Resa eller ej?

Av Lisubr
14 jan. 2016 18:26
Visningar: 574
Behöver alla tips och all hjälp jag kan få! Ska hag behålla min resa till marrakech med min dotter på 16 år . Vi ska åka i mars månad. Har hört både bra och dåligt.

Tack på förhand
Linda
Av Emolis
14 jan. 2016 19:30
Vi var i Marrakech i oktober förra året och hade fina dagar i staden. Vi kombinerade med Agadir som vi dock inte blev så förtjusta i. Vad är det tänkt att ni ska göra eller vad är ni ute efter? Vad är det som gör att du tvekar?
Av Lisubr
14 jan. 2016 19:51
Hej
Tack för ditt svar:)
Tänker nog på säkerheten, att bo på riad?
Vill uppleva kultur och landet
Kanske någon utflykt ?
Läste något inlägg om att aldrig sätta sin fot i landet :(
Men har läst att många gilla det oxå:)
Vi åker på påsklovet så lite sol och avkoppling blandat med annan kultur och någon upplevelse är nog det jag önskar.

Vänligen Linda
Av Emolis
14 jan. 2016 20:05
Vi bodde på en riad i souken i Medinan och det var nog den mest gästvänliga personal jag träffat som jobbade där. Säkerheten är hög i souken, inga försäljare är speciellt påträngande utan det går bra att stanna och titta på varorna (sen blir du ju lurad vid prutningen i alla fall men det hör till) Vi var ute varje kväll på Djemaa El Fna och gick hem via souken till riaden och kände oss aldrig otrygga. Rekommenderar ett besök i den vackra trädgården Jardin Marjorelle. Vi gick dit från Medinan och förutom trafiken så var det inga problem att promenera runt. Så klart att ni ska åka!
Av Lisubr
14 jan. 2016 21:46
Tack snälla för ditt svar. Känns lite bättre nu, ska nog ändå chansa och resa dit:)
Har du fler tips får du gärna dela med dig av dem:)
Tack
Linda
3 feb. 2018 10:16
Håller med "Emolis" här ovan. Vi bodde i Agadir (vi gillade havet och den fina strandpromenaden , uppvärmd pool) men vi reste till Marrakech och sov över en natt på en riad i medinan - bland det vackraste jag upplevt (Riad Le Jardin d'Abdou). Tryggt och bra. Vi vandrade också till och från Djemaa El Fina till riaden. Inga problem. Visa tydligt att ni inte är intresserade av att köpa om någon är väldigt påflugen på gatan. Vi besökte också Jardin Majorelle, lång kö in men sevärt om man gillar den typen av trädgård.