Bada/ nöjespark

Av Nina78
15 maj 2018 17:32
Visningar: 534
Hejsan!
Ska till Marrakech med min familj, två barn 12, 5 år och min man i juni. Jag har två frågor:
1- kan/ får vi kvinnor bada i en av stränderna som finns där? Eller är det förbjudet för kvinnor att bada? kan en kvinna bada med badkläder/ bikini eller inte?
2- Nöjespark/ tivoli/ karusseller/ fun, theme park till barnen vart kan man hitta i Marrakech eller Marrocko?
Tacksam för svaret
Nina
15 maj 2018 20:11
Marrakech ligger i inlandet, finns ingen strand.
Har inte sett nåt tivoli eller dylikt, men vissa stora hotell har ju fina poolområden.
16 maj 2018 08:30
Inga stora nöjesparker i Marrakech. Det finns inga naturliga stränder då det som Marie ovan skriver, ligger i inlandet. Det finns dock minst en artificiell strand som mest är en väldigt stor bassäng, La plage rouge. Dock ganska dyrt inträde och dyrt att äta och dricka på området, jag skulle inte gå dit igen. Mitt tips är att inte åka till Marrakech för stränder och nöjesparker, men det finns så mycket annat att se och göra.
16 maj 2018 08:37
Just det, om ni vill bada så finns det fina pooler på lyxhotellen. Man kan betala för att använda dem. Kvinnor badar oftast i samma typ av badkläder som här hemma, så det är absolut ok.

Om ni ska åka i Juni så tänk på att det är väldigt varmt. Jag har varit i Marrakech och Marocko väldigt mycket, och det finns i princip ingen som åker till Marrakech under sommaren om man inte har en särskild anledning eller familj där.

Första gången jag var där var i Juli, vi hade lokalt cirka 55 grader i skuggan på dagtid, folk fick inte ut alls innan det blev kväll.