Resa runt i Asien

Av Fridaj1
6 jan. 2016 09:20
Visningar: 79
Hej!

Kanske finns många liknande inlägg som detta men hittar inte riktigt den infon jag vill ha.

Jag och min sambo åker om två veckor till först Penang, sedan Langkawi, Koh Lipe, tillbaka till Langkawi, Bali och Giliöarna. Vi har bokat alla hotell och flyg men tänkte kolla lite om hur det funkar att åka båt mellan öarna. Är det billigare/bättre att boka hemifrån eller på plats? Är det säkert att betala med sin kort på sidorna för alla speedboats och färjor?

Tänkte även höra hur mycket pengar ungefär man bör ha med sig? Vi blir borta 4 veckor, en vecka på Langkawi, 5 nätter på Koh Lipe, en vecka i Bali och sedan 9 nätter på Gililöarna. Vi har runt 15-20000 var i fickpengar (ej till hotell och flyg), utan endast båt, taxi, mat, shopping och äventyr. Hur mycket behöver man till varje ställe ungefär? Svår fråga kanske...

Ha en bra dag!
6 jan. 2016 12:49
När jag reste runt i de där områdena fungerade det bra att boka båtbiljetter på plats. Kan ju också vara skönt att slippa ha med sig bokningsbekräftelser och sådant hela vägen från Sverige... Jag bokade hotell på nätet och det fungerade bra, verkade även säkert.

Ni kommer att klara er väldigt bra på 15-20000 kr i fickpengar! Jag gjorde av med ca 10000 kr på tre veckor på Bali, då ingick boende, mat, utflykter osv.

Generellt tyckte jag att Malaysia var lite dyrare än Bali men inte så väldigt stor skillnad. Har inte varit på Koh Lipe men Thailand brukar ju vara billigt :)

Hoppas ni får en härlig resa! :)