Resa till Island i februari???

Av Malinab
12 jan. 2012 09:18
Visningar: 4995
Hej,

Jag planerar att resa till Island i slutet av februari (fyller år - därav den specifika tidpunkten).

Hur är det på Island då? Någon som varit där? Vi har tänkt rida islandshästar och bada i blå lagunen och kanske åka på någon mer utflykt.

Tips och kommentarer? :-) Är det alldeles för kallt??

Mvh/Malin
Av Trea
12 jan. 2012 18:36
Island har kustklimat vilket innebär att deras vintrar är något mildare än våra och deras somrar är något svalare. Sedan blåser det ganska mycket... I februari är det mer eller mindre kallt. Det kan vara minusgrader och snö. Det kan också vara plusgrader och eventuellt blåst och regn... Man kan förstås åka dit ändå, och det är ju varmt och skönt i blå lagunen i alla fall ;)
12 jan. 2012 21:42 (redigerad)
Personligen föredrar jag att åka dit på sommaren men det beror på vad man vill göra på Islandsresan? ska man dit på vintern så är det ju som sagt stor risk att det är mer eller mindre kallt, är man inställd på det kan ju resan ändå bli en riktig höjdare om man anpassar aktiviteterna efter årstiden.

Det är alltid en höjdare att besöka blå lagunen oavsett årstid men kanske än mer effektfull vintertid när snön yr runt huvudet på en när man sitter i det varma och mineralrika vattnet,sen finns en fin relaxavdelning där ni kan njuta av en öl eller en värmande kopp te så inte kommer det att gå någon nöd på er där fast det är vinter.

Som Trea skrev tidigare är det normalt sett inte många minusgrader på Island vintertid, förutom möjligen mitt på höglandet där det ofta kan komma ner till -10--20 grader eller mer,men även 0-5 plusgrader och isande regn i 10 m/s blåst som ofta gäller för reykjaviksregionen är svinkallt när man ska syssla med utomhusaktiviteter, det är då de varma baden och mys på restauranger kommer in och gör resan oförglömlig.
Mvh. Bosse/laplander.
Av Desires
12 jan. 2012 21:46
Har själv inte varit där men syrran var där i mitten av mars och hade då någon plusgrad ute och tyckte det kändes annorlunda och märkligt att då bada i blå lagunen i "ljusblå mjölk" som var 35-39 grader varm! De simmade runt när de hade smort in sig med den grå leran. När man ville vila tog man sin badrock och satte sig inne och fikade eller käkade något, skön avkoppling alltså - och väldigt mysigt tyckte de fastän det bara var någon plusgrad utomhus!

Min syster har skrivit lite om deras Islandsresa här http://www.desires.se/#post8
Av Malinab
17 jan. 2012 16:15
OK! Tack snälla för svaren. Låter ju som att det är värt ett besök, hmm, hade tänkt rida också men det kanske inte är så skönt... Får kolla vidare. :-)
17 jan. 2012 21:12
Citerat från malinab:
OK! Tack snälla för svaren. Låter ju som att det är värt ett besök, hmm, hade tänkt rida också men det kanske inte är så skönt... Får kolla vidare. :-)
Klart du ska prova på litet utomhusaktiviteter fast det är vinter, ridning är väl en bra grej och det hör liksom till första Islandsbesöket på någe vis så låt inte oss avskräcka dig, fryser man efter ett tag får man väl avsluta dagen med ett varmt bad och ett mysigt restaurangbesök.
mvh. Bosse.
17 jan. 2012 21:38
Hej!
Jag var på Island över nyår en gång.

Jag hade läst att medeltempen på sommaren är +10C och 0C på vintern - så jag tyckte att vintertid skulle funka lika bra. Det jag (och du) ville göra kan man göra året om - bada utomhus och rida t ex. Alla sevärdheter funkar sommar som vinter. Gullfoss och Geysir t ex.

Som tidigare skrivet så blåser det en hel del vilket gjorde att det kändes kallare än 0C (jag tror det var nån minusgrad). När man rider får man låna overaller så du behöver inte frysa! :)

Ni kommer få det så bra - Island är riktigt mysigt :)