Paradisöarna runt Panglao

15 jan. 2013 11:18
Visningar: 995
Snart beger vi oss iväg...
Vi kommer att tillbringa en hel del av vår tid i Filippinerna i trakterna runt Cebu och Panglao och där även Malapasqua finns med i planeringen.
Någon som har en uppfattning om det är värt några nätters övernattningar på antingen ön Balicasaq eller Pamilacan eller om det "räcker" med bara dagsbesök på dessa öar?
19 jan. 2013 11:11
Hej, vi har med försökt hitta lite info om Pamilacan. Hittade 2 boende men det är på nätet, kan ju finnas mera IRL? Vi hittade ett boende med delad toa, vilket vi inte kände för och sedan nästa var fullbokat och dyrt. Har ni hittat ngt mera ? Hört om tips etc ?

Vi skall bo i Cebu natten 6 Feb, sedan har vi 12 nätter att fördela ( obokade ) på antingen Malapascua + Bohol/Panglao. Alternativt funderar vi på att hitta bra alternativ till Malapascua i närheten av resrutten Cebu/Bohol. Vi har fått tips om Cabilao och Pamilacan, Apo, Siquijor som några alternativ till att bege sig till Malapascua för att få en mera centrerad resa till samma område.

Vi vill verkligen till Bohol med och tycker då att Bohol/Panglao är ett alternativ. Men vi är inte rädda för att resa. Vi har varsin rygga bara och räds inte riktigt bussen Cebu-Maya om det bara är så att Malapascua är så mycket trevligare än ngt annat. Jag kan fatta om man är 22 år att man söker lite andra resande, vi är mor och dotter 45/13 år som gillar snorkla, bada, fotografera, och kan gärna tänka oss att njuta av en shake vid solnedgången.... men har inget behov av party etc..

Vi avslutar vår Fili resa med att flyga Cebu - Caticlan 19 Feb och bor sedan på Boracay 5 nätter före vi reser till Hong Kong.

Så vi önskar hitta "olika" platser och intryck. Gärna er liten plutt ö men inget att göra tar vi oss till efter Cebu natten före vi vill till Bohol och se Choclate hills etc... Men vi låst fast och söker tips =)
19 jan. 2013 12:38
Hallå!
Vi ha varit på balicasaq ett par gånger. Har dock aldrig stannat över natten utan vi har tagit oss tillbaka till panglao. Vi var där senast för ett år sedan. Det finns en stor resort på ön, vi åt i restaurangen och fick känslan av att vi var ganska ensama. Vi såg ett par som höll till kring resorten annars helt öde, så vill man stanna över natten så är det nog inga problem att boka på plats.
Vi kolla priserna och det är nästan dubbelt så dyrt om man jämför med fastlandet.
Tar ca 40 min med båt från panglao.
gå upp tidigt en morgon och ta en båt ut till balicasq i soluppgången så har ni stor chans att se delfiner också, stanna över dagen. Snorklingen är mycket bra längs revet som börjar 2 meter ut från stranden.
I övrigt finns inte så mycket att varken se eller göra på ön.

Mitt tips är att ni åker över och tar med er packning så ni klarar er ett par dagar, ha kvar ert boende på fastlandet, vill ni stanna på ön ett par nätter så gör det annars så åk tillbaka innan kväll till fastlandet.

mvh Andreas
20 jan. 2013 10:04
Guntebunte, om vi är där samtidigt, så kan vi hyra en gubbe en båt en dag tillsammans kanske ? När beräknar ni vara i området ? Skall ni till Malapascua ? Både och ?