Resa med barn (6 och 4 år)

23 feb. 2013 11:54
Visningar: 2800
Hej!

Vi har just börjat planera en resa till Brasilien (och eventuellt några närliggande Sydamerikanska länder). Vi åker nästa vinter och blir borta i drygt 2 månader. Våra barn är 6 och 4 år och gillar det barn gillar mest (djur, stränder, dans, folkliv) och som alltid med barn är väl problemet alltför långa förflyttningar (i alla fall om det blir för frekvent).

Nu undrar jag om det är någon som har varit i en liknande situation som kan ge bra tips?

Vore kul att höra om bra rutter, saker man måste se, hur man ska åka (inrikesflyg eller långfärdsbuss)!

Tack så länge!
/Erik
Av Annl
23 feb. 2013 12:19
Vad spännande!

Jag har inte varit i Sydamerika men håller som bäst på att planera för min 50-årsresa som ska gå till Brasilien på jullovet så jag har försökt att samla så mycket information som möjligt. Det finns en hel del gamla trådar här på RG där du kan få mycket information - själv har jag tex ställt frågor om säkerhet eftersom jag tycker att det är viktigt och särskilt viktigt då man reser med barn och ungdomar.
23 feb. 2013 21:51
Tack Anni! Ja, jag har läst dina frågor om säkerhet - absolut högst relevant för oss. Men det jag också skulle vilja veta, om det är någon som har rest runt med barn och vad som är värt att tänka på då.
Av Annl
24 feb. 2013 10:12
Svaret på den frågan sitter medlemmen The Elf på - han har rest mycket i Brasilien med barn.
Citerat från eren7803:
Tack Anni! Ja, jag har läst dina frågor om säkerhet - absolut högst relevant för oss. Men det jag också skulle vilja veta, om det är någon som har rest runt med barn och vad som är värt att tänka på då.
Av Theelf
4 mars 2013 13:46
Tack för bollen Annl.

Jo jag har rest en hel del med barn i Brasilien. Både mina egna och andras då jag ledde en familjeresa under fem års tid. Hjälper gärna till med info om jag kan. Här kommer en inledande sammanfattning:

Avseende säkerhet specifikt med hänsyn till barn tycker jag inte det finns något speciellt att tänka på. Trafiken tar inte hänsyn till någon (men så är det ju på många ställen). Vissa stränder i Rio har kraftiga undervattensströmmar som gör de mindre lämpliga för barn (och vuxna) att bada på.

Bussarna i Brasilien håller hög klass liksom de flesta rastställena med rimligt rena toaletter och hyfsad mat. Bussresande kräver dock lite planering då avstånden är dryga. Man kanske kan göra en del av resan med buss? Det är ju kul med buss eftersom man träffar folk på ett helt annat sätt. Människor på flygplan och flygplatser tenderar att se likadana ut överallt ...

Rutter: det finns såklart hur många som helst. Rutten för familjeresan jag ledde var: Ilha Grande i staten Rio, staden Rio, Soure på Ilha do Marajó i Amazonasdeltat och avslutningsvis Fazenda Sanjo på Ilha do Marajó. Denna resa innehåller allt det du nämner att dina barn tycker om. Mitt guldkorn är Ilha do Marajó med fantastiska milsvida flodstränder och vistelse på buffelfarm med ridning och krokodilspaning. Det finns inte ett enda barn som inte älskar stället. Vill ni hit förmedlar jag gärna mina kontakter.

Jag har svarat på ganska många frågor om Brasilien här på RG. Vid ett tillfälle sammanställde jag flera texter i ett svar. Du finner dem i denna tråd:

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/ge-mig-allt-om-brasilien-20293

Återkom med specifika frågor så gör jag mitt bästa för att besvara dem.

Hälsar,

TheE.