Pris taxi från flygplatsen till Makadi bay?

Av Freter
19 mars 2012 14:27
Visningar: 1291
Hej!
Är det någon som vet vad som är rimligt pris med taxi från flygplatsen till Makadi bay?
Av Krezz
23 mars 2012 13:53
Ingen aning om priset men jag vet att det tar upp emot 40 minuter, enkel resa, beroende på hur chauffören kör =)

Åker ni charter och tänker skippa transfern?

Har funderat på det nån gång men jag har alltid fastnat för att tryggheten i att lägga helhetsansvaret på charterbolaget är värt en och annan krona för transfern. Om det blir nåt strul försenade plan eller som kan ske ibland, dock inte ofta, tidigarelagd avfärd så kan det som sagt vara skönt att slippa fundera på detta och låta bolaget reda ut situationen.

Vi skulle för några år sedan med ett plan hem från Sharm som skulle avgå på kvällen men vart flyttat och flyttat och flyttat så vid 03:00 blev vi hämtade på hotellet där vi fick stanna äta och dricka på bolagets bekostnad. Och det sköna med det var, utöver förplägnaden, att vi slapp jaga taxi på natten när det väl bar iväg.

Jag tror dessutom inte att det skiljer så väldigt mycket i pris taxi vs. bolagets transfer, givetvis beroende på hur många man är som skall dela på taxin. Det kan dessutom vara rätt skönt att kliva på en luftkonditionerad buss och få en flaska vatten, efter en lång flygresa, och slippa börja förhandla om taxipriset det första man gör.

Inget svar på din konkreta fråga men väl mina egna tankar i frågan som du får göra vad du vill med =)
Av Freter
2 maj 2012 11:43
Hej!
Det är som alltid roligt att åka taxi i Egypten!
Väl framme orkade vi inte pruta ner priset till de ca 70 egyptiska vi från flera håll hört skulle vara lagom. Vi landade på 150 istället. På hotellet fanns fasta priser för taxi och billigast hade därför varit att beställa taxi via hotellet på båda hållen. Det blev sammantaget halva priset och bra mycket trevligare mot att åka charterbolagets buss.
Däremot så verkar det inte vara särskilt stor skillnad tidsmässigt vilket från början var skälet till att vi ville göra såhär.
Förra gången vi åkte till Hurghada så tog bussen oss på en rundtur kring hela bygden innan vi sent omsider kom till vårt hotell. :-( Det tog ca 1,5 timme för en resa som med taxi hade det tagit ca 10 min. Vi bodde då på ett hotell centralt i Hurghada.
Till Makadi verkade vingresor ha en buss som bara gick till de få hotell de har i Makadi och de både kom och reste kanske en halvtimme efter/innan oss.