då tog det tre minuter att se ett meddelande från att ha haft min förstasida framme. Slött!

Gilla
Du skulle kanske göra en diskrensning/kakor.
9 mars 2010 11:45
Charina, en toppenide att rensa,
jag har automatisk rensning via Ccleaner, Slow-PCFighter.
Trots mina ambitiösa dagliga rensningar är den nästan bara RG som dessa problem finns (för mig).
Vet också att RG till och från haft riktigt trög sight! Vilket de själva också sagt.
9 mars 2010 12:23
Citerat från ingemar_e:
Charina, en toppenide att rensa,
jag har automatisk rensning via Ccleaner, Slow-PCFighter.
Trots mina ambitiösa dagliga rensningar är den nästan bara RG som dessa problem finns (för mig).
Vet också att RG till och från haft riktigt trög sight! Vilket de själva också sagt.
Jag gjorde som Ingemar_e skrev. Rensade med Ccleaner. Så mycket fortare det gick att komma in på Explorer. Men när jag testade mina ställen jag brukar besöka, så var ändå RG långsammast. Det beror väl på alla reklambanners som ska läggas in kan jag tro. Sen behövs nog systemet uppdateras.

Gilla
9 mars 2010 14:58
Jag rensar hela tiden, särskilt när jag försöker ladda upp filmer, men det hjälper inte alls. Ganska tråkigt. :(
9 mars 2010 16:36
Helt hopplöst igår, dock första ggn jag upplevt det på RG.
13 apr. 2010 21:03
slöguiden,
nu är vi här igen, slött är det här. Har talat (efter långa svarstider) med tre andra medlemmar som är/varit inne och har samma uppfattning.
Till å med Aftonbladets hemsida är nu supersnabb jämfört med RG i em/kväll.
Vi hörs i morgon!!!.
Av Mariat
13 apr. 2010 21:42
Håller med!

Jag har snabb dator och snabbt bredband via kabel och alla andra sidor laddas fort som bara den, men reseguiden får man öppna i en flik medans man surfar runt på andra sidor i en annan undertiden reseguiden laddas....
13 apr. 2010 21:52
Ja i kväll är det segare än segast...
Jag loggade in, fick vänta. Skulle läsa meddelanden, fick vänta. Det tog nästan 20 min. Jag gav upp och gjorde annat i stället.
I går var det likadant strax efter kl 19 men senare så var det bra fart. Även på morgonsidan.
Kanske det beror på att så många är inne samtidigt.
Då blir det segt.
Av Crista
14 apr. 2010 09:52
Lyckades logga in igår men sen funkade det inte mer....fick stänga ner utan att ens kunna logga ut.
Gör ofta som Mariat...surfar runt på andra sidor medans RG står och tuggar.
Varit medlem i snart 4 år och i början var det liknande problem, blev bättre men har på senare tid blivit sämre igen.
14 apr. 2010 09:57
Det behövs säkert en ny Server, för att kunna ta emot så många som möjligt. RG har ju fått massvis med nya medlemmar på senaste tiden på grund av all reklam på TV och på nätet. Det måste ju påverka.

Jag höll på jättelänge med att ladda upp bilder igår. En enda bild tog 20 minuter mot en minut på annat håll.

Gilla
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
14 apr. 2010 10:31
Hej!

Det stämmer att våra servrar var överbelastade igår kväll under en period och resulterade i oacceptabla svarstider. Vårt system består av många delar av varierad komplexitet och igår var det inte belastat av besökantalet utan vissa funktioner som hanterar stora datamängder. Vi jobbar kontinuerligt med optimering och försöker följa upp för att förhindra att sådant här händer framöver. Beklagar det som har hänt och tveka inte att höra av er till oss om ni upplever att våra tjänster inte fungerar tillfredställande. Det händer att det kan vara problem även över internet m.m. så ett lätt test för att se om problemet är hos oss är att kolla om andra sajter fungerar som vanligt.

mvh
Tomas
Reseguiden