Resa Filippinerna

Av Tobbe30
10 feb. 2014 07:47
Visningar: 1418
Hej är en kille på 30 bast som ska åka till Filippinerna i höst jag har aldrig varit utanför Eu Så skulle vara snällt om någon kunde berätta vad man bör tänka på inför en sådan resa till filippinerna
Av Trea
13 feb. 2014 13:24
Vi var i Filippinerna i vintras. Vi tyckte mycket om landet - fina stränder och vänliga människor! Vart ska du? Landet består ju av 7000 öar...

Vad man ska tänka på? Ja, i Manila bör man väl iaktta viss försiktighet. Dvs inte röra sig i vilka områden som helst. Ute på mindre öar känns det ganska säkert att resa annars. Och så är det varmt förstås, så det är ingen idé att packa alldeles för mycket kläder... Var gärna lite mer specifik i vad du undrar :)

Boracay:
http://www.freedomtravel.se/2014/01/boracay/

Puerto Galera:
http://www.freedomtravel.se/2013/12/puerto-galera/

Manila:
http://www.freedomtravel.se/2014/01/en-galen-dag-i-manila/
Av Tobbe30
13 feb. 2014 13:43
Hej jag kommer flyga till Manila blir upphämtad där : ) det mesta gäller hur mycket pengar kan det gå åt ? filippinerna är ju ett ganska billigt land men pengar går ju alltid åt.
Har sen hört att man betalar nån avgift på flygplatsen i filippinerna hur stor är den ? sen om man vill ta ut pengar vad kostar det (uttagsautomat )?.
kommer säkert fler frågor sen : )
Av Trea
14 feb. 2014 20:05
Det stämmer att Filippinerna är billigt! Vi betalade ca 250-300 kr per natt för dubbelrum och en öl på krogen kostade 6,50 (förutom på Boracay där det var lite dyrare). Vi märkte inte av någon avgift på flygplatsen. Det var en liten avgift när man tog ut pengar, men jag tror att det var väldigt lite (det stod på automaten när man tog ut, men jag kommer inte ihåg.) Vi har skrivit lite mer om priserna här:

http://www.freedomtravel.se/2013/12/priser-pa-filippinerna/
Citerat från Tobbe30:
Hej jag kommer flyga till Manila blir upphämtad där : ) det mesta gäller hur mycket pengar kan det gå åt ? filippinerna är ju ett ganska billigt land men pengar går ju alltid åt.
Har sen hört att man betalar nån avgift på flygplatsen i filippinerna hur stor är den ? sen om man vill ta ut pengar vad kostar det (uttagsautomat )?.
kommer säkert fler frågor sen : )
Av Php
18 feb. 2014 21:17
Beroende på hur länge du ska vara borta, visum
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/forlangt-visum-till-filippinerna-fran-21-till-30-dagar-27063

Ang flygplatsen, när du åker hem till sverige igen, från Manila kostar det PHP 550. (terminal fee)

Uttagsautomater, vid ett tillfälle av typ 15 råkade jag ut för en avgift på php200 (har handelsbanken) men fruns sparbanken såg jag avgiften oftare (båda har visa). ca 30:-
Sen tar Handelsbanken en avgift på 35:- per uttag & man kan max ta ut 10000 php åt gången.
Även om jag hört att det kan skilja på något ställe.

Lite dollar är alltid bra att ha som reserv om inte atm finns (bankomat), brukar gå växla nästan överallt.

Hur mycket pengar det går åt är omöjligt att svara på men om du tittar på boende på agoda eller booking (agoda brukar ha mest ställen men måste betala i förskott det behöver man inte på booking + att deras app är bättre).
Det finns billiga ställen & jättedyra men räkna runt 300/natten då är det ok boende tycker jag.

Ska du till ex Boracay (vilket jag tycker är toppen, har varit där 3 ggr nu) där finns det mesta för alla smaker.
Boka med födel pickup från flygplatsen till hotellet, mycket smidigt, man sparar massor av tid & krångel & det är endast marginellt dyrare än om du ska betala allt själv (transport, 3 olika avgifter vid färjan & sen transport igen), kolla in www.southwestboracay.com funkar hur bra som helst boka & betala online!

Panglao/Bohol är ett annat populärt resmål & enkelt att ta sig dit.
Flyger du till Manila först åk med fördel till Tagbilaran, då hamnar du på Bohol direkt. Åker du till Cebu får du ta båten över. Tror de flesta åker till Panglao, Alona beach, helt ok men personligen tycker jag det är klasskillnad mot Boracay, fördel Boracay helt klart.
Men ett + med Bohol är ju Chocolate Hills som är riktigt häftigt!

Jo, ska du till Boracay & flyger till Caticlan (ligger på stora ön precis jämte Boracay) så är max incheckat bagage 10kg/person. Annars får du flyga till Kalibo & sen ta buss/van till Caticlan/Boracay, tar 2 timmar & är en fin & rolig tur. Boka som sagt pickup med southwest.

Ang. Manila så är det en grym stad, jättestor med massor av folk & bra shopping, 4 av de 12 största shopping malls finns där! Jag har spenderat ett antal veckor i Manila & jag gillar staden skarpt, det är inte krångligt. Men lite fördel har jag kanske med en filipinsk fru :)
När vi åker till Filippinerna är Manila halva nöjet :)

mvh